اخبار و گزارش ها / افغانستان

زور بازو نشان دادن با امریکا ممکن پاکستان را با تهدید روبرو کند»
14.09.1390
شمار زیاد از روزنامه ها و نشریه های غربی در شماره های اخیر خود باز هم موضوع کنفرانس بن را عنوان کرده اند.

شماری از این روزنامه ها سخنان رییس جمهور افغانستان را اقتباس آورده اند که گفته است، پاکستان صلح افغانستان را سبوتاژ می کند.

فارن پالیسی
نشریه انترنتی فارن پالیسی  در شماره اخیر خود در مورد تصمیم حکومت پاکستان که در این کنفرانس اشتراک نمی کند مطلبی را به نشر رسانده و نوشته است که در تحریم کنفرانس بن از سوی اسلام آباد خود پاکستان بازنده خواهد بود.

به نوشته نشریه برای داشتن نقش مهم در تعیین سرنوشت آینده افغانستان، پاکستان منافع بزرگ دارد و اشتراک نکردن پاکستان در کنفرانس بن، این منافع پاکستان را نه تنها در آینده افغانستان محدود می سازد بلکه زور بازو نشان دادن با امریکا، ممکن است منافع پاکستان را در تمام جهان و فراتر از کنفرانس بن به تهدید روبرو نماید.

نشریه می افزاید، ترتیب کننده گان کنفرانس بن به این امید اند که یک فرصت را برای تمدید تعهدات درازمدت در افغانستان و یک نوع همکاری منطقوی را ایجاد نمایند که در زمینه احیای راه قدیمی و تاریخی ابریشم که افغانستان جز مهم آنست کمک کرده باشند.

به نوشته نشریه، باز شدن راه های تجارتی منطقه بروی پاکستان که امنیت و آرامی افغانستان شرط اساسی آن است بزرگ ترین فایده را به این کشور می رساند زیرا راه های کوتاه منابع انرژی به پاکستان باز می شود و از سوی دیگر حضور پاکستان در کنفرانس بن به این سبب هم مهم بود که پاکستان بر طالبان نفوذ دارد و می تواند در زمینه تامین صلح افغانستان نقش عمده را بازی کند که این عمل خود بخود نفوذ پاکستان را در آینده افغانستان بیشتر می سازد.

اما به نوشته نشریه، اکنون پاکستان با اشتراک نکردن در کنفرانس بن از یک سو امکانات کامیابی این کنفرانس را به سوال روبرو ساخته و از سوی دیگر به نقش آینده خود نه تنها در افغانستان بلکه در تمام منطقه ضربه وارد کرده است، به عبارهء دیگر اسلام آباد با این تصمیم به ریشه خود تیشه زده است.

نیویارک تایمز
روزنامه نیویارک تایمز موضوع مشکلات در پیمان ستراتیژک بین امریکا و افغانستان را عنوان کرده و در شماره اخیر خود می نویسد، بزرگ ترین مانع در راه این پیمان فعلاً عملیات شبانه قوای خارجی در افغانستان می باشد.

به نوشته روزنامه هر چند پیشرفت های چشمگیر در راه رسیدن به نتیجه در مورد این پیمان بدست آمده و عملیات شبانه هم 80 فیصد به همکاری قوای افغان پیش برده می شود، ولی داخل شدن خارجیان به حریم خانه افغان ها در نیمه شب، گذشت موضوعیست که حکومت افغانستان بخاطر حساسیت عنعنوی و ملی آن نمی تواند از آن کند

افغانستان چهار معدن دیگر را در معرض داوطلبی قرار داد

16.09.1390
افغانستان چهار معدن دیگر که ارزش آنها به ملیارد ها دالر پیشبینی شده است، به مزایده قرار داد. معادن مس و طلا در ولایات بدخشان، هرات، غزنی، بلخ و سرپل که به مساحت حدود 2200 کیلومتر مربع پیشبینی شده است، موقعیت دارد. حکومت افغانستان با وجود نا امنی ها تلاش می کند که جهت افزایش عواید خود به استخراج معادن بپردازد.

