التخطي إلى المحتوى الرئيسي

اخبار از افغانستان و جهان

از مطبوعات جهان:سفر لیون پنیتا به افغانستان /دهها کشته و زخمی در حملات طالبان و ناتو در سه ولایت افغانستان / هو جنتاو: ما خود باید امور امنیتی این منطقه را اداره کنیم/ فعالیت شبکه حقانی در قلمرو پاکستان را دیگر تحمل کرده نمی توانیم/حامد کرزی برای شرکت در اجلاس شانگهای به چین رفت /ناتو از راه آسیای میانه افغانستان را ترک می کند/ ایران هفت تن از اجساد اعدام شدهء افغان ها را تسلیم کرده است/ تلفات کم از کم ده نفر در حمله طیاره بدون پیلوت امریکایی در پاکستانترانه های طالبان به اروپا رسید/قلعه زال، مکان کودکان معتاد /وزیر مالیه: افغانستان 90درصد به کمک‌های بین‌المللی‌ متکی است  /امر هلاکت دهشت افگنان و تلاش صلح جویی; معمای ریاست جمهوری اوباما/ختم اعتصاب زندانیان پلچرخی/عروسی مشترک صد جفت در بامیان

سران کشورهای عضو SCO در پایان نشست خود در پکن ده سند امضا کردند




پکن، 18 خرداد، خبرگزاری «ریا نووستی»/ سران کشورهای عضو سازمان همکاری های شانگهای در پایان نشست خود در پکن ده سند امضا کرده و یک اطلاعیه را صادر نمودند.
از جمله اعلامیه سران کشورها درمورد ایجاد منطقه صلح درازمدت و شکوفایی مشترک، تصمیم شورای سران کشورها در خصوص تصویب جهات اساسی لستراتژی رشد سازمان همکاری های شانگهای در دوره نیمه بلند، تصمیم در خصوص تدابیر سیاسی ـ دیپلماتیک و مکانیزم های واکنش سازمان همکاری های شانگهای نسبت به اوضاعی که صلح، امنیت و ثبات در منطقه را در معرض خطر قرار دهند، تصمیم در خصوص تصویب برنامه همکاری در مبارزه با تروریسم، جدایی خواهی و تندروی در دوره سالهای 2013 تا 2015 میلادی، تصمیم در خصوص تصویب گزارش دبیر کل سازمان همکاری های شانگهای در مورد فعالیت این سازمان در دوره گذشته و تصمیم در خصوص تصویب گزارش شورای ساختار منطقه ای ضد تروریستی سازمان همکاری های شانگهای درمورد فعالیت خود در سال 2011 امضا شد.
سران کشورهای عضو سازمان همکاری های شانگهای همچنین تصمیم در مورد واگذاری مقام ناظر در این سازمان به افغانستان و تصمیم در مورد واگذاری مقام شریک گفتگو به ترکیه را امضا کردند.
تصمیم شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری های شانگهای درمورد دبیر کل سازمان همکاری های شانگهایاز جمله اسناد امضا شده است. "ولادیمیر پوتین" (Vladimir Putin) رییس جمهور روسیه پیشنهاد کرد "دمیتری مزنتسف" فرماندار سابق استان ایرکوتسک روسیه این سمت را عهده دار شود.

والی کنر: حملات راکتی از خاک پاکستان بر این ولایت افزایش یافته است
۱۶.۳.۱۳۹۱
مقامات افغان می گویند، در حالیکه حملات راکتی بر این ولایت از خاک پاکستان افزایش یافته است، نیروهای پاکستانی در این اواخر، به نقطه صفر در سرحد میان دو کشور نزدیک شده اند.

والی کنر می گوید، در حالیکه حملات راکتی بر این ولایت از خاک پاکستان افزایش یافته است، نیروهای پاکستانی در این اواخر به نقطه صفر در سرحد میان دو کشور نزدیک شده اند.
فضل الله وحیدی والی کنر به رادیو آزادی گفت، به آنها معلوم نمی شود که پرتاب راکت ها بر ولایت کنر، از سوی طالبان صورت می گیرد یا از سوی نظامیان پاکستانی.
والی کنر همچنان گفت، به دلیل همین راکت های پرتاب شده از خاک پاکستان، تعداد زیاد باشنده گان ولسوالی های دانگام و ناری ولایت کنر مجبور به ترک خانه های شان شده و به مناطق امن پناه برده اند
.
به گفته آقای وحیدی، این موضوع را با یک کمیته سه جانبه افغانستان، پاکستان و ناتو شریک ساخته اند.
در این حال بر اساس گزارش آژانس خبری رویترز، در همین منطقه بالای یک پوسته نظامی ناتو در نزدیکی سرحد بین افغانستان و پاکستان از خاک آن کشور حملات متداوم صورت می گیرد، ولی نظامیان امریکایی مستقر در این منطقه می گویند، طالبان این حملات را برای آن انجام می دهند که تنش ها بین افغانستان و پاکستان را دامن زنند.
ولی جگرن گل محمد قوماندان پولیس سرحدی منطقه می گوید، اگر طالبان حمله هم کنند، آنرا به حمایت نیروهای پاکستانی انجام می دهند.

