اخبار افغانستان و جهان
20.08.1390
یک مقام عالی رتبه وزارت خارجه امریکا گفته است، پیام واشنگتن به پاکستان اینست که تمام فعالیت های تروریستی را در قلمرو این کشور مهار کند.معاون وزیر خارجه امریکا و مشاور امور آسیای میانه و جنوب آسیا رابرت بلیک که برای اشتراک در کنفرانس کشورهای جنوب آسیا یا سارک به مالدیف رفته است، می گوید ایالات متحده در پیام های خود به حکومت پاکستان بسیار به وضاحت صحبت کرده و گفته است که مبارزه با تمام گروه های تروریستی به شمول لشکر طیبه ضرور می باشد.آقای بلیک که دیروز در مصاحبه با تلویزیون ای ان آی هند در مالدیف صحبت می کرد ، اظهار داشت، این مبارزه تنها به این خاطر مهم نیست که سربازان امریکایی در افغانستان هدف حملات تروریستی قرار می گیرند، بلکه فعالیت های مشترک بین این گروه ها هر روز بیشتر می شود و می توانند با هم تهدید بیشتر بار آورند. از اینرو پیام واضح امریکا به پاکستان اینست که تمام گروه های تروریستی را در قلمرو خود مهار نماید و از فعالیت آنها جلوگیری کند.در پاسخ به سوال خبرنگار تلوزیون هند در مورد حضور امریکا در افغانستان در درازمدت، آقای بلیک اظهار داشت که تکمیل انتقال مسوولیت های امنیتی به قوای افغان حضور امریکا را در این کشور خاتمه نخواهد داد و به گفته او هند در این راستا می تواند نقش برازنده بازی کند:«ایالات متحده امریکا تعهدات جدی و درازمدت خود را برای تامین امنیت و آرامی در افغانستان سال ها بعد از ختم دوره انتقال مسوولیت ها در سال 2014 حفظ خواهد کرد. و ما دورنمای مهمی را برای نقش هند در امنیت و آرامی این کشور مشاهده می کنیم.»معاون وزیر امور خارجه امریکا رابرت بلیک همینطور از بهتر شدن روز افزون روابط بین هند و پاکستان اظهار رضایت نموده گفت، امریکا از پیشرفت های که در ظرف یک سال در این ساحه حاصل شده است استقبال می کند، مخصوصاً در ساحه اقتصادی.به گفته او اینکه پاکستان در ساحه تجارت، به هندوستان موقف با امتیاز ترین کشور را داده است بسیار مهم می باشد و امریکا آن را خیر مقدم می گوید. او افزود اگرهند و پاکستان بتوانند در ساحه توسعه تجارت به موافقه برسند، این عمل تنها به نفع خود آنها نیست بلکه تمام منطقه جنوب شرق آسیا یعنی کشورهای سارک و کشورهای آسیای میانه از آن بهره مند می شوند و دروازه های تجارت و سرمایه گذاری هند به این کشورها هم باز می گردد.
By Abdul Qayum Akrami · Monday
نشست سران گروه بیست روز 4 نوامبر در شهر کن فرانسه به پایان رسید. در این نشست طرح اقدام برای رشد اقتصادی و اشتغال، به تصویب رسیده و در باره مقررات مالی و قیمت کالاها و دیگر مسایل مهم مربوط به آینده اقتصاد جهان تبادل نظر و توافقاتی نیز حاصل شد. در حالی که کمک به رشد قوی اقتصاد به فوری ترین وظیفه اعضای گروه بیست تبدیل شده است، خوشبختانه در نشست کن، تد
By Abdul Qayum Akrami · Sunday, November 6, 2011
استاد ایاز نیازی در خطبه های نماز عید قربان:
نگذارید تا کشورهای خارجی بر سرنوشت کشور اسلامی افغانستان حاکم شود
ما هم اکنون در بزرگترین آزمون تاریخی کشورمان قرار داریم، نگذارید تا غرب و ناتو بر سرنوشت کشور اسلامی افغانستان حاکم شوند.
استاد ایاز نیازی استاد دانشکده شرعیات دانشگاه کابل در خطبه های نماز عیدسعیدقربان در کابل گفت: ما به تجربه دریافته ایم ک...
کارگون:خروج قوای امریکا و ناتو از افغانستان امنیت منطقه را تهدید میکند
13:36
1390 / 08 / 18
خروج قوای امریکا و ناتو ازافغانستان پرابلم ها را حل نمی کند و فقط باعث بروز چلنج های نو به امنیت افغانستان و همسایگان ان خواهد شد. در این باره ویکتور کارگون امر بخش افغانستان انستیتوت شرق شناسی اکادمی علوم روسیه طی سخنرانی در کنفرانس بین المللی در دوبی در تاریخ 8 نوامبر اعلام داشت.
