نقش شانگهاي در ختم،جنگ افغانستان



معاون مجلس سنای افغانستان: نقش شانگهای در ختم جنگ در افغانستان برجسته است
/19.4.2018
معاون مجلس سنای افغانستان: نقش شانگهای در ختم جنگ در افغانستان برجسته است

معاون مجلس سنای افغانستان در نشستی در سوچی روسیه گفته است که سازمان همکاری منطقه‌ای شانگهای از ظرفیت بزرگی برای پایان بخشیدن به جنگ و همچنان تأمین صلح در افغانستان برخوردار هستند. 

محمد علم ایزدیار در دومین گردهمايى هماهنگى‌هاى اروپا-آسيا تحت عنوان «توسعه و تحكيم سازمان همكاري‌هاى شانگهاى» گفت که تروریسم و خشونت ریشه در «تبعیض»، «نابرابری قومی»، «بی‌عدالتی»، «تقویت قرائت‌های افراطی» و «روحیۀ سلطه‌جویانۀ کشورهای توسعه‌یافته» دارد و صرف از راه جنگ و نظامی‌گری نمی‌توان بر آن فایق آمد. 

معاون مجلس سنای افغانستان از گسترش جنگ و خشونت در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که غلبه بر تروریسم نیازمند همگرایی منطقه‌یی و همکاری همۀ کشورهای جهان به ویژه سازمان همکاری شانگهای می‌باشد. 

آقای ایزدیار گفته است که گروه‌های تروریستی‌یی‌که در افغانستان می‌جنگند، در پی انتقال جنگ به کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای هستند.

او گفته است که روحیۀ سازمان شانگهای و نشست سوچی نیز متمرکز به همکاری و کمک در راستای مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی می‌باشد. 

آقای ایزدیار می‌گوید که به عنوان یکی از اعضای شورای ملی افغانستان می‌داند که روحیۀ نمایندگان مردم و نهادهای جامعۀ مدنی کشور این است که نقش سازمان شانگهای در تأمین صلح و ختم جنگ در افغانستان برجسته و تأثیرگذار می‌باشد. 

معاون مجلس سنای افغانستان ابراز امیدواری کرده که کابل بتواند عضویت کامل و برابر سازمان شانگهای را به دست آورد. به باور او، عضویت افغانستان در سازمان شانگهای در زمینۀ مبارزۀ مشترک با تروریسم و توسعۀ عرصه‌های مختلف در این کشور حیاتی است. 

محمد علم ایزدیار خاطر نشان ساخت: افغانستان با اعضای سازمان همکاری شانگهای روابط تاریخی و دیرینه داشته است. روابط میان کابل و کشورهای شانگهای در ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، چشمگیر بوده است. 

او گفت: احیای این روابط متضمن منافع متقابل افغانستان و این کشورها شمرده می‌شود که برای صلح و ثبات منطقه‌یی و جهانی نیز موثر و ضروری است. 

معاون مجلس سنا افزود که دوام جنگ و افزایش خطر تروریسم بیشتر از کشورهای دیگر، منافع کشورهای عضو سازمان همکاری‌ شانگهای را به خطر مواجه می‌سازد. بنابراین، سازمان شانگهای باید بیشتر از هر سازمان دیگر، نقش مثبت و سازندۀ خویش را در تأمین صلح، ختم جنگ و توسعۀ پایدار در افغانستان ایفا نماید. 

ایزدیار گفت که سازمان شانگهای از موقعیت بسیار بهتری برخوردار است تا با دیپلوماسی فعال و سازندۀ خود کشورهای عضو و بیرون از آن به خصوص همسایگان افغانستان را قانع و وادار سازد تا در جهت صلح و ثبات افغانستان، همگرایی و مساعی مشترک را شکل دهد. 

معاون مجلس سنای افغانستان، از کشورهای فدراتیف روسیه و جمهوری خلق چین به عنوان دو ستون اصلی شانگهای یاده کرده و گفته است که انتظار آن‌ها از مسکو و پکن نسبت به سایر کشورهای عضو به منظور تأمین ثبات و توسعۀ پایدار در افغانستان بیشتر است. 

این درحالی است که افغانستان از چندسال بدین‌سو – به ویژه پس از پیوستن کامل هند و پاکستان- خواهان عضویت کامل در سازمان همکاری شانگهای می‌باشد. اما بر بنیاد برخی گزارش‌ها، کابل تا کنون نتوانسته است، پیش‌شرط‌های عضویت کامل در سازمان شانگهای را تأمین کند. 

بسیاری از کشورهای سازمان شانگهای با عضویت کامل افغانستان در این سازمان موافق هستند. اما کابل نگران است که پس از این، اسلام‌آباد با عضویت این کشور در شانگهای مخالفت نورزد.

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

پنج اقتصاد برگ جهان

مصر پایتخت اداری جدید را با هزینه ۴۵ میلیارد دلار می‌سازد

آب درمانی" مزایا و مضرات