وزیر خارجه پاکستان برای ملاقات با رهبران افغان به افغانستان میاید وزیر خارجه پاکستان حنا ربانی کهر 05.11.1390
مقامات نظامی و استخباراتی پاکستان دیروز در اسلام آباد با صدراعظم و وزیر خارجه آن کشور دیدن نموده، در مورد افغانستان بحث های داشتند.روابط بین مقامات ملکی و نظامی پاکستان چندان خوب نیست ولی در اجلاس دیروز، صدراعظم یوسف رضا گیلانی از وزیر خارجه حنا ربانی خواست به افغانستان برود و با مقامات افغان دیدار داشته باشد.یک مقام بلند رتبه پاکستان به آژانس خبری رویترز گفته است، حنا ربانی راه را برای اجلاس آینده سه جانبه بین افغنستان، پاکستان و امریکا هم، هموار خواهد ساخت.روابط بین اسلام آباد واشنگتن هم خوب نیست و مقامات پاکستانی هفته گذشته از نماینده خاص امریکا برای افغانستان و پاکستان خواستند به پاکستان نرود زیرا حالات در حال حاضر مناسب نیست.در پنجم ماه قوس هنگامی که طیاره های ناتو حمله را بر مهمند ایجنسی انجام داده در آن باعث هلاکت 24 سرباز پاکستانی شدند، روابط بین امریکا و پاکستان تیره شد و اسلام آباد راه های مواصلاتی اش را به روی کاروان های اکمالاتی ناتو بست و هم قرارگاه شمسی در بلوچستان را به روی امریکایی ها مسدود کرد.قبل ازین حادثه روابط بین دو کشور به دلیل کشته شدن اسامه بن لادن در خاک پاکستان به تیره گی گراییده بود.تاحال این معلوم نیست که وزیر خارجه پاکستان چی وقت برای ملاقات با رهبران افغان به افغانستان میاید و روی کدام موضوع با مقامات افغان بحث خواهد کرد.
توافق هند و پاکستان در مورد پایپ لاین گاز آژانس خبر رسانی فرانسه گزارش می دهد که هند و پاکستان به روز چهار شنبه اعلان نمودند که در مورد پایپ لاینی که گاز را از ترکمنستان به هند و پاکستان انتقال خواهد داد، به توافق نزدیک شده اند.ترکمنستان کشور غنی از نفت است و هند و پاکستان علاقمند استفاده از آن می باشند. این پایپ لاین از طریق افغانستان به پاکستان وهند انتقال داده می شود.پایپ لاین که ۱۷۰۰ کیلو متر طول خواهد داشت سالانه مقدار سی ملیارد متر مکعب گاز را از دولت آباد ترکمنستان انتقال خواهد داد.عاصم حسینی وزیر نفت و گاز پاکستان گفت موضوع پرداخت پول ترانزیت به افغانستان مورد بحث قرار دارد.جیپال ریدی وزیر نفت و گاز هند می گوید کشور جنگ زده افغانستان که همچنان به گاز ضرورت دارد نیز در مورد این پروژه علاقمند است و تعهد تضمین امنیت این پایپ لاین را نموده است.کارشناسان اقتصادی می گویند بی ثباتی در منطقه ممکن باعث ایجاد مشکلات و موانع در مورد این پلان گردد.
هند تلاش های مقدماتی م
ذاکرات با طالبان را با دقت دنبال می کند
»
نیروپاما راو(Nirupama Rao) سفیر هند در امریکا 04.11.1390 نیروپاما راو(Nirupama Rao) سفیر هند در امریکا می گوید، دهلی جدید با دقت تلاش های مقدماتی مذاکرات با طالبان را دنبال کرده، از کوشش های نیرو های به رهبری ایالات متحدهء امریکا در افغانستان حمایت می کند. نیروپاما راو(Nirupama Rao) می گوید:«همزمان با اینکه ما از رسیدن به یک راه حل سیاسی در افغانستان حمایت می کنیم، معتقدیم که این مساله نباید به نکتهء مبدل شود که به هر قیمت ممکن باید به دست آید.» آژانس خبری فرانس پرس با نقل قول از اظهارات سفیر هند نیروپاما راو(Nirupama Rao) در پوهنتون جورج تاون یونیورسیتی امریکا می نویسد که گفته است، در صورت تلاش برای رسیدن به یک راه حل سیاسی به هر قیمت ممکن، خطر پیروزی نیروهای سیاه تروریستی و بنیاد گرای مذهبی متصور است که از مدت ها به اینسو منطقه را به ستوه آورده اند. مارک گروسمن فرستادهء خاص ایالات متحدهء امریکا برای افغانستان و پاکستان در اخیر هفتهء گذشته صحبت های را با حامد کرزی رییس جمهور افغانستان انجام داده اظهار داشت، رییس جمهور کرزی از مذاکرات صلح قویاً حمایت می کند. اما ایالات متحده امریکا می گوید، قبل از آغاز مذاکرات؛ طالبان باید خشونت ها را نکوهش کرده، علایق و روابط شان را با شبکه القاعده قطع کنند.