موصوف در جریان گزارش خود در این مورد ابراز اطمینان نمود که " اوضاع را حتی مستواند تلاش های دول خارج از منطقه جهت تحمیل شیماهای خودی حل بحران که با منافع کشورهای منطقه مطابقت ندارند، پیچیده تر سازد. از همینرو، احتمالاً، باید شرکت غرب بعد از سال 2014 با نقش خدماتی پروسه منطقوی محدود گردد".
به عقیده کارشناس، "امریکا با ایجاد "راه ابریشم نو" که واشنگتن مفکوره ان را برای دومین سال پیشکش میکند، اهداف خود را دنبال می نماید". کارشناس اظهار داشت که " در ماهیت امر، مفکوره هدف تحکیم سلطه سیاسی و غیره غرب و در قدم اول امریکا را در منطقه بعد از خروج نیروهای ناتو در سال 2014 و یافتن تعویض کننده نفوذ روزافزون سازمان همکاری شانگهای و عقب زدن روسیه و چین، دنبال میکند".
"راه ابریشم نو" - وریانت عصری شده "اسیای مرکزی بزرگ" دوران رئیس جمهور جورج بوش می باشد. باوجود تعویض نام، از لابلای این مفکوره به وضاحت اهداف حقیقی امریکا در منطقه: "دسترسی مستقیم بر منابع منرالی منطقه به وسیله ایجاد خطوط مواصلاتی در غیاب روسیه و ایران، مشاهده میشوند. امریکا همچنان تلاش می ورزد برای ناتو نقش رسمی و قانونی در امنیت منطقه اسیای مرکزی تامین کند".
متخصص در عین حال اظهار داشت که "این مفکوره از همان ابتداء محکوم به شکست است". پاکستان به شدت با ان مخالف می باشد و گفته که اوضاع در افغانستان نسبت به اوضاع در اروپا بعد از ختم جنگ سرد تفاوت شدید دارد و از همینرو ایجاد دستگاه کامل تامین امنیت در منطقه مطلقاً غیرقابل قبول می باشد. به عقیده اسلام اباد، همسایگان افغانستان در امر تامین صلح، امنیت و تمامیت ارضی کشور نقش کمکی ایفاء نموده میتوانند و به جای میکانیزم های نو بهتر است توجه را بر اجرای پروگرام های موجود صلح، امنیت و انکشاف متمرکز ساخته شود.
روسیه، چین و ایران نیز نظرات مشابه دارند
مسکو بخاطر افشای محتوای گزارش آژانس درخصوص ایران قبل از انتشار نگران است
09:26
1390 / 08 / 18
مسکو، 18 آبان، خبرگزاری «ریا نووستی»/ وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد در رابطه با اینکه گزارش مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی درخصوص ایران قبل از انتشاررسمی آن به منبع بالا گرفتن دوباره تشنج در اطراف مسایل مربوط به برنامه هسته ای ایران تبدیل می شود، دچار احساس دلسردی و حیرت شدید شده است.
درتفسیراداره مطبوعات و اطلاع رسانی وزارت امور خارجه روسیه در رابطه با گزارش آژانس درباره برنامه هسته ای ایران گفته می شود: "گزارش حتی قبل از انتشار رسمی آن در میان کشورهای عضو آژانس در وین انگیزه ای برای ساخته های رسمی، شایعات و دروغ بافی سیاسی شده که درشان کسانی نیست که به بپا کردن سرو صدای خبری فعلی اشتغال دارند".
وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد: "ما می خواهیم مقدم بر همه این پرسش را مطرح سازیم که دبیر خانه آژانس تا چه حد می تواند محرمانه بودن مطمئن در کار را تامین کند که بدون آن ثمر بخشی حل مسایل موجود در مقابل آژانس زیرعلامت سوال قرار می گیرد".
در مسکو خاطرنشان می کنند که تا به حال متن کامل گزارش را دریافت نکرده اند.
در تفسیر گفته می شود: "ما در موجه بودن گام های در رابطه با افشای محتوای گزارش برای محافل گسترده اجتماعی بسیار شک داریم و دلیل این امر مقدم بر همه آن است که همانا اکنون امکانات معینی برای از سرگیری گفتگو گروه "1+5" میانجیان بین المللی با تهران بوجود آمده است".
وزارت امور خارجه روسیه معتقد است در حالت فعلی باید از اصل "لطمه نزن!" پیروی شود.
وزارت امور خارجه روسیه همچنین دوباره اتهام وارده درباره شرکت یکی از دانشمندان روسیه در طرح های نظامی احتمالی در چارچوب برنامه هسته ای ایران را رد کرد.