سرمایه‌گذاری چین در غرب،

تحریم ایران و سرمایه‌گذاری چین در غرب، عوامل افزایش نرخ نفت
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: سرمایه‌های چین در اروپا نیز در گردش هستند
جمهوری خلق چین تصمیم دارد ۳۰۰ میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود را در اقتصاد آمریکا و اروپا سرمایه‌گذاری کند. اعلام این تصمیم در کنار احتمال تحریم نفت ایران، سبب افزایش بهای نفت در بازارهای جهانی شده است.

جمهوری خلق چین تصمیم گرفته است با ایجاد دو صندوق سرمایه‌گذاری جدید ۳۰۰ میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود را در آمریکا و اروپا سرمایه‌گذاری کند. ذخایر ارزی چین در حال حاضر ۳ هزار میلیارد دلار برآورد می‌شود. این کشور تا کنون بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار در بازار آمریکا سرمایه‌گذاری کرده است.
ولع خرید سهام نفت
به گزارش خبرگزاری رویترز، بورس‌بازان به محض اطلاع از تصمیم چین به بازار نفت هجوم برده‌اند. همین موضوع سبب شد که روز جمعه (۹ دسامبر/ ۱۸ آذر) بهای نفت برنت دریای شمال ۳ دهم درصد و بهای نفت تکزاس ۲ دهم درصد افزایش یابد. در این روز هر بشکه نفت دریای شمال ۱۰۸ دلار و ۴۳ سنت و هر بشکه نفت غرب آمریکا ۹۸ دلار و ۵۵ سنت معامله شد.
سرمایه‌گذاری سنگین چین در بازارهای آمریکا و اروپا می‌تواند به رشد اقتصادی این دو قاره کمک کند. در نتیجه مصرف انرژی کشورهای صنعتی افزایش خواهد یافت و به همین دلیل است که بورس‌بازان افزایش بهای نفت خام را پیش‌بینی می‌کنند. اما این تنها دلیل گرم‌شدن بازار نفت نیست. موضوع دیگری که سبب تشویق بورس‌بازان به خرید سهام نفت شده، اوضاع ایران است.
تحریم احتمالی نفت ایران
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: بر اساس برآوردها چین تا کنون بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد لار در آمریکا سرمایه‌گذاری کرده است در محافل نزدیک به اتحادیه اروپا، بحث بر سر تحریم خرید نفت جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد. نشست رهبران اتحادیه اروپا که روزهای پنجشنبه و جمعه این هفته در بروکسل برپا شد، در قطعنامه خود به وزیران خارجه کشورهای عضو ماموریت داد که حداکثر تا پایان ماه ژانویه سال ۲۰۱۲ (۱۱ بهمن ۱۳۹۰) طرح تازه‌ای برای گسترش تحریم‌ها علیه ایران تهیه کنند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند که در طرح تازه به احتمال زیاد تحریم نفت جمهوری اسلامی منظور خواهد شد. قطعنامه نشست رهبران اتحادیه اروپا درست در ساعاتی منتشر شد که وزیرخارجه ژاپن نیز جزئیات تحریم‌های تازه کشورش علیه تهران را اعلام کرد. او گفت که دولت ژاپن دقت بیشتری به کار می‌برد تا اقداماتش در برخورد با جمهوری اسلامی با جامعه جهانی هماهنگ باشد.
معنای اظهارات وزیرخارجه ژاپن می‌تواند این باشد که اگر اتحادیه اروپا و آمریکا تصمیم به تحریم نفت ایران بگیرند، این کشور نیز به احتمال در این تحریم‌ها شرکت خواهد کرد. ژاپن در حال حاضر روزانه بیش از ۲۶۰ هزار بشکه نفت از ایران می‌خرد که ۳۰ درصد کمتر از میانگین سال پیش است.
نفت بشکه‌ای ۲۵۰ دلار یا ۱۵۰ دلار؟
کارشناسان انرژی معتقدند که همزمانی افزایش مصرف نفت در جهان صنعتی با تحریم صنعت نفت ایران سبب خواهد شد که بهای نفت خام در بازارهای جهانی دست‌کم در کوتاه مدت به شدت بالا برود.
یک مقام مسئول در جمهوری اسلامی هفته گذشته پیش‌بینی کرده بود که در صورت تحریم نفت ایران بهای نفت به بشکه‌ای ۲۵۰ دلار خواهد رسید.
کارشناسان غربی این پیش‌بینی را غیر واقعی می‌دانند. آنها معتقدند با توجه به این که عربستان سعودی و عراق توانایی جبران کمبود نفت بازار در غیاب ایران را دارند، تحریم ایران اثر شدیدی بر بازار نفت نمی‌گذارد، اما اگر این تحریم با سرمایه‌گذاری چین در کشورهای صنعتی همراه شود، ممکن است بهای نفت خام در نیمه نخست سال آینده به بشکه‌ای ۱۵۰ دلار نیز برسد.
جواد طالعی
تحریریه: پارسا بیات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

پنج اقتصاد برگ جهان

مصر پایتخت اداری جدید را با هزینه ۴۵ میلیارد دلار می‌سازد

آب درمانی" مزایا و مضرات