به گفته این مقام نظامی افغان، طالبان از محلاتی حمله می کنند که در اطراف آن، پوسته های نظامی نیروهای پاکستانی قرار دارند. به گفته وی بدون حمایت اردوی پاکستان، طالبان توان حمله را نخواهند داشت.
به گفته جگرن گل محمد، قرارگاه های نظامی نیروهای افغان و پاکستانی در ولسوالی دوگام در کنار هم موقعیت دارند و نیروهای افغان به چشم سر می بینند که طالبان از پسته های نظامی پاکستانی ها می گذرند و نیروهای آن کشور هم بر پوسته نظامی افغان ها، حملات راکتی را انجام می دهند.
والی کنر هم این را تایید کرده است که حملات اسلحه سنگین از خاک پاکستان به سوی افغانستان افزایش یافته است.
نیروهای امریکایی مستقر در منطقه می گویند وضع امنیتی کنر در مجموع بهبود یافته است ولی با آنهم، قبل از خروج نیروهای خارجی از افغانستان در سال 2014 کارهای زیاد باقیست که باید صورت گیرد.
رییس جمهور سوریه بشار الاسد در سخنرانی خطاب به پارلمان کشورش امروز گفت، سوریه با جنگ واقعی روبروست که از بیرون دامن زده می شود.

بشار الاسد گفت، در مبارزه با تروریزم هیچ سازشی یا معاملهء نخواهد کرد:
« فقط می خواهم بگویم، زمانیکه این وضعیت را تروریزم تعریف می کنیم دیگر در بارهء چهارچوکات سیاسی داخلی حرف نمی زنیم. ما اکنون از بیرون با یک جنگ واقعی روبرو هستیم. برخورد با یک جنگ نسبت به برخورد با مسایل داخلی متفاوت است. این نکته باید واضح شود.

اسد نقش حکومت را در کشتار بیش از یکصد تن در شهرک حوله رد کرد و این عمل را یک "جرم زشت" خواند:
« در حقیقت یک موجود وحشی هم نمی تواند آنچه را که ما مشاهده کردیم انجام دهد، مخصوصآ کشتار جمعی را که در حوله دیدیم. فکر می کنم زبان عربی و یا هیچ زبان انسانی دیگر نمی تواند آنچه را توضیح دهد که ما دیدیم و به حیث مردم سوریه در جریان این دوره سپری می کنیم و تا زنده هستیم از وقوع آن شرمسار خواهیم بود. امیدوارم فرزندان و نواسه های ما این خاطره را فراموش کنند. می خواهیم از این بحران درس عبرت بگیریم اما نمی خواهیم که تصاویر و احساس آن در جامعهء ما باقی بماند.»
وی گفت، سوریه پس از زمان استعمار، اکنون در دشوار ترین وضعیت قرار دارد.
پیام امروز بشار الاسد خیلی شباهت به سخنان قبلی اش داشت که همواره تروریستان را مسوول شورش های موجود در سوریه خوانده است.
رییس جمهور بشار الاسد گفت، شماری از مردم بیکار سوریه در بدل پول در راه پیمایی های گروه های ضد حکومت سهم می گیرند.
پس از کشتار بیش از یکصد تن در شهرک حوله که در آن ده ها زن و کودک کشته شدند، این نخستین سخنرانی بشار الاسد است.
در این سخنرانی اسد تاکید کرد که مذاکرات سیاسی به میزبانی حکومت جریان دارند اما گفت، حکومت با مخالفانش که در تبعید به سر می برند، مذاکره نخواهد کرد.
به اساس گزارش ها، مخالفان رژیم سوریه ادعا کرده اند که در جریان امروز هنگامی که بشار الاسد سخنرانی می کرد، پنج تن در نقاط مختلف سوریه در نتیجهء خشونت ها کشته شدند.
سازمان اپوزسیون موسوم به کمیته های هماهنگی محلی گفته است که این افراد در ولایت های اَلیپو، حمص و حما کشته شده اند.
از سوی دیگر سازمان نظارت بر حقوق بشر سوریه که مرکز آن در لندن است از دو انفجار در الیپو و دمشق خبر داد.
این سازمان گفته است، صدای یکی از این انفجارها در هنگامی سخنرانی بشار الاسد در دمشق به گوش رسید.
تایید این گزارش ها از سوی منابع مستقل دشوار است زیرا حکومت از آغاز شورش ضد رژیم در ماه مارچ سال گذشته به بعد، مانع ورود اکثر خبرنگاران خارجی به این کشور می شود.
وزیر خارجه روسیه می گوید خروج نیروها از افغانستان خطرات جدی را برای منطقه به همراه خواهد داشت.

سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه به این باور است که خروج فوری نیروهای ایتلاف از افغانستان، خطرات جدی را برای ثبات منطقه در بر خواهد داشت.

وی در جریان مصاحبه با آژانس خبری سینخوا گفت، کشورهای آسیای میانه در وضعیت دشوار قرار خواهند گرفت، زیرا در این کشور ها قبلاً گسترش تندروی از شمال افغانستان به مشاهده می رسد و این مساله ایجاب اتخاذ تدابیر بیشتر و شریک ساختن ارگان های افغان در تلاش های امنیتی را می نماید
لاوروف گفت، افغانستان یک شریک خوب و درازمدت تمام کشورهای عضو شانگهای است و این سازمان از اقدامات حکومت افغانستان جهت برقراری صلح، حمایت می کند و علاقمند ایجاد یک دولت مستقل، بی طرف، صلح جو و با رفاع در افغانستان است، کشوریکه از تروریزم و جنایات وابسته به مواد مخدر، آزاد باشد.
لافروف خاطر نشان ساخت، کشورهای عضو شانگهای از سال ها به این طرف مردم افغانستان را در چهارچوب روابط دو جانبه، کمک های موثر مالی و بشری نموده و در تلاش های مشترک شان با جامعه بین المللی سهم شان را ادا نموده اند.
وزیر خارجه روسیه گفت، بعد از آنکه جمهوری اسلامی افغانستان عضویت ناظر سازمان همکاری های شانگهای را کسب کرد، فرصت های بیشتر همکاری با آن کشور میسر خواهد شد و این همکاری ها از شراکت افغانستان در تلاش های ضد تروریزم در منطقه آغاز و به تبادل معلومات اپراتیف در مبارزه با تروریزم و جلوگیری از سیل مواد مخدر از خاک افغانستان دوام خواهد کرد.

آقای لافروف امور آموزش و پرورش نیروهای افغان را بخش عمده از این همکاری ها با افغانستان خوانده گفت، روسیه سالانه برنامه آموزش 200 پولیس افغان در پوهنتون های نظامی افغانستان را آغاز کرده است. او گفت روسیه همچنان تعداد بورس ها به محصلین افغان را افزایش داده و به کمک هایش به حکومت افغانستان ادامه می دهد.
به گفته وزیر خارجه روسیه، کشورهای دیگر عضو شانگهای هم به چنین کمک ها با افغانستان تمایل دارند.
سرگی لافروف همچنان اظهار داشت که تامین امنیت در منطقه، رابطه مستقیم با رشد اقتصادی افغانستان دارد و کشورهای شانگهای آماده اند از برنامه های ملی و چند کشوری برای افغانستان حمایت نمایند.

او گفت، شامل بودن کشورهای عضو شانگهای در ایجاد پایب لاین که گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به هند و پاکستان انتقال می دهد و هم احداث لین انتقال برق از آسیای مرکزی به آسیای جنوبی، پروژه های امید بخش برای افغانستان اند.

وزیر خارجه روسیه همچنان گفت، کشورهای عضو شانگهای، آماده همکاری با سازمان های بین المللی و کشورها به شمول امریکا و ناتو در امور افغانستان است و این واضح است که ما تنها در بخش های همکاری خواهیم کرد که در آن منافع کشورهای عضو شانگهای نهفته است و از نظر ما این همکاری ها، منتج به ارزش های واقعی گردد.

جبهه ملی: در انتخابات آینده پیروز می شویم





پنجشنبه, 31 مه 2012 10:18
جبهه     
طى يک گردهمايى به اشتراک هزاران تن در ولایت تخار، جنرال دوستم از پيروزى جبهۀ ملى در انتخابات آينده سخن گفت و يکبار ديگر به طالبان مسلح هشدار داد که اگر صلح را نپذيرند، در برابرآنها مقاومت خواهند کرد.به گزارش از آژانس خبری پژواک، در اين گردهمايى که امروز (۱۰جوزا) به اشتراک هزاران تن از باشنده گان ولايت مختلف کشور، به حمایت از جبهۀ ملی افغانستان برگزار شد، احمدضیا مسعود رييس جبهۀ ملى، محمد محقق رهبرحزب وحدت مردم افغانستان و عضو شوراى ملى، جنرال عبدالرشید دوستم رهبر جنش ملى و امرالله صالح رييس سابق امنيت ملى و برخى از اعضاى شوراى ملى و ولايتى حضور داشتند.رهبر جنش ملى طى صحبتى گفت: "اگر انتخابات تقلبی نباشد، شفاف باشد، ناظرین بین المللی باشند، مردم آماده گی برای انتخابات داشته باشند، ما پیروز استیم."

