اکثر کشتهشدگان حمله به وزارت خارجه طالبان دیپلماتهای دولت پیشین بودهاند
منبع تصویر، SOCIAL MEDIA
توضیح تصویر،
عکسهایی که از قربانیان حمله به ساختمان وزارت خارجه در کابل در شبکههای اجتماعی منتشر شده
جزئیات منتشرشده از حمله دیروز در برابر ساختمان وزارت خارجه در کابل حاکی است که بیشتر کشتهشدگان این حمله کارمندان و دیپلماتهای دولت پیشین بودهاند که با بازگشت طالبان به قدرت همچنان به کار خود ادامه میدادند.
هرچند تاکنون آمار دقیق کشتهشدگان این حمله که داعش مسئولیت آن را به عهده گرفت، تاکنون مشخص نشده است و طالبان تنها کشته شدن ۵ نفر را تایید کرده اما حنیف اتمر، وزیر خارجه دولت پیشین فهرستی از ۱۲ دیپلمات وزارت خارجه را منتشر کرده و گفته که آنها در نتیجه این حمله جان خود را از دست دادهاند.
نماینده ویژه آمریکا برای افغانستان هرچند گفته که دستکم ۲۱ نفر در این حمله کشته شدهاند و خالد ذکریا، سفیر افغانستان ایتالیا نوشته که دستکم ۳۹ نفر در این حمله جان باختهاند.
آقای اتمر این رویداد را «وحشتناک و دردناک در تاریخ دیپلماسی افغانستان» توصیف کرده و خواستار تحقیقات بینالمللی در این زمینه شده است.
او در توییتی نوشته است: «این عمل نفرت انگیز را تقبیح کرده و در این مورد ضرورت تحقیقات بیطرفانه بینالمللی را حتمی میدانیم. از سازمان ملل متحد مصرانه میطلبیم تا مسئولیت این تحقیقات را به عهده گیرد.»
وزیر خارجه پیشین افغانستان نامهای این افراد را ذکر کرده که مرگ آنها در اثر این انفجار تایید شده است: «آصف آتیلا، افضلالحق سالنگی، محمد عالم خوشیوال، عبدالقایم جمیلی، شاکر وکیل، جبران صاحبزاده، بلال فرهمند، غلام ربانی صاحبزاده، شرافت یوسفزی، واسع سراج، نجیم ایوبی و اجمل خالقیار».
گروه داعش مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.
توضیح ویدیو، توضیح: بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست.
پایان پست Twitter, 1
این حمله انتحاری واکنشهای گستردهای را به همراه داشته است و مباحثی را نسبت به عامل آن ایجاد کرده است.
از جمله سفیران و دیپلماتهای دولت پیشین با انتشار عکسها و پیامهایی از جان باختن همکارانشان در این حمله ابراز تاسف کردهاند.
احمد جاوید مجددی، سفیر افغانستان در عربستان سعودی گفته که برادر او (اجمل خالقیار) در میان کشتهشدگان بوده است.
او نوشته است: «با اندوه فراوان در نتیجه حادثه تروریستی ديروزِ کابل تعدادی از همکارانم در وزارت امور خارجه شهید و زخمی شدند که از این میان شهادت جانسوز برادر عزیزم اجمل خالقیار نهایت درد آور و غم انگیز است.»
زلمی رسول، سفیر تعیین شده از سوی دولت پیشین در لندن نوشته است: « دشمنان مردم افغانستان یکبار دیگر همکاران و فرزندان تحصیلیافته ما را هدف حملات خونبار خود در درب ورودی وزارت خارجه قرار دادند، من با وابستگی قلبی و فکری به این نهاد ارزشمند، این عمل ددمنشانه تروریستان را شدیداً محکوم کرده و نگران وضعیت مردم افغانستان هستم.
