تهدید جدید از سوی پاکستان

تهدید جدید از سوی پاکستان
©تصوير: AP/Mohammad Sajjad
به نوشته «واشنگتن پست»، پاکستان برای استقرار سلاح هسته ای دریا پایه و اولین انواع سلاح هسته ای تاکتیکی آماده می شود.


این روزمانه به گفته‌های کارشناسان در امور برنامه هسته ای پاکستا...ن استناد کرد. واسیلی کاشین محقق مرکز تحلیل استراتژی و فناوری ها در مسکو در این رابطه اشاره کرد که استقرار سامانه های جدید تسلیحات می‌تواند باعث نگرانی چین و منطقه شود.
وی افزود: به نظرم مطلب سر ظاهر شدن کلاهک های هسته ای مخصوص موشک های بالدار که در تسلیح زیردریایی ها قرار دارند و نیز سر موشک های بالدار کوتاه برد است. تشکیل نیرو های هسته ای دریا پایه به قصد رفع خطر ایراد ضربه خلع سلاح کننده صورت می گیرد. پیدایش سلاح هسته ای تاکتیکی در دست پاکستان هدف جبران کردن برتری گزاف کمی و کیفی هند از لحاظ تسلیحات متعارف را در پی دارد. پاکستان در مورد خودداری از پیشدستی در کاربرد سلاح هسته ای متعهد نشده و این سلاح را یکی از وسایل دفاع از خود در صورت وقوع جنگ دامنه داری می داند.
سلاح هسته ای پاکستان بدون این هم در حکم خطر برای سراسر جهان بود و با استقرار سامانه های جدید تسلیحات هیچ یک از کشور های همجوار از جمله چین که دوست پاکستان است نمی‌تواند خود را در امان احساس کند. قبلاً ترس‌ها از موجویت بیش از 100 کلاهک هسته ای مستقر شده در یک کشور دارای اختلافات داخلی لا اقل بطور جزئی بوسیله تعهدات پاکستان مبنی بر نگهداری کلاهک ها در جا های جدا از موشک ها رفع می شد.
ولی اگر پاکستان برای استقرار بخش دریایی نیرو های هسته ای را تصمیمگیری کند لازم خواهد بود که از این تعهد عدول شود زیرا در غیر این صورت پیاده کردن این پروژه معنای خود را از دست خواهد داد. در یک زمان تعداد زیاد حملات رادیکال های اسلامی به واحد های مهم ارتشی و موجودیت ثابت شده طرفداران رادیکال ها در میان نظامیان پاکستانی و نیز تلاش اخیر تصرف ناوجنگی پاکستانی گویای آن است که سلاح های حاضر و آماده برای جنگ در این کشور در خطر بزرگی قرار دارد.
مثلا 6 ماه سپتامبر گروه شبه نظامیان القاعده سعی کرد ناوچه «ذو الفقار» را بگیرند تا بعداً موشک های آنرا علیه کشتی‌های ناوگان آمریکایی در اقیانوس هند را بکار ببرند. در توطئه ای که نزدیک بود عملی شود افسران دریایی هواخواه تروریست پاکستان شرکت کردند. این عملیات فقط به برکت یکی از ملوانان خدمه ناکام ماند که یک قایق موتوری عجیبی دید که به ناوچه نزدیک می‌شد و یک شلیک هشداردهی کرد و شبه نظامیان در جواب آتش گشودند و آن ملوان آن‌ها را بوسیله توپ خوکار پدافند هوایی تیرباران کرد.
اگر آن ناوچه از طرف ترورسیت ها به تصرف در آمده بود پیامد های کاربرد غیر مترقبه هشت موشک اس – 802 موجود در آن که فاصله برد آن‌ها از 120 الی 300 میباشد بسیار دشوار می‌بود. ولی این مورد اصلاً قابل مقایسه با اشغال یک زیردریایی مسلح به موشک بالدار نیست. چند مورد از نزدیک بودن به تصرف ناوجنگی پاکستانی مشاهده شده بود و چه کسی می‌تواند تضمین کند که دفعه آینده تلاش متناوبی به فرجام خود نخواهد رسید.
و در باره سلاح تاکتیکی باید گفت که سرویس و کاربرد این سامانه ها به مراتب آسان‌تر از موشک های بالیستیکی و بالدار میان برد است. می‌گویند که پاکستان می‌خواهد این سلاح را به کلاهک هسته ای دارای برد کوتاه «نصر» تجهیز کند. این موشک ها کوچک‌تر و برای وسایل نظارت کمتر قابل دید اند و این یک سامانه ای است گزند پذیر از نظر تأثیر یک گروه تروریستی رخنه کرده به ارتش یا پلیس پاکستان.
روسیه در خارج از شعاع عمل اکثر انواع سلاح های هسته ای پاکستان قرار دارد هر چند که پیشرفت موشک های بالیستسک میان برد در این کشور مسلماً توجه دقیق کشور ما را می طلبد. ولی همه کشور های واقع در نزدیکی پاکستان صرف نظر از چگونگی روابط سیاسی شان با اسلام آباد وظیفه دارند ریسک های فزایده مربوط به تصرف سلاح هسته ای ارتش این کشور از سوی جنایتکاران و تروریست ها را در نظر بگیرند و از این پس هم هند و هم چین لازم دارند برای دفاع ضد هوایی و ضد موشکی از کلان شهر های همجوار خود و افزایش دادن امکانات فنی جهت رصد اراضی پاکستان دست به اقدام بزند

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

پنج اقتصاد برگ جهان

مصر پایتخت اداری جدید را با هزینه ۴۵ میلیارد دلار می‌سازد

آب درمانی" مزایا و مضرات