اخبارروزاز کابل
/واشنگتن پست: سهم پاکستان در مذاکره با طالبان/گرباچف از تاریخ درس نگرفته است/یک تیم 200 نفری در تونل سالنگ مستقر می شود/'فرمانده ارشد ازبکستانی طالبان در افغانستان کشته شد'/ابراز نگرانی آمریکا از نقش ایران در افغانستان/نهادهای انتخاباتی افغانستان: براساس مصلحت سیاسی اقدام نمی کنیم/در حمله انتحاری بغلان انتحار کننده کشته شد/دو کشتی باربری توسط دزدان دریایی ربوده شد /دولت کابل هیچ تعهدی در قبال جهان شرق و غرب ندارد/شمار نامزدهای متهم به تقلب به 295 تن رسید قوماندان امنيه ولايت کابل تعين شد/حمله بردفتريوناما منجر به کشته شدن ٤فرد مسلح گرديد /تأکید رهبر ایران بر افزایش نفوذ روحانیت در حمله انتحاری بر دفتر یوناما در هرات /تلاشهای تازه دولت افغانستان برای کاهش مرگ و میر مادران/ویکی لیکس از افشای اسناد محرمانه در مورد جنگ
بافغانستان.بقیه خبرها...
هولبرووک: گفتگو با اعضای ارشد طالبان صورت نگرفته است
ریچارد هولبرووک نمایندهء خاص ایالات متحدهء امریکا در امور افغانستان و پاکستان
08.08.1389
ریچارد هولبرووک نمایندهء خاص ایالات متحدهء امریکا در امور افغانستان و پاکستان آن گزارش های را رد کرده که گفته شده است، گفتگوهای مهم میان حکومت افغانستان و رهبری طالبان جریان دارد. هولبرووک می گوید، این چنین گفتگو ها صورت نگرفته است، صرف آنانی که به حمایت طالبان جنگیده اند و رهبران طالبان نیستند، یا از طریق تلیفون و یا به واسطهء اشخاص دیگر گفته اند که از جنگ و مبارزه خسته شده اند و می خواهند با حکومت گفتگو و مصالحه کنند. نمایندهء خاص ایالات متحدهء امریکا، اسمای این افراد را افشاء نکرد و این مطلب را هم نه گفت که آنها رهبران قوماندانان محلی اند و یا نه.هولبرووک اضافه کرد، با اعضای ارشد طالبان گفتگو نشده است و رسانه های خبری صرف شایعات و آوازه ها را پخش کرده اند. وی گفت، فشارها بر طالبان افزایش یافته و آنانی که با حکومت افغانستان تماس بر قرار کرده اند، افراد مسلح عادی اند. هولبرووک تاکید کرد که کدام نشانهء وجود ندارد که نمایانگر آن باشد که در موقف رهبران طالبان کدام تغییر به میان آمده است. از سوی دیگر مارک سیدویل نمایندهء ملکی ناتو در 20 ماه اکتوبر گفته بود که رهبران مهم طالبان با حکومت افغانستان گفتگو و مذاکره کرده اند. سیدویل این را هم گفته بود که گفتگوها در مرحلهء ابتدایی آن قرار دارند و آن را مذاکره گفته نمی توانیم.دوید پیترویس قوماندان عمومی نیروهای امریکا و ناتو در افغانستان در 15 ماه اکتوبر نیز گفته بود که نیروهای ایتلاف برای رهبران ارشد طالبان سهولت های را مساعد می سازند تا با حکومت افغانستان گفتگو و مذاکره کنند. او نیز این گفتگو ها را در سطح ابتدایی خواند. اما طالبان گزارش ها از گفتگوی نماینده های شان با حکومت افغانستان را رد کردند. نماینده خاص ایالات متحدهء امریکا در امور افغانستان و پاکستان برای حل معضلهء طالبان به همکاری افغانستان و پاکستان تاکید کرده می گوید:« از این بیشتر به آواز بلند تاکید کرده نمی توانم، تا زمانی که پاکستان و افغانستان خلاء تاریخی خود را دور نسازند و بین خود همکاری نه کنند، این جنگ به همین منوال دوام خواهد کرد. این مهم نیست که در دیگرعرصه ها به چه پیمانه موفقیت خواهیم داشت. دلیل ساده و آسان موضوع این است که طالبان از اختلافات افغانستان و پاکستان نفع برده و از یک کشور به کشور دیگر خواهند رفت.» ریچارد هولبرووک هم چنان گفت، ایالات متحده با افغانستان تعهدات دراز مدت دارد و اشتباه سال 1989 را بار دیگر تکرار نمی کند تا از این کشور رو گرداند. اما تعهد اعزام عساکر به این کشور نیر تا ابد نخواهد بود، زیرا هیچ جنگ و نزاع برای همیشه دوام نمی کند.
