بنياد كمك به قربانيان


بنیاد کمک به قربانیان نیروهای مسلح افغانستان به کار آغاز کرد

  • 4 ساعت پیش
بنیاد کمک به قربانیان نیروهای مسلح
Image captionدر مراسم گشایش بنیاد کمک به قربانیان نیروهای مسلح شماری از مقامهای ارشد پلیس امنیتی حضور داشتند
رحمت‌الله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان، نخستین بنیاد کمک به معلولان نیروهای امنیتی و خانواده‌های آن‌ها را افتتاح کرده است.
این بنیاد روز پنجشنبه (۲۲ میزان/مهر) در حالی به کار آغاز کرد که موج حمایت از نیروهای مسلح در جنگ با شورشیان در میان فعالان مدنی، منتقدان دولت و بسیاری از مردم رو به افزایش گذاشته است.
آقای نبیل، که ریاست این بنیاد موسوم به "بنیاد مساعده به قهرمانان افغان" را به عهده دارد، در مراسم آغاز به کار آن در هتل پنج ستاره سرینا، در مرکز کابل هدف بنیاد را "فراهم کردن خدمات حقوقی و مشاوره روانی به خانواده‌های قربانیان نیروهای امنیتی و کمک آموزشی به فرزندان آن‌ها" خواند.
آقای نبیل گفت: "نگذاریم معلول و مجروحی که یک عضو بدن خود را بخاطر مردم و وطن از دست داده، گدایی کند یا از حسرت و ناامیدی در کنج خانه زجر بکشد."
نبیل
Image captionآقای نبیل گفت که در حمایت از قربانیان نیروهای مسلح باید همه دست به کار شوند
رئیس پیشین امنیت ملی داستان دو سربازی را بیان کرد که یکی پس از چهار سال خدمت دو چشم و دو پایش را از دست داد و در نهایت مجبور به گدایی شد و دومی جانش را از دست داد و پسرش مهاجم انتحاری شد.
در این مراسم شماری از سربازان معلول و خانواده‌های قربانیان نیروهای مسلح نیز دعوت شده بودند، ولی برای آن‌ها فرصت سخن گفتن داده نشد که صحبت کنند.
یکی از آن‌ها نوراحمد قربانی است که سال‌ها در صفوف پلیس بود و کارش خنثی کردن مین و بمب‌های کنار جاده‌ای در ولایت آشوب‌زده هلمند در جنوب افغانستان بود. او به بی‌بی‌سی گفت که صدها مین و بمب را خنثی کرده است.
آقای قربانی در اثر انفجار بمبی که مشغول خنثی کردن آن بود، هر دو چشم و هر دوپایش را از دست داد و در حال حاضر در وضعیت بد مالی به سر می‌برد.
سرباز پلیس
Image captionاین سرباز پلیس هر دو چشم و هر دو پایش را هنگام خنثی کردن بمب کنار جاده ای از دست داده
یکی از دیگر از قربانیان پلیس در این مراسم عبدالله آغا است که هجده ماه پیش دو چشم و یک دستش را در انفجار بمب کنار جاده‌ای از دست داد و هیچ مرجعی، حتی وزارت داخله/کشور هم به او کمکی نکرده است.
براساس آمار بنیاد کمک به قربانیان نیروهای مسلح، در ۱۰ سال گذشته حدود صد هزار نفر از نیروهای مسلح کشته و زخمی شده‌اند.
توجه ناکافی دولت به معلولان و خانواده‎های قربانیان نیروهای مسلح انتقادهای زیادی را برانگیخته و در رسانه‌ها هم این موضوع بارها خبرساز شده است.
در مراسم آغاز به کار بنیاد کمک به قربانیان نیروهای امنیتی همه سخنرانان بر ضرورت حمایت از این قربانیان و خانواده‌های آن‌ها تاکید کردند.
شماری از مقام‌های پیشین امنیتی هم در این مراسم حضور داشتند، از جمله رنگین دادفر سپنتا، رئیس پیشین شورای امنیت ملی و وزیر خارجه، امرالله صالح رئیس اسبق اداره امنیت ملی و شیرمحمد کریمی رئیس پیشین ستاد ارتش.
بنیاد آقای نبیل قبل از آنکه رسما اعلام موجودیت کند، گفته شده که در حمله مهاجمان انتحاری شب ۱۶ سنبله/شهریور در شهرنو کابل هدف اصلی بوده است. در این حمله به کارمندان این بنیاد آسیبی نرسید، اما ساختمان آن آسیب دید.

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

پنج اقتصاد برگ جهان

مصر پایتخت اداری جدید را با هزینه ۴۵ میلیارد دلار می‌سازد

آب درمانی" مزایا و مضرات