اتحاديه اوروپا در حال فروپاشي



مارتین شولتز: اروپا در ورطه نابودی قرار دارد
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۵    ۱۳۹۴/۱۰/۱
کد خبر: 10849
رییس پارلمان اروپا خطر فروپاشی اتحادیه اروپا را در شرایط فعلی بسیار بالا ارزیابی کرده و گفت: اروپا در ورطه نابودی قرار دارد.
"مارتین شولتز"، رییس پارلمان اروپا در گفتگو با روزنامه آلمانی "میتل دویچه سایتونگ" با توجه به پیروزی راستگراها در فرانسه و بحران پناهندگان در پاسخ به این پرسش که خطر فروپاشی اتحادیه اروپا تا چه اندازه است گفت: خطر فروپاشی اروپا بسیار بالا است. ما نباید هیچ توهمی داشته باشیم. آنهایی که خواستار عقب گرد اتحادیه اروپا هستند و برای اولویت مطلق دادن به ملی گرایی در برابر یک رویکرد مشترک تلاش می کنند در انتخابات ها پیروز می شوند، به پارلمان ها و البته به دولت ها وارد می شوند و این روندی دراماتیک است.
شولتز در ادامه اروپا را قربانی موفقیت های خود ارزیابی کرده و گفت: هماهنگی اروپایی به اعتقاد من یکی از بزرگترین پیشرفت های تمدن قرن های اخیر است.
رییس پارلمان اتحادیه اروپا در بخش دیگری از این گفتگو درباره تحولات فرانسه ابراز نگرانی کرده و در عین حال درباره پیروزی اخیر جبهه ملی فرانسه در انتخابات محلی این کشور گفت: اما این ها انتخابات های محلی بودند و حتی با این نتایج من اعتقاد ندارم که "مارین لپن"، رییس جبهه ملی فرانسه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 شانسی دارد.
وی در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به حملات تروریستی پاریس گفت: ما باید مشترکا علیه ترور مبارزه کنیم از جمله اینکه همکاری سازمان های اطلاعاتی خود را بهبود بخشیم و علیه واعظان نفرت و کسانی که مدل های ارزشی ما را رد و نابود می کنند حمله کنیم.
شولتز در ادامه از خطر فروپاشی و جدایی اروپا در سایه بحران پناهندگان سخن گفته و اظهار داشت: برخی ها در اروپا سعی می کنند به یک مساله جهانی به صورت یک مسئله مشترک پاسخ مشترکی ندهند، بلکه به راهکارهای ملی روی می آورند. بالاترین هزینه برای این عدم اقدام مشترک را پناهندگان پرداخت می کنند.
مشابه بحران یورو همچنین در سیاست پناهندگان نیز اروپای بیشتر پاسخ بحران است.
وی در ادامه گفت: اتحادیه اروپا یک اتحادیه شامل کشورهای اروپایی است و تنها به اندازه ای قدرتمند است که کشورهای عضو به آن اجازه بدهند و برخی اعضاء خواهان اتحادیه اروپای قدرتمند نیستند.
شولتز در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد که ما به یک مکانیسم تقسیم پناهندگان در اروپا نیاز داریم، باید توافق های ملموسی در این باره وجود داشته باشد که چه کسی چه تعداد پناهنده را می پذیرد. این بدین مفهوم است که ما به یک کلید تقسیم عادلانه پناهندگان و اساس مشترک در این راستا نیاز داریم.
وی در ادامه بر لزوم همکاری با ترکیه برای حل مساله پناهندگان تاکید کرده و در بخش دیگری از این گفتگو اروپا را در ورطه نابودی ارزیابی کرده و گفت: مسوولیت من در یکی از سخت ترین دوران اتحادیه اروپا از مدتها پیش واقع شده است. بنابراین من به روزهای آینده فکر می کنم و نه به آیِنده شخصی خودم.
در همین حال، روزنامه "تاگس اشپیگل"، با اشاره به تصمیمات آلمان برای گسترش خط لوله انتقال گاز روسیه به آلمان موسوم به "نورد استریم ۲" این پروژه را عامل اختلافات شدید در اتحادیه اروپا و دولت ائتلافی آلمان دانست.
روزنامه "تاگس اشپیگل"، ظاهرا پروژه گسترش خط لوله گاز نورد استریم (جریان شمال) موسوم به نورد استریم 2 که گاز روسیه را به آلمان می آورد مناقشات و اختلافاتی را در دولت ایتلافی آلمان ایجاد کرده است.
"نوربرت روتگن"، رییس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان آلمان از حزب دموکرات مسیحی در گفتگو با روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه" اظهار داشته است که ما می خواهیم وابستگی روسیه به مسئله انرژی را کاهش دهیم. نورد استریم 2 این هدف را نقض کرده و اهداف سیاست امنیتی اروپا را نقض می کند.
ظاهرا آلمان خواهان گسترش پروژه خط لوله انتقال گاز احداث شده از پایان سال 2011 از روسیه به آلمان موسوم به نورد استریم از دو خط انتقال به چهار خط است.
صدر اعظم آلمان در نشست اخیر سران اتحادیه اروپا از این پروژه گازی حمایت کرده است.
"زیگمار گابریل"، معاون صدر اعظم آلمان نیز از این پروژه حمایت کرده و در گفتگو با "فرانکفورتر آلگماینه" اظهار داشته است که نورد استریم 2 به نفع آلمان است و از این رو من در این باره با صدر اعظم آلمان موافقم. همچنین این پروژه برای فرانسه و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا از نظر اقتصادی اهمیت دارد.
"گابریل" همزمان تاکید کرد که این پروژه به شرایطی وابسته است. از جمله اینکه روسیه باید خط لوله انتقال از طریق اوکراین را بعد از سال 2019 همچنان حفظ کند، امنیت عرضه در شرق اروپا باید تضمین شود و این پروژه باید به قواعد اروپایی و آلمان پایبند باشد.
معاون صدر اعظم آلمان ظاهرا در یک دیدار با رییس جمهور روسیه در مسکو در اواخر اکتبر تمایل خود به راه اندازی این پروژه را نشان داده و اظهار داشته بود که ما باید دخالت های سیاسی در این مسئله را محدود کنیم.
پروژه نورد استریم 2 در نشست اخیر سران اتحادیه اروپا که روز جمعه در بروکسل برگزار شد نیز اختلافات زیادی را به وجود آورد. بسیاری از کشورهای شرق و جنوب اروپا مخالف این پروژه بودند. حتی رئیس شورای اروپایی نیز این تصمیم آلمان را مورد انتقاد قرار داده و گفت: نورد استریم 2 وابستگی ما به روسیه را افزایش می دهد و بر خلاف اهداف سیاست انرژی اروپایی است. ما باید از قوانین اروپایی دفاع کنیم.
با گسترش پروژه خط لوله انتقال گاز نورد استریم ظرفیت گاز در مسیر روسیه به آلمان دو برابر می شود. منتقدان بر این باورند که این پروژه بخصوص به اوکراین و دیگر کشورهای ترانزیتی شرق اروپا آسیب رسانده و وابستگی گاز اروپا به روسیه را افزایش می دهد.
کد (6)
نظرات بینندگان:

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

پنج اقتصاد برگ جهان

مصر پایتخت اداری جدید را با هزینه ۴۵ میلیارد دلار می‌سازد

آب درمانی" مزایا و مضرات