امریکا به خاطر خسته گی مردم آن کشور و متحدین غربیش از جنگی که بعد از حملات یازدهم سپتامبر توسط شبکهء القاعده آغاز شده، امیدوارست که بخش اعظم قوت هایش را تا پایان سال 2014 از افغانستان خارج سازد. هندوستان در مورد جنگ بر ضد طالبان امیدواربوده است. طالبان از سال 1996 الی 2001 متحد پاکستان به شمار می رفته، به شورشیانی پناه داده بودند که منافع هند را مورد حمله قرار می دادند. هند حدود 2 ملیارد دالر به برنامه های بازسازی بعد از سقوط رژیم طالبان در افغانستان مساعدت کرده و در تعلیم، تربیه و آموزش نیرو های امنیتی افغان نقش دارد. مارک گروسمن فرستادهء خاص ایالات متحدهء امریکا به خاطر بحث روی تلاش های صلح در افغانستان، هفته گذشته به هندوستان نیز مسافرت کرده، با مقامات آن کشور ملاقات کرده است. پاکستان از مسافرت مارک گروسمن به آن کشور ممانعت کرده گفته است، نخست می خواهد روابط اسلام آباد را با واشینگتن مورد باز نگری قرار دهد. /
اروپا توافق کرد منع واردات نفت و پطرول ایران می شود کاترین اشتن رییس پالیسی خارجی اتحادیه اروپا
04.11.139در اجلاس دیروز بروکسیل، وزرای خارجه اتحادیه اروپا توافق کردند تا مانع واردات نفت خام و پطرول از ایران شوند. این اقدام جزء از تحریم ها بالای ایران بخاطر برنامه هسته یی این کشور به حساب میاید.کاترین اشتن رییس پالیسی خارجی اتحادیه اروپا دیروز گفت که این تحریم ها بخاطری وضع شده اند که ایران برای بازگشت به میز مذاکرات تشویق شود:«تحریم ها به معنای پایان اقدامات نیست. من بار ها از توجه دو جانبه در این مورد صحبت کرده ام. اینکه هدف تحریم ها اعمال فشار بالای ایران است تا به میز مذاکرات باز گردد.»همچنان روی وضع محدودیت ها بالای بانک مرکزی ایران توافق شده اما در قطعنامه آمده است که هرگونه معامله با این بانک تحت قوانین سخت صورت خواهد گرفت.وزرای خارجه اتحادیه اروپا تحریم های را بالای واردات طلا، سنگ های قیمتی و الماس با رژیم ایران وضع کرده اند و دارایی های سه تن دیگر را، عمدتاً در بخش حمل و نقل به حالت منجمد قرار داده اند.ویلیم هیگ وزیر خارجه بریتانیا گفته که این اقدامات جزء از تحریم های بی سابقه بالای ایران بوده است:«من فکر می کنم که این اقدام نشان دهنده تصمیم اتحادیه اروپا و جامعه بین المللی در همین مساله است. کاملاً به جاست که با دیدگاه ایران که به صورت دوامدار قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده و شرکت در مذاکرات روی برنامه هسته یی اش را رد کرده است، همین طور عمل شود.»ایالات متحده امریکا از این تصمیم اتحادیه اروپا استقبال کرده و آنرا یک اقدام قوی در برابر ایران خوانده است.هیلاری کلنتن وزیر خارجه و تیموتی گایتنر وزیر مالیه امریکا در یک اعلامیه مشترک گفته اند، اقدام جدید بروکسیل، قبلاً توسط ایالات متحده هم اتخاذ شده تا فشار ها بالای ایران افزایش یابد زیرا جامعه بین المللی به این باور است که ایران برای توسعه برنامه اسلحه هسته یی تلاش دارد.