موضوع كشمير، عامل سردي روابط هند و چين
تشديد مناقشهی داخلي كشمير و موضعگيري چين به عنوان همسايه كشمير در چند ماه گذشته و همچنين صدور رواديد چيني براي مردم منطقهی جامو و كشمير، موجب سردي روابط پكن و دهلي نو شده است.
موضوع كشمير بر روابط دو كشور همسايه تا حدي پيش رفته كه دولت هند تمامي مبادلات نظامي و مرزي خود با چين را به حالت تعليق در آورده است.
بنا بر موضعگيري مقامات هندي كه در چند روز اخير در رسانهها و مطبوعات هند انعكاس زيادي داشته است، مبادلات نظامي هند و چين تا زمان تغيير در موضع چين نسبت به كشمير ازسرگرفته نخواهد شد.
دولت هند به چين اعلام كرده تا زماني كه پكن به موضع قبلي خود در خصوص جامو و كشمير برنگردد، مبادلات دفاعي دو كشور كه از ماه جولاي به حالت تعليق درآمده، همچنان متوقف خواهد ماند.
دراين حال به نوشته روزنامه هندي پايونير منموهان سينگ، نخست وزير هند، اواخر هفته جاري با همتاي چيني خود در ويتنام ديدار خواهد كرد.
در اين ديدار، صدور رواديد چين براي مردم جامو و كشمير بر روي برگههاي جداگانه به جاي گذرنامه هندي و اختلاف مرزي دو كشور، ازجمله موضوعاتي است كه مطرح خواهد شد.
هند، تغيير موضع چين در قبال جامو و كشمير را با نگراني دنبال كرده و چين نيز در نتيجه تغييرموضع خود، از صدور رواديد معمولي براي ژنرال بي.اس.جاسوال فرمانده ارتش شمالي هند، خودداري ورزيد.
اما دولت چين اعلام كرد كه اين فرمانده نظامي در منطقه حساس جامو و كشمير خدمت ميكند و قصد داشت ويزاي وي را بر روي برگه جداگانه صادر كند. اين امرموجب نگراني هند شد و درنتيجه مبادلات هيأتهاي عالي رتبه دفاعي بين دو كشور متوقف و لغو سفر ژنرال جاشوال نيز در راستاي به تعليق در آمدن مبادلات نظامي دو كشور بود.
به گفته منابع مطلع هندي چين براي ازسرگيري اين مبادلات ابراز تمايل كرده، اما هند اعلام كرده است تا زماني كه مسایل ياد شده حل و فصل نشود، مبادلات دفاعي مذكور صورت نخواهد گرفت.
اما درعين حال بهرغم لغو مبادلات نظامي دو كشور هند و چين، تعاملات نظامي دو كشور درسطح پایين، از قبيل نشستهاي مقامات نظامي مرزي همچنان ادامه خواهد داشت.
روزنامه هندي تايمز اينديا نيز به نقل ازمنابع دولتي هند اعلام كرد: مذاكرات مرزي هند و چين اوخر ماه نوامبر برگزار ميشود.
به نوشته اين روزنامه با توجه اينكه چين اخيراً خود را وارد موضوع كشمير كرده است، مسأله مرزي هند و چين پيچيدهتر شده است.
علاوه بر اين، چين مدعي ايالت آروناچال پرادش هند است و اخيراً اين منطقه را در نقشههاي اينترنتي به عنوان جزيي از خاك خود نشان داده است.
اما آنچه در روابط چين و هند به عنوان دو قدرت بزرگ سياسي و اقتصادي مشهود میباشد، اين است كه اين دو كشور بهرغم موضوعات اخير كه موجب سردي روابط دو كشور شده، خواستار تقويت مناسبات دو كشور در تمامي ابعاد مختلف سياسي، اقتصادي و نظامي بوده و سعي در بهبود روابط خود در آينده دارند.
