از مطبوعات افغانستان و جهان
حینا ربانی: پاکستان هیچ منافع پنهانی در مورد افغانستان ندارد
حینا ربانی کهر وزیر خارجه پاکستان
28.08.1390
وزیر خارجه آلمان در سفرش به پاکستان گفته که خیلی ها مهم و قطعی است که همه در مبارزه با تروریزم داخل اقدام شوند.گایدو ویستر ویلی افزود: پاکستان برای آوردن صلح و ثبات برای افغانستان خیلی ها با اهمیت است.این سفر ویستر ویلی در حالی صورت می گیرد که در سه هفته آینده نماینده گان بیش از صد کشور جهان، کنفرانسی را در مورد افغانستان در بن برگذار می کنند.انتظار می رود نماینده گان بیش از صد کشور جهان در این کنفرانس که در باره آینده افغانستان برگزار خواهد شد، شرکت کنند.در جریان دیدار با ویستر ویلی، حینا ربانی کهر وزیر خارجه پاکستان گفت: کشورش هیچ منافع پنهانی در مورد افغانستان ندارد. او تقاضا کرد که برادران افغان پاکستان، انتقاد ها از اسلام آباد را کنار بگذارند و بیشتر به همکاری توجه کنند.کابل به این باور است که طالبان حملاتی را از خاک پاکستان بالای افغانستان انجام می دهند.خبرگزاری های غربی تا حالا چندین بار گزارش داده اند که اداره استخبارات پاکستان، یعنی آی اس آی با طالبان در افغانستان همکاری کرده است.
گایدو ویستر ویلی وزیر خارجه آلمانرییس جمهور کرزی در کنفرانس استانبول گفته بود: او امیدوار است که رهبری طالبان حمایت شبکه های محلی خود را قطع کند.وزیر خارجه پاکستان در دیدار با همتای آلمانی اش گفت: هیچ اثبات قابل توجهی از سوی افغانستان در این مورد مطرح نشده است.خانم ربانی کهر گفت: رهبری پاکستان تا حدی که ممکن است در این مورد مسوولانه برخورد می کند.انتظار می رود نقش کشور های همسایه در ثبات افغانستان یکی از کلیدی ترین موضوعات کنفرانس دوم بن باشد.در این کنفرانس نماینده گان بیش از صد کشور به شمول وزرای خارجه شصت و پنج کشور جهان شرکت خواهند کرد.
یک مرد 21 ساله به جرم سوی قصد علیه باراک اوباما متهم شد
اوسکار اورتیگا هرنندیز
27.08.1390
مقامات امریکایی یک مرد 21 ساله را بعد از آن به سوی قصد علیه رییس جمهور اوباما متهم نمودند که او توسط یک تفنگ نیمه اوتومات بالای قصر سفید فیر نمود. این شخص که اوسکار اورتیگا هرنندیز نام دارد و از ایالت آیدهو می باشد، بروز جمعه در محکمه پتسبورگ در پنسلوانیا ظاهر شد تا اتهام علیه خود را بشنود. هرگاه جرم او ثابت شود تا زنده است در زندان خواهد بود.به اساس اسناد محکمه، یک شاهد که هرنندیز را در ایالت آیدهو می شناخت گفته است، او می خواست به اوباما صدمه برساند و او را به حیث شیطان و ضد مسیح منسوب داشت. هرنندیز به این متهم است که بتاریخ یازدهم ماه نومبر توسط یک سلاح نیمه اتومات، چندین فیر بالای طبقه مسکونی قصر سفید شلیک نمود. اکثر این فیر ها به قسمت بیرون ساختمان قصر سفید اصابت نمود، اما در نتیجه یکی از فیرها شیشه ضد گلوله یک کلکین قسماً شکست.اوباما و خانواده او در هنگام فیر در واشنگتن نبودند و به کسی هم آسیب نرسید. پولیس واشنگتن گفت، فیرها از بیرون ساحه امنیتی احاطه قصر سفید و حدود 750 متر دورتر از اصل تعمیر قصر سفید صورت گرفته است. مقامات امنیتی بعداً یک سلاح نیمه اتومات ساخت رومانیا را در یک موتر متروک، حدود هفت بلاک دورتر از قصر سفید بدست آوردند.ساحه اطراف قصر سفید توسط محافظین و پولیس امنیتی شدیداً محافظت می شود. علاوتاً بیش از یکهزار مامور استخباراتی، بیست و چهار ساعت در هفت روز هفته از ساحه پاسبانی می نمایند . در اسناد محکمه همچنان گفته شده، اورتیگا هرنندیز به این باور است که حکومت فدرال علیه او توطه می چیند.