اخبار روز از افغانستان






طی یک ماه گذشته در افغانستان 66 نظامی امریکا کشته شده اند
10:41

1390 / 06 / 09

(مسکو، 9 سنبله، خبرگزاری «ریا نووستی»/ شصت و شش نظامی امریکا از اغاز ماه اگست تاکنون در افغانستان کشته شده اند که این رقم، ماه اگست را به مرگبارترین ماه برای نیروهای امریکایی از زمان اغاز جنگ تقریبا یک دهه پیش در افغانستان تبدیل نموده است. در این باره خبرگزاری صدای افغان خبر داده است.امار نشان می دهد که تقریبا نیمی از نظامیان امریکایی کشته شده در این ماه در افغانستان، در تاریخ ششم ماه اگست در حادثه سقوط هليكوپتر چينوک در ولایت وردک افغانستان به قتل رسیدند. این مرگبارترین رویداد در جنگ افغانستان بود و باعث افزایش شدید تعداد تلفات ماهانه نظامیان امریکایی گردید. سی نظامی امریکا که بیشتر شان به نیروهای ویژه "نیوی سیلز" تعلق داشتند در این هليكوپتر که به دست طالبان سرنگون شد، به قتل رسیدند. به تعداد 23 نظامی این کشور در ماه اگست در ولايات قندهار و هلمند در جنوب افغانستان کشته شده اند. همچنان به تعداد 13 نظامی امریکایی در ماه اگست در شرق افغانستان به قتل رسیده اند.به گزارش اسوشيتد پرس، مرگبارترین ماه برای نظامیان امریکایی مستقر در افغانستان قبل از این، ماه جولای سال 2010 بود که 65 نفر طی ان کشته شده بودند. ماه اگست در شرایطی مرگبارترین ماه برای نظامیان امریکایی ثابت گردیده که خروج نیروهای این کشور از افغانستان اغاز شده است. 402 نظامی خارجی از جمله 299 نظامی امریکایی از اغاز امسال تاکنون در افغانستان کشته شده اند.

پانزده کشته وزخمی در درگیری بین پولیس و ملیشه های نظامی در بغلان

در درگیری های پی هم که در دو روز گذشته در ولایت بغلان رخ داده است در آن حدود ١۵ تن کشته و زخمی شده اند.
منابع رسمی در ولایت شمالی بغلان می گویند که در یک برخورد مسلحانه میان پولیس ملی و ملیشه های محلی که برای امنیت مناطق شان از سوی دولت مسلح شده اند دو پولیس کشته و قومندان قطعه واکنش سریع پولیس در این ولایت زخمی شده است.
به گفته عبدالقدیم معاون والی بغلان این درگیری نیمه شب گذشته در حومه شمالی شهر پلخمری به وقوع پیوست که پس از مداخله نیروهای ویژه آمریکایی و اردوی ملی بعد از ساعت ها پایان یافت و یک هیئت با صلاحیت برای روشن شدن این قضیه به محل اعزام شده است.
معاون والی بغلان گفت در همین حال گفته می شود که در درگیری های مسلحانه میان دو قومندان محلی در ولسوالی 'ده صلاح' ولایت بغلان حدود ١٢ تن به شمول دو زن کشته و ده ها فامیل مجبور به ترک خانه های شان شده اند.
عبدالحنان ولسوالی ولسوالی ده صلاح محل که این درگیری رخ داده است میگوید که ده ها باشنده این ولسوالی به جای آن که خوشی های عید را تجلیل کنند مشغول سوگواری قربانیان شده اند.
به گفته وی این درگیری همچنان ادامه دارد و نیروهای امنیتی قادر به مهار ساختن آن نیستند.
در این حال سید زمان الدین حسینی آمر امنیت پولیس در ولایت بغلان میگوید که یک قطعه پولیس را روانه محل حادثه کرده اند و عاملان این رویداد را به پنجه قانون می سپارند.
به گفته کارشناسان امور امنیتی در حالی که چندین مرحله خلع سلاح در ولایت از سوی دولت عملی شده است اما موجودیت سلاح های بجا مانده از جنگ های گذشته و همچنان مسلح ساختن باشنده های برخی از مناطق در این ولایت به دلیل مقابله آنان با طالبان و دفاع از مناطق شان که زیر نام پولیس محلی و اربکی انجام شده است سبب درگیری های مسلحانه و اخلال امنیت این ولایت شده است