اروپا توافق کرد مانع واردات نفت و پطرول ایران می شود کاترین اشتن رییس پالیسی خارجی اتحادیه اروپا
04.11.1390
در اجلاس دیروز بروکسیل، وزرای خارجه اتحادیه اروپا توافق کردند تا مانع واردات نفت خام و پطرول از ایران شوند. این اقدام جزء از تحریم ها بالای
ایران بخاطر برنامه هسته یی این کشور به حساب میاید.کاترین اشتن رییس پالیسی خارجی اتحادیه اروپا دیروز گفت که این تحریم ها بخاطری وضع شده اند که ایران برای بازگشت به میز مذاکرات تشویق شود:«تحریم ها به معنای پایان اقدامات نیست. من بار ها از توجه دو جانبه در این مورد صحبت کرده ام. اینکه هدف تحریم ها اعمال فشار بالای ایران است تا به میز مذاکرات باز گردد.»همچنان روی وضع محدودیت ها بالای بانک مرکزی ایران توافق شده اما در قطعنامه آمده است که هرگونه معامله با این بانک تحت قوانین سخت صورت خواهد گرفت.وزرای خارجه اتحادیه اروپا تحریم های را بالای واردات طلا، سنگ های قیمتی و الماس با رژیم ایران وضع کرده اند و دارایی های سه تن دیگر را، عمدتاً در بخش حمل و نقل به حالت منجمد قرار داده اند.ویلیم هیگ وزیر خارجه بریتانیا گفته که این اقدامات جزء از تحریم های بی سابقه بالای ایران بوده است:«من فکر می کنم که این اقدام نشان دهنده تصمیم اتحادیه اروپا و جامعه بین المللی در همین مساله است. کاملاً به جاست که با دیدگاه ایران که به صورت دوامدار قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده و شرکت در مذاکرات روی برنامه هسته یی اش را رد کرده است، همین طور عمل شود.»ایالات متحده امریکا از این تصمیم اتحادیه اروپا استقبال کرده و آنرا یک اقدام قوی در برابر ایران خوانده است.هیلاری کلنتن وزیر خارجه و تیموتی گایتنر وزیر مالیه امریکا در یک اعلامیه مشترک گفته اند، اقدام جدید بروکسیل، قبلاً توسط ایالات متحده هم اتخاذ شده تا فشار ها بالای ایران افزایش یابد زیرا جامعه بین المللی به این باور است که ایران برای توسعه برنامه اسلحه هسته یی تلاش دارد.
. در حمله هوایی طیاره امریکایی 5 شورشی در پاکستان کشته شدند 03.11.1390
در نتیجه حمله تازه طیاره بی پیلوت امریکایی، 5 تن از جنگجویان مظنون کشته شده اند.مقامات امنیتی محل می گویند، این طیاره بی پیلوت امروز دوشنبه قبل از چاشت، دور از مرکز شهر میرانشاه در منطقهء دته خیل جنگجویان مظنون سوار بر یک موتر را که گمان می رفت، راهی مرکز نظامی شان بودند، مورد هدف قرار داد.یک مسوول امنیتی محل که نخواست نامش افشاء شود به رسانه ها گفت، این موتر نوع پیک اپ در منطقهء دیگان دته خیل، مورد حمله قرار گرفت.بر اساس معلومات این منبع، 4 تن از جنگجویان سوار بر این موتر دفعتاً کشته و نفر پنجم ساعت بعد از حمله جان داد. این منبع همه کشته شده گان را جنگجویان مخالف دولت قلم داد کرده اما از ارایه معلومات در مورد هویت شان خوداری کرد.همزمان با این، یک مقام دیگر به شرط نگرفتن نامش از قول باشنده های محل به رادیو آزادی گفت، امکان زیاد می رود که افراد کشته شده همه جنگجویان مسلح خارجی شبکه القاعده باشند.بر اساس معلومات نامبرده فقط لحظاتی پیش از حمله در این منطقه شماری از جنگجویان مسلح تجمع نموده اما بعد از حمله همه ناپدیده شدند.دته خیل در وزیرستان شمالی در امتداد سرحد با افغانستان از جمله مناطق دور دست بشمار می رود که علاوه بر جنگجویان مسلح محلی، مرکز مهم شماری از افراد مسلح خارجی نیز می باشد.قبل از این هم، منطقه دته خیل مورد حملات مشابهی طیاره های بی پیلوت امریکایی قرار گرفته بود که در این حملات کشته شدن تعداد از جنگجویان خارجی هم تایید شده بود.در وزیرستان شمالی، از آغاز سال جاری میلادی تاکنون سه حمله طیارت بی پیلوت امریکایی صورت گرفته است. پیش از این حمله، دو حمله دیگر یکی در بازار میرانشاه ودیگر منطقه دته خیل صورت گرفته اند که در نتیجه آن 7 تن از تندروان مسلح کشته شده اند.به نظر می رسد که همکاری های استخباراتی میان ایالات متحده امریکا و پاکستان بار دیگر از سر گرفته شده اند. روابط میان امریکا و پاکستان بعد از حمله هیلکوپتر نیرو های ناتو مستقر در افغانستان بر پوسته های سرحدی اردو پاکستان که در نتیجه آن 24 عسکر این کشور کشته شدن، به تیره گی کشید. به دنبال این حمله پاکستان پایگاه هوایی شمسیه را که از آن برای طیارت بی پیلوت امریکایی استفاده می شد، مسدود کرد.از سوی دیگر برخی از رسانه های پاکستانی ادعا می کنند که هرچند مناقشه میان دو کشور در حال خود باقی مانده است. اما پاکستان روی حملات طیارات بی پیلوت امریکایی با ایالات متحد به توافق رسیده و برای ادامهء چنین حملات متعهد است.