طارق عزیز به جرم جنایات حکومتی در عراق به مرگ محکوم شد
14:09
1389 / 08 / 04
مسکو، 4 آبان، خبرگزاری «ریا نووستی»/ دادگاه عالی عراق روز سه شنبه "طارق عزیز" معاون نخست وزیر سابق این کشور را به اتهام مشارکت در قتل عام شیعیان عراق در سال 1999 (1378) به مرگ محکوم کرد. این خبر را خبرگزاری "فرانس پرس" به نقل از کانال تلوویزیون رسمی عراق گزارش داد.
عزیر طی سالها یکی از چهره های کلیدی در حاکمیت عراق و در جایگاه تصمیم گیری سیاست خارجی این کشور بود. در آپریل سال 2003 (1382) پس از پایان جنگ درعراق وی داوطلبانه تسلیم فرماندهی نیروهای آمریکایی شد چون خود را در جنایات رژیم "صدام حسین" بی گناه می دانست.
در سال 2009 (1388) دادگاه طارق عزیز را به اتهام دست داشتن در خشونت علیه کردها در دهه 1980 (1359) به هفت سال زندان محکوم کرده بود. علاوه بر آن نخست وزیر سابق عراق به مشارکت در کشتن 42 تاجر که در اوایل سالهای دهه 1990 (1369) به خاطر تلاش برای افزایش قیمت ارزاق در شرایط تحریم اقتصادی، نیز متهم می باشد.
خویشان و وکیل معاون نخست وزیر سابق بارها به خاطر وخامت وضع جسمانی وی خواهان آزادی او از زندان شده اند. اما دادگاه اعلام کرده که بیماری باعث آزادی فرد از قید مسئولیت نمی شود. در ژانویه سال 2010 (دی 1388) عزیز دچار سکته شدید شد کهبه خاطر آن تا مدتی قادر به تکلم نبود
خویشاوند تونی بلر به دین اسلام گروید
12:29
1389 / 08 / 03
مسکو، 3 آبان، خبرگزاری« ریا نووستی»/ "لوران بوت" خواهر زن "تونی بلر" نخست وزیر سابق بریتانیا به اسلام گروید. این مطلب را روزنامه اینترنتی MidEast.RU روسیه گزارش می دهد. در حال حاضر نخست وزیر سابق، فرستاده ویژه گروه چهارجانبه میانجی های بین المللی در روند حل و فصل درگیری خاور نزدیک است.
طبق گزارش روزنامه The Daily Mail، لوران که در گذشته هم بطور فعال از منافع فلسطینی ها دفاع می کرد، در این روزها گام تازه ای را برداشت. وی به اسلام گروید و به این ترتیب عنصر مهمی همچون همبستگی دینی با مسلمانان را به مبارزه سیاسی پرتحرک خود با مخالفان اسرائیل اضافه کرد. این رویداد پس از سفر چندی پیش لوران به شهر قم رخ داد.
به این ترتیب سوءظن ها درباره متمایل بودن وی به مذهب شیعه بی اساس نیست. این همان مذهبی است که مقامات ایران از آن پیروی کرده و سازمان های تندروی خاور نزدیک و مقدم بر همه حزب الله در زیر پرچم آن بسیج می شوند.
لوران می گوید روزی 5 بار نماز می خواند، به مسجد می رود ، حجاب اسلامی را رعایت می کند و قرآن می خواند. قابل درک است که این رویداد بر مواضع خود بلر حتی در مقابل سنی های میانه رو در منطقه تأثیر مثبت نمی گذارد چه برسد به اسرائیلی ها!
