افغانستان: رو در روی دشمن

افغانستان: رو در روی دشمن
برچسب‌ها: مقالات, جهان, سیاسی,
19.06.2013,
16:13
افغانستان: رو در روی دشمن
© Flickr.com/familymwr/cc-by
نوزدهم ژوئن ( چهار شنبه 29 جوزا/خرداد 1392)
... - رو
سیاستمداران غرب و مقامات افغانستان در مورد خروج پیش روی یگان های نظامی خارجی از افغانستان بسیار خوشبین اند. هر دو برای قرار گرفتن کنترل امنیت در دست نیروهای انتظامی محلی که به گفته رئیس جمهور قرار است 18 ژوئن اعلام شود پیشبینی های خوب و روشنی می کنند. اما آیا موقعیت در آنجا وقعا هم روشن و بی ابر است؟

حتی امروزه هم دیده می‌شود که خروج یگان های خارجی از افغانستان برنامه‌ریزی شده برای سال 2014 عملیات گروه‌های افراط گرا را تحریک خواهد کرد. هفته گذشته طالبان یک سری عملیات تروریستی و حملات به واحد های استراتژیک انجام داده و تلاش کردند فرود گاه کابل را تصرف کنند. حتی در روز تحویل مسئولیت طالبان پایگاه هوایی آمریکا در بگرام را آتشباران کرده و انگار به مسئولین ناتو سلام رساندند که برای شرکت در مراسم شکوهمند تحویل مسئولیت وارد کشور شدند. رئیس جمهور حامد کرزی این حادثه را موقع تاریخی نامید و «اندرس فوگ راسموسن» از افغان ها دعوت کرد که از آن روز افتخار کنند.

اما به عقیده «ویکتور کارگون» کارشناس انستیتوی شرق شناسی مسکو هنوز این اطمینان در دست نیست که نیروهای انتنظامی محلی بتوانند ثبات کشور خود را نگه دارند. وی گفت:

"ارتش افغانستان در دست کرزی وسیله مطمئنی نیست. وقتی غرب برود اکثرشان فرار خواهند کرد زیرا دولت برای نگه داری آن در سطح خوب وجوه نخواهد داشت. طالبان به رزمندگان خود دو برابر حقوق می دهند. الان کابل برای ارتش 10 میلیارد دلار در سال مصرف می کند، اما در آینده بنا به وعده‌های آمریکا این مبلغ 4 و نیم میلیارد دلار خواهد بود. چنین افت شدیدی حتماً در چگونگی نیروهای مسلح تأثیر خواهد گذاشت".

وزیر خارجه روسیه «سرگئی لاوروف» اعلام کرد که آمریکا و متحدان آن بصورت غیر موجه به روند تحویل مسئولیت امنیت به ساختارهای محلی انتظامی سرعت می بخشند. به عقیده او برای اینکه این خروج همراه با مختل شدن موقعیت در افغلنستان نشود باید با بالا بردن قدرت رزمی یگان های افغانی جبران شود. اما مخصوصاً اینجا شاهد بروز مسایل هستیم. موارد افزایش یافته حمله شبه نظامیان به واحد های نظامی به موفقیت آن‌ها می انجامد. «آندره آوتیسیان» سفیر روسیه در کابل هم در مورد آمادگی ارتس و پلیس افغانی برای تأمین مستقلانه امنیت سراسر افغانستان شک دارد.

پس چرا استراتگ های غربی با عجله سعی می‌کنند نظامیان خود را از افغانستان خارج کنند؟ «ویاچسلاو نکراسوف» دبیر مسئول گروه همکار با افغانستان در شورای فدراسیون روسیه در این باره چنین گفت:

"تحویل مسئولیت به باراندازی جمع مسایل از دوش غرب به ارتش افغانستان شباهت دارد که برای رو برو شدن با آن‌ها آمادگی کاملی ندارد. در صحبت‌ها با افسران و پرسنل افغانی متوجه شدم که تسلیحات ارتش – هواپیما و تانک و توپخانه بسیار ضعیف است و گمان می‌کنم که ناتو ریسک نخواهد کرد تکنیک خود را به ارتش افغانی بدهد چون بیم آن دارد که خودش هدف آن قرار گیرد ".

نتیجه غم انگیز حضور نظامیان غرب در سرزمین افغانی که «راسموسن» آنرا پیشرفت نامید بخوبی معلوم است: بحران عمیق اجتماعی – اقتصادی ، کشته شدن بی‌وقفه مردم بی‌دفاع ،گسترش و توسعه بازرگانی مواد مخدر و مهاجرت غیر قانونی و یک سلسله از تهدیدات دیگر. اما در نتیجه ممکن است چنین شود که منبع اساسی بلایای افغانی نه حضور بلکه خروج یگان های خارجی از افغانستان بود

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

پنج اقتصاد برگ جهان

مصر پایتخت اداری جدید را با هزینه ۴۵ میلیارد دلار می‌سازد

آب درمانی" مزایا و مضرات