عطیه عبدالرحمن کی بود؟

عطیه عبدالرحمن لیبیایی، روابط نزدیکی با اسامه بن لادن رهبر القاعده داشت.
رحمن بخاطر ارتباطش با شبکه القاعده، در فهرست تحت تعقیب شنوندگان وزارت خارجه ایالات متحده قرار داشت.
گفته میشود عبدالرحمن حدود سی و چند سال عمر داشته و در ایام نوجوانی در دهه ۱۹۸۰ در افغانستان به القاعده پیوسته است.
در جریان این سالها، وی بعد از ایفای وظیفه به حیث متخصص در مواد انفجاری، استخدام کننده، ارتباط دهنده و کارمند مخفی در ایران، به تدریج به درجات بلندتری در این شبکه دهشت افگن رسید.
در سال ۲۰۰۶ روزنامه واشنگتن پوست گفت که نامۀ را از یک خانه مصئون القاعده در عراق کشف نموده است که نشان میداد که از کدر رهبری القاعده در امتداد سرحدات پاکستان و افغانستان ارسال شده بود و به امضای عطیه بود.
مامورین مبارزه با دهشت افگنی میگویند عبدالرحمن آنرا امضا کرده بود

پاکستان از اجرای حملاتی شورشیان از خاک افغانستان، شدیداً اعتراض کرد
06.06.1390
پاکستان به حملاتی که از خاک افغانستان بالای نیرو های امنیتی آن کشور صورت گرفته، شدیداً اعتراض کرده است.میاه افتخار حسین، وزیر ایالت خیبر پشتونخواه گفته که شورشیان از ولایات نورستان و کنر عبور کرده و حملات را بالای پوسته اریندو در منطقه چترال انجام دادند.حملات و درگیری در اولین ساعات صبح آغاز شد و به گفته مقامات پاکستانی صد ها تن از شورشیان از افغانستان وارد خاک این کشور شدند.دگروال هارون رشید، قوماندان محلی ملیشه های پاکستانی گفته که در حدود چهارصد تا پنجصد تن از طالبان مسلح از ولایت نورستان وارد چترال شده و بالای پوسته پولیس حمله کردند.اما یک مقام دیگر پاکستانی که نخواسته نامش گرفته شود، تعداد حمله کننده ها را تقریباً بیست تن خوانده است.به گفته مقامات، دوازده تن از شورشیان در جریان حمله و درگیری کشته شده اند.مقامات پولیس پاکستان گفته اند: پس از حمله یک دکان مهمات که در نزدیک سرحد افغانستان و پاکستان قرار دارد، نیز منفجر شد که خسارات زیاد را باعث شد.تا حالا واضح نشده که این حمله را طالبان پاکستانی که در افغانستان فعالیت می کنند، انجام داده اند و یا طالبان افغانی مسوول آن بوده اند.پیش از این، حملات بیشتر در مناطق وزیرستان بالای نیرو های پاکستانی صورت گرفته و چنین حمله بر چترال تقریباً بی سابقه بوده است.درگیری های دیروز پس از حملات مسلحانهء شورشیان اوج گرفت که برای ساعت ها ادامه داشته است.یک مقام دیگر پاکستانی گفته که بیشتر تلفات به نیرو های این کشور در نتیجهء پرتاب هاوان از سوی شورشیان وارد شده است.در این اواخر حملات فرامرزی از هر دو جانب افغانستان و پاکستان افزایش یافته و مقامات هر دو کشور همدیگر شان را به کوتاهی در سرکوبی شورشیان متهم می کنند.افغانستان پس از حملات راکتی از خاک پاکستان بالای ولایات ننگرهار و کنر، انتقاد ها بالای این کشور را افزایش داده و در این مورد اعتراض شدید کرده است اما مقامات پاکستانی تا حالا در این مورد به صورت واضح از خود عکس العملی نشان نداده اند

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

پنج اقتصاد برگ جهان

با ميوه ها آشنا شويد

مصر پایتخت اداری جدید را با هزینه ۴۵ میلیارد دلار می‌سازد