03.08.1389
رییس جمهور تاجکستان با شماری از اعضای کابینه مقامات ارشد آن کشور صبح امروز دوشنبه به هدف دیدار و مذاکره با مقامات دولتی افغان، وارد کابل گردید. انتظار می رود در جریان سفر یک روزه، امام علی رحمان با همتای افغان خود حامد کرزی و تعدادی از وزرای کابینه افغانستان و روسای هر دو مجلس شورای ملی کشور دیدار کند. در این سفر، امام علی رحمان را وزرای خارجه، صنعت و انرژی، ترانسپورت و مخابرات، مشاور ارشد ریاست جمهوری تاجکستان و تعدادی از مقامات بلند پایه تاجک همراهی می کنند. احمد ضیا سیامک یک سخنگوی رییس جمهور افغانستان در کابل به رادیو آزادی گفت که: « روسای جمهور افغانستان و تاجکستان، چاشت امروز موافقتنامه های تازه همکاری میان دو کشور را امضا می کنند.» گرچه وی در مورد این موافقتنامه ها و قرار داد ها توضیحاتی ارایه نکرد، اما یک مقام در ریاست جمهوری افغانستان تایید کرد که:« بیشتر این موافقتنامه ها وابسته به توسعه همکاری های تجارتی و ترانزیت، مسایل فرهنگی و مبارزه با تندروی و تروریزیم و قاچاق مواد مخدر است.» امام علی رحمان و رییس جمهور کرزی، بعداً در یک کنفرانس خبری هم حضور می یابند که در آن انتظارمی رود در مورد این سفر و توافقاتی که افغانستان و تاجکستان به امضا رسانده اند، معلومات بیشتر در اختیار خبرنگاران قرار دهند. برای استقبال از رییس جمهور تاجکستان در کابل تدابیر ویژه امنیتی نیز اتخاذ گردیده و در عین حال جاده اصلی که میدان هوایی بین المللی کابل را با قصر ریاست جمهوری افغانستان وصل می کند، بیرق های تاجکستان افراشته شده است. افغانستان و تاجکستان یک هزار و سه صد و شصت کیلو متر مرز مشترک با همدیگر دارند که عمدتاً قاچاقبران مواد مخدر و گاهی هم تروریستان ازبک و تاجک از آن برای ادامه فعالیت های خود در افغانستان و تاجکستان استفاده می کنند. اما رهبران هر دو کشور در دیدار های که قبلاً در دوشنبه پایتخت تاجکستان داشتند، با هم توافق کردند که برای جلوگیری از رفت و آمد قاقبران مواد مخدر و همچنان سو استفاده تروریستان از این مرز ها، تلاش های مشترکی را انجام می دهند. سفر رییس جمهور تاجکستان به افغانستان در حالی صورت می گیرد که در بخش های از تاجکستان هم در این اواخر فعالیت های تروریستی افزایش یافته و رهبری هر دو کشور احساس می کنند که باید اقدامات مشترکی به هدف جلوگیری از توسعه چنین فعالیت های داشته باشند.
ایران برای حامد کرزی پول می پردازد´
يكشنبه ، 2 آبان 1389 ، 22:02 مدیریت
به گزارش روز یکشنبه نیویورک تایمز، ایران برای افزایش نفوذ خود در دولت افغانستان، برای حامد کرزی مبلغ زیادی از پول را می پردازد، تا از این طریق بتواند باعث تضعیف روابط میان دولت افغانستان و حامیان غربی آن شود.
نیورک تایمز می نویسد که این مقدار پول به 1 الی 2 میلیون دالر می رسد، که از این مبالغ برای پرداخت پول به نمایندگان پارلمان، سران قبایل و حتا فرماندهان طالبان و کسب وفاداری آنها استفاده میکنند.
نیویارک تایمز مینویسد که اواخر ماه آگست زمانی که حامد کرزی از سفر خود به ایران بازمیگشت، فداحسین مالکی، سفیر ایران در کابل، کیسهای پلاستیکی مملو از بستههای پول یورو را به هواپیما آورد و به دست عمر داودزی، رییس دفتر حامد کرزی، داد.
همچنان در روزنامه آمده است که ناتو نگران رشد نفوذ ایران در افغانستان است. به نظر ناتو، ایران یک کشور سخت اسلامی و صادر کننده نفت و گاز در جهان بوده، که بحیث تمویل کننده ای حرکت های زد غربی در لبنان و عراق هم شناخته شده است.
