ائتلاف اجماع ملی» برای حمایت از حکومت وحدت ملی
«ائتلاف اجماع ملی» برای حمایت از حکومت وحدت ملی افغانستان+تصاویر
روز گذشته ائتلاف دیگری تحت عنوان «ائتلاف اجماع ملی» به جمع ائتلافهای سیاسی در افغانستان پیوست، اما با این تفاوت که این ائتلاف در حمایت از حکومت وحدت ملی ضمن اعلام موجودیت تاکید کرده است که اجازه سرنگونی نظام را نمیدهد.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، در ادامه آشفته بازار ائتلافهای سیاسی در افغانستان این بار ائتلاف سیاسی جدیدی با محوریت «محمدابراهیمالکوزی» در نشست خبری در کابل اعلام موجودیت کرده است.
ابراهیم الکوزی رئیس این اجماع گفت گرچه دل خوشی از حکومت ندارد، اما هیچ جایگزینی برای حمایت از حکومت فعلی به منظور حفظ منافع ملی این کشور وجود ندارد.
رئیس ائتلاف اجماع ملی از همه اقوام افغانستان خواست تا از حکومت وحدت ملی حمایت کنند . وی تاکید کرد که نباید حکومت از آدرس مذهب، قوم و یا زبان مورد تهدید قرار بگیرد بلکه همه اقوام باید اتحاد خود را حفظ کنند.
وی همچنین از حکومت خواست تا زمینه پیوستن طالبان را به روند صلح به رهبری افغانها مهیا کند زیرا خارجیها نمیتوانند دردی از مردم افغانستان در برقراری صلح دوا کنند.
این ائتلاف جدید در پایان نشست خبری در قطعنامهای رسمی خود اهداف تشکیل این ائتلاف را تحکیم وحدت ملی، مبارزه با هر نوع تجزیه طلبی، همدیگر پذیری، صلح پایدار، حکومتداری خوب و گفتوگوى بین اقوام اعلام کرد.
ظاهرا ائتلاف اجماع ملی که در حمایت از حکومت اعلام موجودیت کرده است بیشتر شامل اقوام پشتون الکوزی ساکن در جنوب و غرب افغانستان است، زیرا ابراهمیم الکوزی خود رئیس شوراهای اقوام الکوزی و از متنفذین قومی در جنوب و غرب افغانستان محسوب میشود.
اما در واقعیت این ائتلاف بیشتر یک نشست اقوام الکوزی بود تا یک ائتلاف سیاسی و نکته جالب اینکه مقامات سابق دولت، سیاستمداران افغان و یا حتی چهرههای سرشناس سایر اقوام پشتون از جنوب و غرب افغانستان در این ائتلاف حضور نداشتند.
این ائتلاف در حالی تحت عنوان ائتلاف اجماع ملی اعلام موجودیت کرده است که در واقعیت یک ائتلاف فرا قومیتی نه بلکه بیشتر یک ائتلاف تک قومی بوده است.
به نظر میرسد که این ائتلاف تازه تاسیس قومی در مقابل ائتلافهای قدرتمند احزاب بزرگ سیاسی مانند ائتلاف نجات افغانستان، اتحاد مردم مشرقی افغانستان و سایر جریانهای بزرگ سیاسی شانسی نخواهد داشت.
از سویی هم برخی از کارشناسان معتقد هستند که حمایت این ائتلاف و یا شورای اقوام الکوزی نشان میدهد که حکومت وحدت ملی نتوانستهاست تا حمایت احزاب سیاسی را در برابر منتقدان کسب کند و در نتیجه دست به دامن شوراهای قومی شده است.
با این حال جریانهایی که بدون اهداف بلند مدت و فقط برای امتیاز طلبی ایجاد شوند، نه تنها برای تحکیم ثبات مفید نیست، بلکه زمینه بینظمی و هرج و مرج بیشتر در این کشور را به وجود میآورند.
این در حالی است که در 16 سال گذشته در افغانستان تجربه نشان داده است که اکثر ائتلافهای سیاسی گرچه ظاهرا با شعارهای ملی شکل گرفتهاند، اما هیچ کدام از آنها برای منافع ملی و اهداف بلند مدت تشکیل نشدهاند، بلکه بیشتر برای اهداف شخصی و برای امتیاز طلبی ایجاد شدهاند.
انتهای پیام/.