جنایات ارتش امریکا در افغانستان
جنایات ارتش امریکا در افغانستان
© AP Photo / Lynne Sladky, File
همزمان با آغاز بررسی جنایات جنگی در افغانستان توسط دیوان کیفری بین المللی، دیدبان حقوق بشر هم، بررسی حملات مرگبار ارتش آمریکا در افغانستان را خواستار شد
به گزارش اسپوتنیک، دیدبان حقوق بشر در تازه ترین گزارش خود،اعلام کرد، در ۲۰ سال حضور نیروهای خارجی در افغانستان، این نهاد به اسنادی دست یافته که ثابت می کند نیروهای آمریکایی بر اساس اطلاعات نادرست یا پیشفرضهای غلط، دهها غیرنظامی افغان را به قتل رسانده اند.
دیدبان حقوق بشر در این گزارش مینویسد، در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ که حملات تهاجمی نیروهای آمریکایی در افغانستان افزایش یافت، غیرنظامیان بسیاری کشته شدند.
درگزارش دیدبان حقوق بشر آمده است، باید مدارک مربوط به تمام حملات شبانه در افغانستان ارائه شود؛ بهویژه در حملاتی که سازمان سیا در آن دخالت مستقیم داشته است.
تاکید دیدبان حقوق بشر بر لزوم رسیدگی به جنایات ارتش آمریکا در افغانستان
تاکید دیدبان حقوق بشر بر لزوم رسیدگی به جنایات ارتش آمریکا در افغانستان همزمان با شروع بررسی جنایات جنگی نظامیان آن کشور توسط دیوان کیفری بین المللی، از یک مطالبه بین المللی از سوی افکار عمومی در این پرونده حکایت دارد.
آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در دوره حضور بیست سال اشغال افغانستان، مرتکب جنایات متعدد جنگی شدند که خواسته مردم این کشور و همچنین افکار عمومی بین المللی محاکمه عوامل این جنایت است.
با وجود فشارها و تهدیدهای آمریکا ضد قضات دیوان کیفری بین المللی در خصوص رسیدگی به جنایات ارتش این کشور در افغانستان،اما ظاهرا این نهاد حقوقی بین المللی درصدد ایفای نقش ذاتی خود دربررسی جنایات جنگی است.
در شرایطی درخواست های بین المللی برای محاکمه نظامیان آمریکایی به دلیل ارتکاب به جنایات جنگی در افغانستان افزایش یافته است که هفته پیش بیبیسی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد ، ۶۴ کودک افغانستانی در عملیات ارتش انگلیس طی سالهای جنگ در افغانستان کشته شدند که دولت انگلیس تنها ۱۶ مورد را به صورت رسمی پذیرفته بود.
احتمال افزایش آمار کودکان کشته شده در جنگ افغانستان به ۱۳۵ نفر
این در حالیست که یک مؤسسه خیریه انگلیسی اعلام کرده ،آمار غیرنظامیان کشته شده از سوی ارتش انگلیس در افغانستان بیشتر از این چیزی است که تاکنون اعلام شده است.به گفته این مؤسسه احتمال دارد، آمار کودکان کشته شده در جنگ افغانستان به ۱۳۵ نفر نیز افزایش یابد.
با وجود محرز بودن جنایات جنگی نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان بر اساس اذعان برخی مقامات آنها و مدارک افشا شده در رسانه های غربی اما همچنان کاخ سفید از پذیرش مسئولیت این جنایات و همچنین پرداخت غرامت به خانواده های قربانی جنگ افغانستان خودداری می کند.
"پاتریشیا گاسمن"، رئیس حقوق بشر آسیا و کارشناس ارشد حقوق بشر افغانستان می گوید؛
آمریکا و انگلیس در بسیاری از موارد از بررسی و تحقیق دقیق در مورد حوادث اتفاق افتاده در جریان جنگ افغانستان طفره رفته است و این به معنای آن است که کشورهای غربی در مورد کارهای خود در مورد نقض حقوق بشر و کشتارغیر نظامیان به خصوص زنان و کودکان درافغانستان پاسخگو نیستند.
حمله هوایی آمریکا به بیمارستان پزشکان بدون مرز در شهر قندوز در سال 2015 که دهها کشته و زخمی برجای گذاشت از موارد موجود درپرونده جنایات جنگی آمریکا درافغانستان است که ازسوی "فاتو بنسودا" دادستان دیوان کیفری بین المللی مورد توجه قرارگرفت.
شکنجه زندانیان در زندان های مخفی و شناسنامه دارافغانستان از جمله زندان بگرام نیز از دیگراقدامات جنایتکارانه نظامیان آمریکایی است که همواره مورد انتقاد نهادهای حقوق بشری درافغانستان و درسطح نظام بین الملل بوده است.