غلام جیلانی ځواک رییس مرکز تحقیقاتی و مشورتی افغان
02.08.1389
مسوولان مرکز تحقیقاتی و مشورتی افغان به روز یکشنبه در صحبت با خبرنگاران گفتند که در جریان این بحث و گفتگو، گفته شد که تصمیم ایجاد پایگاه های نظامی دایمی امریکا در افغانستان، سبب برانگیختن حساسیت های برخی از کشور های منطقه خواهد شد.غلام جیلانی ځواک رییس این مرکز می گوید، در جریان بحث که هفته گذشته به اشتراک تعدادی از کارشناسان افغان در این خصوص به راه افتاده بود، گفته شد که موجودیت احتمالی پایگاه های دایمی امریکا در افغانستان، سبب می شود تا دامنهء نا امنی ها در این کشور نیز گسترش یابد. وی در ادامه گفت:« اگر پایگاه های خارجی امریکا و یا کشور دیگر در افغانستان باشد، اولین نتیجهء آن بر انگیختن حساسیت های همسایه های ما می باشد که آنها از این ناحیه تشویش دارند و در پهلوی تاثیرات سیاسی آن، تاثیرات ناگوار اخلاقی و کلتوری را نیز با خود دارد.» آقای ځواک گفت امریکا اخیراً درخواست ایجاد مراکز نظامی دایمی در افغانستان را از مقامات این کشور مطرح کرده و به گفته وی، اگر در این مورد توافق صورت گیرد، باید این مساله روشن شود که امریکا از ساختن این مراکز چه سود می برد و امریکا باید اطمینان بدهد که از این مراکز علیه کشورهای همسایه کار گرفته نخواهد شد. تلاش کردیم از مقامات افغان هم در این مورد بپرسیم اما موفق نشدیم.بحث روی تصمیم امریکا بخاطر ایجاد مراکز نظامی دایمی در افغانستان در حالی مطرح می شود که مقامات افغان روی تقویت روابط ستراتیژیک میان امریکا، افغانستان و دیگر کشور های جهان تاکید می کنند. رییس جمهور کرزی در مورد می گوید: « با امریکا رابطهء درست ستراتیژیک داشته باشیم که در آن امریکا منفعت افغانستان را قایل شود و برای دست آورد های آن منفعت کار کند، و ما به چیزی که به منفعت خود در منطقه انجام می دهد، غرض نداریم. در این راستا برای داشتن روابط دومدار با ناتو و امریکا در تماس هستیم که با افغانستان تعهدات اساسی کتبی صورت بگیرد.»مقامات افغان می خواهند پیمان ستراتیژیک بین امریکا، متحدین آن و افغانستان به امضا برسد، تا به اساس آن روابط دراز مدت و ستراتیژیک میان افغانستان و امریکا و متحدین آن تضمین گردد. این در حالی است که گفته می شود امریکا و متحدین آن در افغانستان به تجدید اعلامیهء همکاری های ستراتیژیک با افغانستان تاکید دارند.
02.08.1389
هیلاری کلنتن وزیر خارجه ایالات متحدهء امریکا دیروز از حامد کرزی رییس جمهور افغانستان خواست تا حکومتش را ترغیب کند که تصمیم اش در ارتباط به ممنوع کردن فعالیت شرکت های امنیتی خصوصی را تغییر دهد.وی گفته است که ایالات متحدهء امریکا و افغانستان به عوض وضع ممنوعیت بر شرکت های امنیتی خصوصی، بطور تدریجی یک برنامهء مشترک متبادل را انکشاف دهند.گفته می شود که با منع فعالیت این شرکت های امنیتی، احتمالاً کار پروژه های انکشافی به ارزش ملیاردها دالر در افغانستان متوقف شود. فلیپ کرولی سخنگوی وزارت خارجهء ایالات متحده گفته است، خانم کلنتن با رییس جمهور حامد کرزی تماس تلیفونی برقرار کرد تا در ارتباط به تصمیم حکومت افغانستان برای ممنوع ساختن فعالیت شرکت های امنیتی خصوصی نظرش را ارایه بدارد.قرار است این شرکت ها تا 17 ماه دسمبر مسدود شوند و منابع غربی می گویند، با توقف فعالیت این شرکت ها برخی از پروژه های بازسازی بخاطر عدم مصوونیت و نبود امنیت نیز متوقف خواهند شد. سخنگوی وزارت خارجهء ایالات متحده گفت، خانم کلنتن به عوض شرکت های امنیتی خصوصی پیشنهاد یک برنامهء مشترک را کرده است که با آن بشکل تدریجی خلاء به میان آمده از این شرکت ها پر خواهد شد و در عین حال در کار قراردادی ها نیز موانع ایجاد نخواهد شد که شرکت های امنیتی خصوصی از آنها محافظت می کنند.