وزير دفاع طالبان يظهر للمرة الأولى الأربعاء - 27 أكتوبر 2021 د ب أ - إسلام أباد الملا محمد يعقوب A A ظهر وزير الدفاع في حكومة طالبان الملا محمد يعقوب أمام وسائل الإعلام للمرة الأولى في كابول ، حيث تحدث في فعالية لحث رجال الأعمال على الاستثمار في قطاع الصحة بأفغانستان. ويعقوب هو ابن الراحل الملا عمر، المؤسس والقائد الأعلى الأول لحركة طالبان، التي حكمت أفغانستان في الفترة من 1996 حتى2001. وأشار يعقوب، الذي بدا في الثلاثينات من عمره، أثناء حديثه في فعالية بمستشفى ساردار محمد داود خان العسكرية، إلى أن عقود الحرب في أفغانستان انتهت. ودعا رجال الأعمال للاستثمار في أفغانستان، وطالب الأطباء بخدمة المرضى داخل بلادهم، حتى لا يسعى أي أفغان للحصول على العلاج الطبي في الخارج. وزیر دفاع طالبان برای اولین بار ظاهر شد چهارشنبه - 27 اکتبر 2021 DBA - اسلام آباد ملا محمد یعقوب ملا محمد یعقوب وزیر دفاع طالبان برای اولین بار در کابل در مقابل رسانه ها ظاهر شد و در یک مراسم سخنرانی کرد و از تجار خواست تا در بخش صحت افغانستان سرمایه گذاری کنند. یعقوب فرزند...
ح در حالی که تورم در اروپا و ایالات متحده در ماه گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است، روسیه و اعضای کشورهای بریکس نشان دادند که رهبران پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور در میانه "ایجاد یک ارز ذخیره بین المللی" هستند. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، تحلیلگران بر این باورند که ارز ذخیره بریکس برای رقابت با دلار آمریکا و ارز حق برداشت ویژه صندوق بین المللی پول است. ولادیمیر پوتین در چهاردهمین اجلاس بریکس از ایجاد یک ارز ذخیره بینالمللی جدید خبر داد؛ ترکیه، مصر و عربستان سعودی در نظر دارند به بریکس بپیوندند. در طول ماه گذشته، غرب با تورم داغ و افزایش سرسامآور قیمتهای انرژی دست و پنجه نرم کرده است. سیاستمداران در بریتانیا، اروپا و ایالات متحده تلاش کردهاند فاجعه اقتصادی را به گردن تعدادی از موارد مانند جنگ اوکراین و روسیه و پاندمی کرونا بیندازند. دادههای مربوط به قیمتهای مصرفکننده ماه گذشته در آمریکا و اروپا به بالاترین حد خود رسیده است و بسیاری از تحلیلگران میگویند کشورهای غربی در رکود اقتصادی هستند یا در شرف تجربه آن هستند. در همین حال، در پایان ماه ژوئن، اعضای کشورهای ...
توافق هسته ای: جزئیات مهم 'برنامه جامع اقدام مشترک' 15 ژوئیه 2015 - 24 تیر 1394 همرسانی پس از ۲۰ ماه مذاکره، ایران و کشورهای عضو گروه پنج ۱+۵ (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه و آلمان) به توافقی دست پیدا کرده اند که بخش های حساس برنامه هسته ای ایران را در ازای لغو تحریم های شدید بین المللی، محدود می کند. کاخ سفید می گوید در صورت اجرای این توافق، تدابیر سخت و جدید مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته ای خواهد شد. این در حالیست که ایران همواره بر صلح آمیز بودن تمام جوانب برنامه هسته ای خود تاکید داشته است. مسیر غنی سازی اورانیوم ایران دو مرکز غنی سازی اورانیوم دارد: تاسیسات نطنز و سایت زیرزمینی فردو. ایران در مجموع ۲۰ هزار دستگاه غنی سازی (سانتریفیوژ) در این دو مرکز دارد. بر مبنای توافق وین که "برنامه جامع اقدام مشترک" نام گرفته است، ایران می تواند در ظرف ۱۰ سال آینده حداکثر ۵۰۶۰ دستگاه سانتریفیوژ از نوع سانتریفیوژهای نسل اول خود در تاسیسات نطنز نصب کند. ذخیره اورانیوم غنی شده ایران نیز در ظرف ۱۵ سال آینده ۹۸ درصد کاهش خواهد یافت و در حد ۳۰۰ کیلوگرم ...