كارمندان تلويزيون طلوع اماج حمله انتهاري طالبان قرار گرفت
Image copyrightReuters
گزارشها از کابل حاکی از آن است که حوالی شام امروز به وقت محلی، انفجاری قوی، غرب این شهر را لرزانده است.
مقامهای وزارت داخله (کشور) افغانستان گفتهاند که در این حمله ۷ غیرنظامی کشته و ۲۵ نفر دیگر زخمی شدهاند.
صدیق صدیقی، سخنگوی این وزارت به بیبیسی گفته است که مهاجم انتحاری که سوار بر موتورسیکلت بود، مینیبوس حامل کارمندان گروه رسانهای موبی را هدف قرار داده است.
گروه رسانهای موبی، صاحب امتیاز چند رسانه و نهادهای وابسته به آن در افغانستان است. شبکههای تلویزیونی طلوع، طلوع نیوز و لمر و رادیوی آرمان از جمله این رسانهها هستند.
آقای صدیقی گفته است که در میان کشتههای این حادثه دو زن نیز دیده میشوند.
کاوون خموش، خبرنگار بیبیسی در کابل میگوید منابعی به او گفتهاند که در هنگام وقوع این حمله، ۳۲ نفر از کارمندان گروه موبی سوار این مینیبوس بودند.
یکی از کارمندان تلویزیون طلوع به کاوون خموش گفته که او به راننده این مینیبوس تلفن زده و راننده به او گفته: "من زنده هستم اما ما در حال سوختن هستیم."
خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از یکی از کارمندان تلویزیون طلوع حمله به مینیبوس کارمندان این تلویزیون را تایید کرده است.
تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته اما این حادثه چند ماه پس از آن روی میدهد که گروه طالبان، دفاتر و کارمندان شبکه تلویزیونی طلوع نیوز و شبکه تلویزیونی یک را به عنوان اهداف نظامی این گروه اعلام کرده بود. این دو شبکه، خصوصی هستند.
محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان که برای شرکت در اجلاس داووس به سوئیس رفته است، حمله امروز را محکوم کرده و آن را "عملی بزدلانه و جنایتی نابخشودنی علیه مردم افغانستان" دانسته است.
عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت افغانستان نیز حمله امروز به کارمندان گروه رسانهای موبی را به شدت محکوم کرده و آن را یک اقدام "تروریستی و بزدلانه" خوانده است.
دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان هم در توییتر خود "مسئولان" این حمله را محکوم کرده و گفته پس از این حمله "عمیقا" نگران امنیت کارمندان رسانهها در کابل است.
ساختمان پارلمان و سفارت روسیه نیز در نزدیکی محل وقوع این حمله قرار دارد.
این انفجار تنها دو روز پس از دومین دور نشست چهارجانبه برای آغاز روند صلح در کابل رخ داده است
آیتالله خامنه ای: گفتم کسانی که نظام را قبول ندارند رأی بدهند، نه اینکه وارد مجلس بشوند
Image copyrightkhamenei.irImage captionاحمد جنتی دبیر شورای نگهبان امروز پیش از رهبر ایران، درباره انتخابات پیش رو، سخنرانی کرده است
آیتالله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران درباره رد صلاحیت ها و اظهارات قبلی خود که گفته بود "حتی کسانی که نظام را قبول ندارند هم رای بدهند" توضیحاتی داده و گفته "بنده گفتم کسانی که نظام را قبول ندارند رأی بدهند، نه اینکه کسی که نظام را قبول ندارد بفرستند مجلس."
آقای خامنهای امروز سی ام دی ماه (۲۰ ژانویه) در جمع دست اندرکاران برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان سخنرانی کرده و گفته "در هیچ جای دنیا در مراکز تصمیمگیری کسی که اصل نظام را قبول ندارد راه نمیدهند."