تماس تلیفونی وزیر خارجهء ایالات متحده با رییس جمهور افغانستان بخش از گفتگوهای است که طی روزهای اخیر دیپلومات های سایر کشورهای غربی در ارتباط به شرکت های امنیتی خصوصی با مقامات افغان انجام می دهند.رییس جمهور کرزی می گوید، شرکت های امنیتی خصوصی به کار اردو و پولیس ملی افغانستان آسیب می رسانند. وی هم چنین می خواهد تا قوای امنیتی افغان مسوولیت امنیت این پروژه ها را به عهده بگیرند.سخنگوی وزارت خارجهء ایالات متحده گفته است، هیلاری کلنتن به رییس جمهور کرزی تعهد کرده که در زمینه انتقال امور امنیتی از شرکت های امنیتی خصوصی به قوای افغان بطور مناسب و مشترک کار خواهند کرد. اما این که در ارتباط به فعالیت شرکت های امنیتی، حامد کرزی به هیلاری کلنتن چه اطمینان داده، چیزی گفته نشده است. موسسات و شرکت های که در زمینهء پروژه های بازسازی کار می کنند بدون بیمه و تضمین از لحاظ قانونی فعالیت کرده نمی توانند و شرکت های بیمه بر قوای امنیتی افغانستان اعتماد نمی کنند، زیرا که آنها به درستی آموزش ندیده اند و حاضر نیستند که امنیت این موسسات را بیمه کنند.رسانه های امریکایی گزارش می دهند که اگر فعالیت شرکت های امنیتی خصوصی متوقف گردد، پروژه های بازسازی به ارزش یک و نیم ملیارد دالر در افغانستان از فعالیت باز می مانند. در این پروژه ها ستراتیژی ضد شورش نیز شامل است که برای ناتو از اهمیت زیاد برخوردار می باشد.
وعده کمک نظامی 2 میلیارد دلاری آمریکا به پاکستان
19:12
1389 / 07 / 30
مسکو، 30 مهر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ "هیلاری کلینتون" وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده قول داد که طی پنج سال به میزان دو میلیارد دلار کمک نظامی در چارچوب حمایت از تلاش های پاکستان در مبارزه با تروریسم در اختیار این کشور قرار دهد. این مطلب را "خبرگزاری "آسوشیتد پرس" روز جمعه اعلام کرد.
خبر ارائه کمک های نظامی به اسلامی آباد در پایان دور دیگری از مذاکرات همکاری های پاکستان-آمریکا که در واشنگتن انجام شد، اعلام شده بود. به گفته خانم کلینتون، دولت باراک اوباما قصد دارد که از کنگره آمریکا تایید تخصیص دو میلیارد دلار برای خرید تجهیزات نظامی و تسلیحات آمریکایی طی سال های 2012-2014 را دریافت کند. بسته کمک های نظامی دو میلیارد دلاری آمریکا به پاکستان می تواند در تکمیل 7,5 میلیارد دلاری باشد که برای حمایت از طرح های غیر نظامی در این کشور در بودجه ایالات متحده دیده شده است.
بر اساس این گزارش، اگرچه شرایط دقیق این توافقنامه هنوز نیاز به تنظیم دارند اما این واقعیت باید اسلام آباد را نسبت به آمادگی آمریکا جهت ادامه کمک ها در زمینه مبارزه با تروریسم، سازمان "القاعده" و جنبش "طالبان" متقاعد سازد.
انفجار در تاسیسات دریایی جنوب ایران
13:43
1389 / 07 / 30
مسکو، 30 مهر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ براثر انفجار مهمات باقی مانده از دوران جنگ هشت ساله عراق-ایران در تاسیسات دریایی خرمشهر یک نفر جان باخت.
به گزارش «ریانووستی» از " Iribnews" مدیر شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران شعبه خرمشهر گفت : "در این حادثه کـه در سکوهای یکی از انبارهای قدیمی لوله در این شرکت روی داد 2 کارگر دیگر نیز مجروح شدند".
وی افزود: "کارخانه بتن اندود این شرکت لوله های 12 متری خود را در محوطه بـاز بندر خرمشهر انبار می کند". بر اساس این گزارش، شرکت تاسیسات دریایی ایران شعبه خرمشهر در زمینه طراحی و ساخت سکوهای نفت وگاز دریایی و نیز بتن اندود لوله های دریایی فعالیت دارد.
چندی پیش در اثر انفجار در یکی از پایگاه های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در استان لرستان 18 نفر کشته و 14 نفر مجروح شدند. "یدالله بوعلی" فرمانده پایگاه مذکور در آن زمان اطلاع داد که در یکی از انبارهای این پایگاه آتش سوزی رخ داد که با سرایت به زاغه های مهات مجاور، منجر به انفجارشد.