دوستم درحاليکه حضور طالبان را در مذاکرات صلح، به دیدۀ شک نگريست گفت که نمی خواهند دیگر مکاتب بسته باشد، دختران مسموم شوند و کسی کشته شود.
وى درحاليکه از مردم خواست تا در کنار پولیس و اردوی ملی باشند و در برابر طالبان مسلح مقاومت کنند افزود: "اگر طالبان صلح را نپذیرند، در کنار پولیس و اردوی ملی در برابر طالبان مقاومت خواهند کرد."
احمد ضیا مسعود رهبر جبهۀ ملی، طى سخنانى، يکبار ديگر حکومت فعلى را فاسد خوانده گفت: "بعد از یازده سال به سمت بحران می رویم."
مسعود در ادامۀ صحبتهايش يادآور شد که حکومت فعلى، مجاهدین را کنار زده و به فساد آغشته است.
محمد محقق یکی از اعضای این جبهه در صحبتهايش اظهار داشت که صدها میلیارد دالر در افغانستان به مصرف رسید؛ اما دولتمردان فعلی ثابت کردند که مديريت خوب نداشته و توان بازسازی کشور را ندارند.
وی افزود: "در طول دَه سال پول خرج شد؛ اما این پول سرقت شد و قراردادی ها هم به شکلی بودند که با کمپنی های معین که با دولت ارتباط دارد، صورت گرفت."
محقق دولت را در تامين امنيت ناکام خوانده گفت: "دولتمردان در کابل هم امنیت ندارند؛ چه برسد به مردم عادی."
منبع اظهار داشت که نباید سرنوشت مردم در دست حکومت دیکتاتوری باشد؛ والی ها و ولسوال ها باید انتخابی باشند و مردم در راس حضور داشته باشند.
همچنین امرالله صالح عضو ديگر جبهۀ ملی گفت که حکومت، نباید با اباورزیدن از اصلاحات، مردم را بیشتر از این، نسبت به خود بی باور سازد.
صالح گفت که حکومت قصد دارد با سازش همراه پاکستان و طالبان، صفحۀ بعدی و انتخابات را در پرده های ابهام شکل بزند، که آنها در این راستا مبارزه خواهند کرد.
جبهۀ ملی افغانستان، حدود شش ماه پیش به عنوان اپوزسیون دولت آغاز به کار کرد.

امریکا بند کجکی را در افغانستان به مبلغ 471 میلیون دالر بازسازی میکند

<>
 
<>
 
|


مسکو، 11 جوزا، خبرگزاری «ریا نووستی»/ ایالات متحده امریکا قصد دارد به منظور بازسازی بند برق ابی کجکی مبلغ 471 میلیون دالر تخصیص دهد، تا مردم ولایات هلمند و قندهار از برق ابی ان مستفید گردند. در این باره رادیوی ازادی خبر داده است.
محمد ظاهرشاه پادشاه افغانستان در سال های چهل قرن گذشته هاری ترومن رئیس جمهور وقت امریکا را به همکاری در امر اعمار بند کجکی راضی ساخت که از ان جهت ابیاری دشت های خشک ولایت هلمند و تولید برق ابی استفاده میشد.
بند برق ابی کجکی در سال 1953 اعمار گردید و در سال 1957 فابریکه برق ابی ان شروع به تولید انرژی برق نمود. در ان وقت دو توربین این فابریکه به طاقت 16 و نیم میگاوات فعال شدند.
در حال حاضر نیروهای امریکایی امور امنیتی این بند را به نیروهای افغان می سپارد.
بند برق ابی کجکی بالای دریای هلمند ساخته شده است. امریکا به یک کمپنی امریکایی 226 میلیون دالر داده تا توربین سوم فابریکه برق ابی کجکی را به قدرت 18 و نیم میگاوات فعال سازد.

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

پنج اقتصاد برگ جهان

مصر پایتخت اداری جدید را با هزینه ۴۵ میلیارد دلار می‌سازد

آب درمانی" مزایا و مضرات