خانواده اورتیگا هرنندیز گزارش داد که او در ماه گذشته از محل بود و باش خود در آیدهو مفقود شده. مقامات سابقه رفتار او را غیر عادی، متهم به مواد مخدر، نوشیدن الکهول و حمله بالای یک پولیس توضیح نمودند. اما پولیس مخفی می گوید، سابقه ای از تهدید او علیه رییس جمهور و سایر مقامات دولتی در دست ندارند.اورتیگا هرنندیز بتاریخ شانزدهم ماه نومبر در یک هوتل نزدیک اندیانای پنسلوانیا بازداشت شد. څارنوال فدرال گفت، شخص بازداشت شده متهم در چند روز آینده بغرض دوام جریان قانونی به واشنگتن انتقال داده می شود.آخرین باری که کسی بخاطر تلاش سوی قصد علیه رییس جمهور امریکا متهم گردید در سال 1994 بود. این شخص از کلورادو بود که توسط سلاح نیمه اتومات بالای قصر سفید فیر نمود و از طرف محکمه به قصد قتل رییس جمهور کلنتن به 40 سال حبس محکوم گردید
اشتراک کننده گان جرگه عنعنوی: در مسوده پیمان ستراتیژیک خواسته های امریکا درج نشده
27.08.1390
اشتراک کننده گان لویه جرگه عنعنوی در اجلاس دیروزه خود بر این موضوع تاکید نمودند که در مسوده اسناد پیمان همکاری های ستراتیژیک بین افغانستان و امریکا خواسته های افغانستان ذکر شده، ولی شرایط امریکا برملا نشده است.سخنگوی لویه جرگه صفیه صدیقی اظهار داشت برای تمام اشتراک کننده گان این موضوع گنگ بود که چرا خواسته های امریکا در این سند دیده نمی شود.اما سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان حامد علمی به رادیو آزادی گفت، جزئیات پیمان همکاری های ستراتیژیک بین افغانستان و امریکا در مراحل اخیر مذاکرات به مطبوعات داده خواهد شد:«مذاکرات ما با امریکا هنوز ادامه دارد، یعنی ما در حال مذاکره قرار داریم و سند تا حال نهایی نه شده است. وقتی که این سند نهایی شد، دو طرف حق دارند که آنرا به مطبوعات بدهند. تا زمانی که سند نهایی و امضا نشده باشد و مذاکرات در مورد آن دوام دارد، شاید یک ماده نوی به آن ضمیمه شود که سبب تغییر چندین ماده دیگر گردد. این سند ملکیت افغانستان و طرفین است و زمانی تکمیل می شود که هردو کشور برآن امضا بگذارند.»قصر سفید تا حال واضح نساخته است که بعد از خروج قوای بین المللی از افغانستان خواهان چه نوع حضور در این کشور می باشد. اما روزنامه فایننشل تایمز می نویسد، انتظار می رود که ایالات متحده امریکا حد اقل تقاضای داشتن پایگاه های نظامی در افغانستان را خواهد کرد تا بتواند به قوای افغانستان از نگاه لوجستیکی کمک کند و برای عملیات خاص علیه افراطگرایان مسلح از آنها استفاده نماید.فایننشل تایمز می افزاید، در پیمان همکاری ستراتیژیک بین افغانستان و امریکا، توافق بر موارد حق داشتن پایگاه نظامی برای امریکا، اصول حاکم بر فعالیت قوای خارجی در افغانستان و تعهدات کمکهای نظامی و اقتصادی امریکا به افغانستان شامل خواهد بود. سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان حامد علمی اظهار داشت که حکومت افغانستان تلاش خواهد کرد این سند به نفع مردم و حاکمیت ملی افغانستان تمام شود. به گفته او سند همکاری ستراتیژیک بین امریکا و افغانستان طبق مواد قانون اساسی افغانستان برای تصویب به ولسی جرگه فرستاده خواهد شد.آقای علمی تاکید نمود که لویه جرگه فعلی در این مورد تنها به حکومت مشوره می دهد
هند موشک بالیستیکی آگنی-4 را با موفقیت آزمایش کرد
12:26
1390 / 08 / 24
هند آزمایش موشک بالیستیکی برد متوسط "آگنی-4 " را به طور موفقیت آمیز به انجام رساند. این مطلب را خبرگزاری "پرس تراست اوف ایندیا" با استناد به دفتر مطبوعاتیب وزارت دفاع هند گزارش میدهد.
این موشک که نمونه جدیدی در میان موشک های نوع "آگنی" می باشد، از سکوی سیاری در میدان تیر واقع در ایالت "اوریسا" پرتاب شده و به هدف مستقر در جزیره "اوئیلر" در خلیج بنگال با دقت زیاد اصابت کرد. بنا به اطلاعاتی که توسط وزارت دفاع هند منتشر شده، "آگنی-4" طی مدت تقریبا 20 دقیقه در حال پرواز بود.
