صلح و ثبات داخلی در چارچوب سازمان تعامل و اعتماد آسیا
حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان روز دوشنبه 19 مه در شانگهای اظهار داشت افغانستان نسبت به برقراری صلح و ثبات داخلی در چارچوب سازمان تعامل و اعتماد آسیا انتظار بالایی دارد.
حامد کرزی شامگاه روز یکشنبه 18 مه برای شرکت در چهارمین نشست سران سازمان تعامل و اعتماد آسیا (سیکا) که قرار است 20 تا 21 مه در شانگهای برگزار شود، وارد شانگهای شد.
رییس جمهور افغانستان روز دوشنبه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار رادیو بین المللی چین ضمن تاکید بر نقش مهم سازمان سیکا به عنوان سازمان هماهنگ کننده منطقه ای گفت: بسیار خوشحالم در راس هیاتی به شانگهای زیبا سفر کرده و در این نشست مهم شرکت می کنم. نشست سازمان سیکا برای پیشبرد همکاری اقتصادی میان کشورهای آسیایی، به ویژه همکاری در زمینه های امنیتی از اهمیت بالایی برخوردار است.
هدف مجمع چند جانبه سازمان سیکا درباره مسایل امنیتی در راستای تقویت همکاری و افزایش اعتماد میان کشورهای آسیایی است، سازمان سیکا اکنون دارای 24 عضو و 13 ناظر است.
نشست سران سازمان سیکا هر چهار سال یک بار برگزار می شود و پیش از ماه ژوئن سال 2010 میلادی، قزاقزستان کشور برگزار کننده این سازمان بوده است، پس از آن، ترکیه مسوولیت سومین دور نشست سران را برعهده گرفت و امسال نیز چین به عنوان کشور رییسه این نشست را میزبانی می کند.
حامد کرزی نسبت به نقش چین به عنوان میزبانی این نشست برای تقویت همکاری های کشورها انتظار بالایی دارد. وی گفت: باعث افتخار من است که این دوره از نشست که در شانگهای چین برگزار شود، شرکت کنم، زیرا چین کشور بزرگی است. امیدوارم چین در این دوره از نشست پیشنهادهای مساعد و موثری برای تمام قاره آسیا مطرح کند. شی چین پینگ، رییس جمهوری چین بر اساس تفکر خود، درباره افزایش همکاری و اعتماد میان کشورهای آسیایی سخنرانی خواهد داشت و من از پیشنهادهای او حمایت می کنم.
ماه سپتامبر سال 2013 میلادی، شی جین پینگ، رییس جمهوری چین در جریان دیدار از قزاقستان پیشنهاد ایجاد نوار اقتصادی جاده ابریشم را مطرح کرده است. طول جاده ابریشم با عبور از قاره های آسیا و اروپا، از 7 هزار کیلومتر فراتر می رود و 3 میلیارد جمعیت در کشورهای آسیایی را پوشش می دهد. به باور حامد کرزی، ایجاد نوار اقتصادی جاده ابریشم فضای گسترده ای بر تعمیق همکاری ها میان افغانستان، چین و کشورهای آسیایی و اروپایی فراهم می کند. وی گفت: ما قویا از پیشنهاد دولت چین برای ایجاد کمربند اقتصادی جاده ابریشم حمایت می کنیم. افغانستان نقطه کلیدی در این نوار به شمار می رود، نه تنها افغانستان، بلکه چین و تمام منطقه از ایجاد این نوار اقتصادی بهره می گیرد.
اوضاع افغانستان و روند بازسازی صلح این کشور همواره مورد توجه جامعه بین المللی قرار داشته و ماه مه امسال، مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با موفقیت برگزار شد. دور دوم انتخابات ماه ژوئن برگزار می شود و حامد کرزی نسبت به برگزاری با ثبات این انتخابات ابراز رضایت کرده و گفت: دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری به طور مداوم سیاست دوستی با چین را اجرا خواهند کرد. سیاست ما که محوریت آن توسعه روابط دو جانبه هماهنگ و دوستی با کشورهای همسایه، به ویژ چین است در 12 سال گذشته تغییر نکرده است.