سازما بريكس خواهان قدرت بيشتر در رهبريت جاه شد
لاوروف بر نقش کليدي بريکس در رهبري جهاني تاکید کرد /3.7.2015
سرگي لاوروف وزير امور خارجه روسيه اعلام کرد که تصميمهاي اتخاذ شده درنشست سران بريکس بايد باعث شود که اين نهاد به يکي از عناصر کليدي در رهبري جهان تبديل شود.
رئيس دستگاه ديپلماسي روسيه تاکيد نمود که تصميماتي که اعضاي بريکس ميگيرند باعث ميشود که تاثيرگذاري اين گروه بيشتر شود و در آينده به يکي از عناصر کليدي در نظام رهبري جهاني در سطحي مدرن تبديل شود.
لاوروف در عين حال اظهار داشت که بريکس گروهي است که در آن تلاشها عليه ديگران نيست بلکه در اين جهت است که اعضاي آن با دستور کاري واحد پيشرفت نمايند.
برزيل، روسيه، هند و چين در سال 2009 ائتلافي را بنيان نهادند که بريک نام داشت. در دسامبر سال 2012 وقتي آفريقاي جنوبي هم به اين ائتلاف پيوست، نام اين سازمان به بريکس (BRICS) تغيير يافت.
گروه بريکس يک گروه بينالمللي متشکل ازکشورهايي از چند قاره است. کشورهاي گروه بريکس 30 درصد مساحت جهان و 42 درصد از جمعيت جهان را به خود اختصاص دادهاند وحدود 30 درصد اقتصاد جهان را در اختيار دارند و اقتصاد آنها در مجموع به 13 تريليون و 600 ميليارد دلار مي رسد. کشورهايي که بريکس را تشکيل دادهاند فقط کشورهاي نوظهور اقتصادي محسوب نميشوند بلکه قطبهاي اصلي ساختار چند قطبي جهان هستند.
بريکس قصد تغيير مناسبات مالي و اقتصادي و در نهايت سياسي جهان را دارد. هرچند اعضاي گروه بريکس همگي به غير از روسيه در رده کشورهاي در حال توسعه يا اقتصادهاي در حال ظهور هستند اما عموماً به واسطه اقتصادهايي با رشد پرشتاب و فراگير و نفوذ تأثيرگذار بر امور جهاني و منطقه اي از ديگر کشورها متمايز مي شوند.
با توجه به اهميت روزافزون بريکس ، روسيه به عنوان يکي از اعضاي اصلي آن ، خواهان ايفاي نقش فعالتر اين گروه درزمينه مسائل بين المللي است.
مسکو خواهان موضع گيري صريح تر کشورهاي بريکس در زمينه اقدامات خصمانه غرب عليه روسيه شده است.
در جريان آخرين نشست سران بريکس در سال 2014 که در برزيل برگزار شد ، ولاديمير پوتين رييس جمهوري روسيه خواستار مقابله کشورهاي عضو بريکس با سياست هاي آمريکا عليه کشورهاي مخالف واشنگتن و متحدانش شد.
رييس جمهوري روسيه با بيان اين که کشورهاي عضو بريکس قصد ايجاد ائتلاف نظامي- سياسي ندارند، بر گسترش رايزني هاي سياسي با کشورهاي بريکس و تشريک مساعي در سازمان هاي بين المللي و در وهله اول سازمان ملل تاکيد کرد.
از ديدگاه رييس جمهوري روسيه، گروه بريکس بايد به اتحاديه اي بزرگ و بخش جدايي ناپذير سيستم مديريت جهاني به منظور توسعه پايدار کشورها تبديل شود.
روسيه بر اين گمان است که کشورهاي عضو بريکس که اهميت اقتصادي و تجاري آنها در صحنه جهاني روز به روز افزايش مي يابد ، بايد هماهنگي و اتحاد سياسي بيشتري از خود نشان داده و با سياستهاي سلطه جويانه غرب مقابله نمايند.
از ديدگاه روسيه اين کار از طريق افزايش نقش واهميت بريکس در صحنه اقتصاد و سياست جهاني ميسر خواهد شد که مسلما يکي از آنها ايجاد موسسات مالي مستقل از جانب اين گروه بين المللي از جمله صندوق پس انداز پولي بريکس وبانک توسعه بريکس است.
با توجه به اينکه قرار است نشست آتي سران بريکس در روسيه برگزار شود، مي توان پيش بيني کرد که مسکو تلاش کند تا تصميمات و مصوبات اين نشست را در راستاي منافع و خواسته هاي خود سوق دهد.
|
فارسی.رو |
ارسال اين صفحه به دوستتان برای چاپ |