افغانستان که محاط به خشکه بوده و به بحر راه نه دارد برای ازدیاد عواید داخلی بیشتر بالای استخراج  معادن خود حساب می کند. اما این منابع طبعی، به سرمایه گذاری خارجی، به شبکه ترانسپورتی خوب و به امنیت بهتر نیاز دارد.

جیولوژیستان از چند دهه به این سو به این پی بردنده اند که افغانستان به طور فراوان دارای معادن، مس، نقره، کوبالت و آهن و دیگر منرال های کمیاب می باشد که در جهان در صنعت نظامی، تیلفون های موباییل، بطری موتر و توربین های بادی از آنها استفاده می شود. وزارت دفاع امریکا ارزش معادن افغانستان را به یک تریلیون و یا هزار ملیارد دالر پیشبینی کرده است.

وحیدالله شهرانی وزیر معادن افغانستان که در لندن در یک کنفرانس در مورد استخراج معادن اشتراک کرده، به آژانس خبری اسوشیتد پرس گفته است که او از سرمایه گذاران جهان دعوت به عمل می آورد که در داوطبی این معادن قدم بردارند.

وزیر معادن افغانستان اضافه کرد که این کشور در نظر دارد که تا 2014 میلادی که نیرو های خارجی افغانستان را ترک می کنند، سالانه تا 5 معدن را به دواطبی قرار دهد.

وحیدالله شهرانی برای جلب سرمایه گذاران خارجی جهت استخراج معادن این کشور سلسلهء سفرهای خود را به خارج، سرعت بخشیده است.

شهرانی می گوید، امیدوار است که سرمایه گذاریان خارجی در استخراج معادن این کشور سرمایه گذاری کنند. وی گفت هرچند جنگ و نا آرامی در کشور جریان دارد، اما قطعات خاص برای تامین امنیت معادن نتیجه خوب داده است.

در سال 2007 میلادی کمپینی چینایی قرار داد استخراج مس عینک لوگر را بدست آورد. گفته می شود، معدن مس عینک از لحاظ ظرفیت یکی از 9 معدن بزرگ جهان به شمار می رود.

وزارت معادن افغانستان می گوید، در پنج سال آینده در معدن مسک عینک برای 4 تا 5 هزار افغان  فرصت کار مساعد گردیده و به ارزش صد ها ملیون دالر عاید دولت می گردد.

ماه گذشته کمپنی های هندی و کانادایی قرار داد استخراج  معادن آهن بامیان را بدست آوردند. درین معادن که دارای 1 اعشاریه 8 ملیارد مکعب آهن ذخیره می باشد، برای هزاران تن افغان هم فرصت های کار مساعد می گردید.

حکومت افغانستان امیدوار است که با استخراج معادن، افزایش مالیات و گمرکات، عواید کشور را بلند ببرند تا اتکا به کمک های بین المللی درین کشور کاهش یابد.

اما پیشبینی می گردد که اقتصاد افغانستان با وجود این تلاش ها برای افزایش عواید داخلی، با خروج نیروهای از افغانستان در سال 2014 میلادی و کاهش کمک های اقتصادی جهان بازهم به مشکلات روبرو خواهد شد.

حامد کرزی رییس جمهور افغانستان روز دوشنبه در بیانیه اش در کنفرانس بن از جامعه بین المللی خواست که کشورش را حد اقل تا یک دهه بعد از سال 2014، کمک کند.

گفته می شود که افغانستان تا سال 2015 میلادی و بعد از آن به حدود 10 ملیارد دالر دیگر نیاز دارد.  این رقم چیزی کم نیمهء از عواید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد.

افغانستان به دلیل به این کمک خارجی نیاز دارد که این کشور نه می تواند مصارف نیروهای نظامی خود را تامیین کند.

خبر های مهم دیگر

کریستین ساینس مانیتور: "تحریم کنفرانس بن درمورد افغانستان توسط پاکستان بعد ازحملات هوایی ناتو"

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

پنج اقتصاد برگ جهان

مصر پایتخت اداری جدید را با هزینه ۴۵ میلیارد دلار می‌سازد

آب درمانی" مزایا و مضرات