اچين :بمب غیر هستهی دنیا موسوم به "مادر بمبه
افغانستان
دریافت لینک کوتاه
مسوولین وزارت دفاع ملی میگویند که داعشیان در مومند دره ولسوالی اچین ننگرهار پایگاههای عظیمی ساخته بودند و برای انهدام این پایگاهها نیاز بود که از مادر بمبها استفاده شود.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری آوا، جنرال مراد علی مراد معاون ستاد ارتش، امروز (یکشنبه) در یک نشست خبری در کابل با بیاناینکه وزارت دفاع نسبت به تجهیزات دشمن، حمله را می سنجد؛ گفت که در مومند دره ولسوالی اچین نیاز بود که مادر بمبها استفاده شود.
آقای مراد افزود که موقعیتی که تروریستان حضور داشتند با سلاح های دیگر ممکن نبود تخریب شود.
او تاکید کرد که اگر در آینده نیز با چنین مواضع و پایگاههای دشمن در هر نقطهی کشور مواجه شویم؛ از هرنوع امکانات و تجهیزات بههدف نابودی آنان استفاده خواهیم کرد.
مراد همچنان تصریح کرد که آمار تلفات تروریستان داعشی که ناشی از پرتاب بمب مادر روز به روز در حال افزایش است و تاکنون جسد حدود ۹۵ داعشی کشف شدهاست.
براساس گفتههای مراد؛ در این میان حدود ۶۰ فرد برجسته گروه داعش نیز حضور داشت.
مراد خاطر نشان کرد که استفاده از بزرگترین بمب غیر هستهی امریکا بر مومند دره ولسوالی اچین، تاثیر منفی بر سربازگیری گروه داعش از مردم مناطق مختلف افغانستان گذاشته و پایههای این گروه را در کشور متزلزل ساختهاست.
معاون ستاد ارتش همچنان با اشاره به اظهارات حامد کرزی رئیس جمهوری پیشین کشور، گفت که اجراات و عملیات ارتش امریکا نشان میدهد که این کشور علیه تروریسم است و هیچ پشتیبانی از داعش نمیکند.
حامد کرزی روز گذشته در یک نشست تحلیلی در کابل، اقدام ارتش امریکا را نقض حاکمیت ملی و توهین به عزت مردم افغانستان عنوان کرده و بصورت تلویحی گفته بود که گروه تروریستی داعش توسط خود امریکا به وجود آمدهاست.
گفتنی است که ارتش امریکا، شام روز پنجشنبه بزرگترین بمب غیر هستهی دنیا موسوم به "مادر بمبها" را بالای روستای مومند دره ولسوالی اچین که در بین دو کوه واقع شده و پناهگاه داعشیان شده بود، پرتاب کردند.
پرتاب این بمب با واکنش هایی در کشور مواجه شد.
عملیات خالد برای سرکوب دشمن راهاندازی شد
وزارت دفاع ملی اعلام کرد که با ترکیب عملیات شفق، عملیات "خالد" برنامه ریزی شدهاست و از امروز یکشنبه ۲۷ حمل در سراسر کشور به هدف نابودی دشمن مطابق اولویتهای وزارت دفاع فعالیت خود را آغاز میکند.
معاون ستاد ارتش گفت که عملیات خالد در مناطقی که با تهدید مواجه است، راهاندازی خواهد شد.
عملیات مشترک "شفق" از بهار سال گذشته آغاز شد و در شماری از ولایات افغانستان بر علیه مخالفان مسلح اقدام کرد.
هدف از عملیات شفق در سال ۱۳۹۵ را حفظ مناطق، پاکسازی مناطق از وجود نیروی مخالف مسلح، حمله بر مناطق و پایگاههای مخالفان و اختلال در خطوط اکمالاتی و مواصلاتی مخالفان مسلح گفته شده بود.