چين خواهان عمق نظامي بازافغانستان

Just now
افغانستان
چین به روابط نظامی عمیق با افغانستان چشم دوخته است
چین می خواهد روابط نظامی عمیقی با افغانستان داشته باشد که مبارزه با تروریسم، همکاری استخباراتی و تمرینات مشترک را شامل شود. یک افسر عالی رتبه چینی در ملاقات با نماینده افغانستان در مورد این تمایل کشورش صحبت کرده است.
China Militärparade in Peking 70. Jahrestag Ende 2. Weltkrieg Bildergalerie
چین از مدت زمانی به این سو تلاش می کند در همکاری مشترک با پاکستان و پشتیبانی ایالات متحده امریکا، مذاکرات درجازده صلح میان شورشیان طالبان و دولت افغانستان را احیا کند تا به جنگ پانزده ساله این گروه در افغانستان نقطه پایانی بگذارد، اما ماه گذشته این گروه شرکت در مذاکرات را رد کرد.
نیروهای ائتلاف بین المللی ناتو به رهبری امریکا در پایان سال 2014 به ماموریت جنگی شان در مبارزه با شورشگری در افغانستان پایان داده و بخش عمده ای از نیروهایشان را از این کشور خارج ساختند. چین می گوید به دنبال پر کردن جای خالی ناتو پس از خروج از افغانستان نیست.
اما این کشور وعده های "بزرگ" اقتصادی برای بازسازی افغانستان کرده است؛ کشوری که طالبان به دنبال حاکم ساختن رژیم اسلامگرای شان هستند.
چین از نقطه نظر شورشگری اسلامگرایان در مرزهای غربی اش در شین جیانگ نگران است؛ شورشیانی که گفته می شود از گروه طالبان در افغانستان، پاکستان و آسیای میانه حمایت می شوند.
China Fang Fenghui
فنگ فنگوی، ضو کمیسیون مرکزی نظامی چین.
فنگ فنگوی، یک عضو قدرتمند کمیسیون مرکزی نظامی چین که اردوی این کشور را کنترول می کند، در وزارت دفاع چین به محمد حنیف اتمر مشاور امنیت ملی رئیس جمهور افغانستان گفته است که نیروهای مسلح دو کشور همیشه روابط خوبی داشته اند.
فنگوی افزوده است که چین می خواهد با افغانستان "تبادله اطلاعات استخباراتی مبارزه با تروریسم، تمرینات نظامی مشترک، آموزش افراد و دیگر بخش های همکاری های مشترک را عمیق تر سازد".
به گفته وی چین می خواهد یک میکانیسم مبارزه با تروریسم منطقه ای را ترویج دهد که با آن "مشترکاً صلح منطقه ای، ثبات و توسعه" تامین شود.
روابط میان افغانستان و پاکستان، دو کشوری که از روابط درازمدت با چین نفع می برند، اخیرا به بی اعتمادی گراییده است.
سالهاست که افغانستان، پاکستان را به حمایت از شورشیان طالبان متهم می کند. به تازگی رد کردن اشتراک در روند صلح و حملات تازه این گروه اتهامات در مورد میزان تاثیرگذاری اسلام آباد بر این گروه شورشی را بیشتر کرده است.
وزارت دفاع چین می گوید که حنیف اتمر گفته است افغانستان می خواهد در مبارزه با تروریسم با چین کار کند و نقش افغانستان را در مبارزه با حرکت اسلامی ترکستان شرق تشریح کرده است، گروهی که پیکنگ آن را مسئول اکثر خشونت ها در این کشور می خواند.
خبرگزاری دولتی چینی "شینهوا" نوشته است که اتمر همچنان با منگ جیانژو، رئیس امنیت داخلی این کشور نیز ملاقات کرده و آنجا نیز در مورد مبارزه مشترک علیه تروریسم صحبت شده است.
سال گذشته در پی سفر نادر یک هیات بلندپایه چینی از کابل، معاون رئیس جمهور چین با امضای چندین قرارداد با افغانستان به حمایت از ایجاد زیرساخت ها و پشتیبانی امنیتی از این کشور متعهد شد.
چین اخیرا به شدت از ناحیه جدایی طلبان در شین جیانگ نگران است؛ جایی که خشونت ها در سال های اخیر صدها کشته برجای گذاشته است. چین ثبات در کشور همسایه اش افغانستان را به عنوان کلید امنیت در خاک خودش می بیند.
به هرحال گروه های حقوق بشری از محدودیت و اعمال نفوذ بیش از حد پیکینگ در فرهنگ و رسم و رواج مسلمان های اویغور انتقاد می کنند که گویا عامل به میان آمدن خشونت ها در این منطقه می شود. اما دولت چین این ادعاها را رد می کند.

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

پنج اقتصاد برگ جهان

مصر پایتخت اداری جدید را با هزینه ۴۵ میلیارد دلار می‌سازد

آب درمانی" مزایا و مضرات