حدود دو هفته پیش، رهبر ایران خواستار شرکت شهروندان ایرانی در انتخابات پیش روی مجلس و خبرگان رهبری شده و گفته بود "همه در انتخابات شرکت کنند، حتی کسانی که نظام را قبول ندارند برای حفظ و اعتبار کشور شرکت کنند." مشابه این عبارت را آیت الله خامنه ای پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ هم به کار برده بود. بیشتر بخوانید
وزير دفاع طالبان يظهر للمرة الأولى الأربعاء - 27 أكتوبر 2021 د ب أ - إسلام أباد الملا محمد يعقوب A A ظهر وزير الدفاع في حكومة طالبان الملا محمد يعقوب أمام وسائل الإعلام للمرة الأولى في كابول ، حيث تحدث في فعالية لحث رجال الأعمال على الاستثمار في قطاع الصحة بأفغانستان. ويعقوب هو ابن الراحل الملا عمر، المؤسس والقائد الأعلى الأول لحركة طالبان، التي حكمت أفغانستان في الفترة من 1996 حتى2001. وأشار يعقوب، الذي بدا في الثلاثينات من عمره، أثناء حديثه في فعالية بمستشفى ساردار محمد داود خان العسكرية، إلى أن عقود الحرب في أفغانستان انتهت. ودعا رجال الأعمال للاستثمار في أفغانستان، وطالب الأطباء بخدمة المرضى داخل بلادهم، حتى لا يسعى أي أفغان للحصول على العلاج الطبي في الخارج. وزیر دفاع طالبان برای اولین بار ظاهر شد چهارشنبه - 27 اکتبر 2021 DBA - اسلام آباد ملا محمد یعقوب ملا محمد یعقوب وزیر دفاع طالبان برای اولین بار در کابل در مقابل رسانه ها ظاهر شد و در یک مراسم سخنرانی کرد و از تجار خواست تا در بخش صحت افغانستان سرمایه گذاری کنند. یعقوب فرزند...
ح در حالی که تورم در اروپا و ایالات متحده در ماه گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است، روسیه و اعضای کشورهای بریکس نشان دادند که رهبران پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور در میانه "ایجاد یک ارز ذخیره بین المللی" هستند. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، تحلیلگران بر این باورند که ارز ذخیره بریکس برای رقابت با دلار آمریکا و ارز حق برداشت ویژه صندوق بین المللی پول است. ولادیمیر پوتین در چهاردهمین اجلاس بریکس از ایجاد یک ارز ذخیره بینالمللی جدید خبر داد؛ ترکیه، مصر و عربستان سعودی در نظر دارند به بریکس بپیوندند. در طول ماه گذشته، غرب با تورم داغ و افزایش سرسامآور قیمتهای انرژی دست و پنجه نرم کرده است. سیاستمداران در بریتانیا، اروپا و ایالات متحده تلاش کردهاند فاجعه اقتصادی را به گردن تعدادی از موارد مانند جنگ اوکراین و روسیه و پاندمی کرونا بیندازند. دادههای مربوط به قیمتهای مصرفکننده ماه گذشته در آمریکا و اروپا به بالاترین حد خود رسیده است و بسیاری از تحلیلگران میگویند کشورهای غربی در رکود اقتصادی هستند یا در شرف تجربه آن هستند. در همین حال، در پایان ماه ژوئن، اعضای کشورهای ...
توافق هسته ای: جزئیات مهم 'برنامه جامع اقدام مشترک' 15 ژوئیه 2015 - 24 تیر 1394 همرسانی پس از ۲۰ ماه مذاکره، ایران و کشورهای عضو گروه پنج ۱+۵ (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه و آلمان) به توافقی دست پیدا کرده اند که بخش های حساس برنامه هسته ای ایران را در ازای لغو تحریم های شدید بین المللی، محدود می کند. کاخ سفید می گوید در صورت اجرای این توافق، تدابیر سخت و جدید مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته ای خواهد شد. این در حالیست که ایران همواره بر صلح آمیز بودن تمام جوانب برنامه هسته ای خود تاکید داشته است. مسیر غنی سازی اورانیوم ایران دو مرکز غنی سازی اورانیوم دارد: تاسیسات نطنز و سایت زیرزمینی فردو. ایران در مجموع ۲۰ هزار دستگاه غنی سازی (سانتریفیوژ) در این دو مرکز دارد. بر مبنای توافق وین که "برنامه جامع اقدام مشترک" نام گرفته است، ایران می تواند در ظرف ۱۰ سال آینده حداکثر ۵۰۶۰ دستگاه سانتریفیوژ از نوع سانتریفیوژهای نسل اول خود در تاسیسات نطنز نصب کند. ذخیره اورانیوم غنی شده ایران نیز در ظرف ۱۵ سال آینده ۹۸ درصد کاهش خواهد یافت و در حد ۳۰۰ کیلوگرم ...