"آگنی-4" موشک بالیستیکی دو پله ای است که با استفاده از سوخت جامد پرواز میکند. طول آن بالغ بر 20 متر است و وزن آن 17 تن می باشد. همانطوریکه اطلاع داده میشود، این موشک قادر به حمل کلاهک به وزن یک تن است و از جمله، میتواند حامل کلاهک هسته ای باشد.جبهه ملی افغانستان" اعلام موجودیت کرد
پلیس نیو یورک به اردوگاه چادری جنبش اعتراضی ضد وال ستریت هجوم برد
مسکو، 24 آبان، خبرگزاری «ریا نووستی»/ عملیات پلیس برای برچیدن اردوگاه چادری چنبش اعتراضی با عنوان "وال ستریت را اشغال کنید!" در پارک "زوکاتی" در نیو یورک به پایان رسید. این مطلب را خبرگزاری "اسوشیتد پرس" گزارش داده است.
پیشتر "مایکل بلومبرگ" شهردار نیو یورک از فعالین جنبش اعتراضی طلب کرد که محوطه پارک "زوکاتی" را ترک کنند، ولی تظاهرکنندگان تابع این دستور نشده و از اجرای خواست های مقامات شهری خودداری نمودند. در نتیجه، پلیس نیو یورک به اردوگاه چادری مستقر در پارک "زوکاتی" هجوم برده و آن را از روی زمین بر انداخت. 70 نفر از فعالیت جنبش اعتراضی دستگیر شدند.
همانطوریکه خبرگزاری "اسوشیتد پرس" اطلاع میدهد، در حال حاضر بسیاری از اهالی اردوگاه چادری ویران شده و طرفداران آنها مشغول راهپیمایی اعتراضی در ناحیه "مانحتن" هستند و به مسدود کردن رفت و آمد در پل "بروکلین" تهدید می نمایند.
یادآور می شود تظاهرات گسترده اعتراضی تحت عنوان "وال استریت را اشغال کنید!" روز 17 ماه سپتامبر به نشانه اعتراض علیه فعالیت کورپراسیون ها و "تروریسم مالی" در نیویورک آغار شد و نیویورک و بتدریج به شهرهای دیگر آمریکا و کشورهای دیگری سرایت کرد.
هاوایی در سایه تداوم كشمكش های اقتصادی بین چین و آمریكا كه رنگ و لعاب سیاسی نیز گرفته، برگزار شد.
By Abdul Qayum Akrami · 15 minutes ago
گزارش/
'آپك'، در سایه كشمكش ها در روابط چین و آمریكا
پكن - نوزدهمین نشست رهبران سازمان همكاری اقتصادی آسیا و آقیانوس آرام (آپك) در هاوایی در سایه تداوم كشمكش های اقتصادی بین چین و آمریكا كه رنگ و لعاب سیاسی نیز گرفته، برگزار شد.
سازمان آپك در سال ۱۹۸۹ تأسیس شد و كشورهای استرالیا، كانادا، آمریكا، روسیه، چین، شیلی، هنگ كنگ، اندونزی، ژاپن، كره جنوبی، م...
لاوروف: تحریم ها علیه ایران دیگر تاثیرگذار نیستند
خاباروفسک، 23 آبان، خبرگزاری «ریا نووستی»/ روسیه تحریم ها علیه ایران را دیگر تاثیرگذار نمی داند و مساله را باید ازراه دیپلماتیک و در چارچوب گروه "1+5" حل کرد. این مطلب را "سرگی لاوروف" (Sergey Lavrov) وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه به خبرنگاران اعلام کرد.
لاوروف گفت: "ما تحریم ها علیه ایران را دیگر تاثیرگذار نمی دانیم. از طریق کانال شورای امنیت تمام کارها در رابطه با چیزهای دارای ارتباط مستقیم یا غیر مستقیم با برنامه هسته ای ایران انجام شده و هدف تحریم ها همانا این است. تهدید به برقراری تحریم ها و علاوه بر این حملات هوایی باعث دور شدن امکان حل مساله از طریق مذاکرات شده و حل مساله را نزدیک نمی کند ".
لاوروف افزود: "مجازات ها ما را به مقصد نمی رسانند. راه منزوی کردن و راه رویارویی در رابطه با ایران آینده ندارد. باید این کشور را به گفتگو دعوت کرد که این را گروه "1+5" پیشنهاد کرده است".
وزیر امور خارجه گفت روسیه در حال کار فعالانه با ایران در این راستا است.
یادآور می شود آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش خود که روز سه شنبه گذشته خبرگزاری های غربی بخش هایی از آنرا نقل کرده اند، اعلام نمود ایران تا سال 2003 میلادی کارهایی در راستای ساختن سلاح هسته ای انجام می داد و ممکن است چنین فعالیتی امروز نیز وجود داشته باشد