ګذارش



گرو بابا رامدیف به تظاهرات ضد فساد در هند پیوست
16.03.1390
بابا رامدیف که معمولاً خلعت نارنجی رنگ بودایی ها را بر تن دارد و از طریق نمایش تلویزیونیش که در هندوستان خیلی مشهورست، با اجرای حرکات مغلق ورزش یوگا در مورد آرامش، صحت، سعادت و خوشی موعظه می کند، هفته گذشتهء به کمپاین ضد فساد درهندوستان داخل شد. این کمپاین توسط آنا هزارهء 73 سه ساله با یک اعتصاب غذایی چهار روزه آغاز شد و توجهء همهء مردم هند را به خود جلب کرده است.ستارهء مشهور تلویزیون هندوستان، بابا رامدیف روز یکشنبه در شهر نیو دیلهی در یک کمپ بزرگ که از خیمه ها ساخته شده بود، اعتصاب غذایی را با شعار های بر ضد مفسدان و تارج گران دارایی های مردم، آغاز کرد. با وصف آنکه در مورد بررسی طرح پیشنهادیش با حکومت هند به یک توافق 11 ساعته رسیده بود، صبح روز یکشنبه پولیس با استفاده از گاز اشک آور، کمپ موصوف را مورد حمله قرار داد. در اثر درگیری میان نیرو های پولیس و طرفداران بابا رامدیف ده ها تن از هردو جانب زخمی شده اند.بابا رامدیف با پوشیدن لباس زنانه، از زنان طرفدارش خواست تا بدور وی یک حلقهء زنده را تشکیل دهند و برای دو ساعت در مقابل پولیس مقاومت کرد.پولیس می گوید در گردهمایی که برای 5000 تن مجوز صادر شده بود، حدود 40 هزار تن گرده هم آمده بودند و آن ها روی ملحوظات امنیتی مجبور به مداخله شده اند.بابا رامدیف عملیات سرکوبگرانهء پولیس را یک لکهء ننگ بر دامان دموکراسی و تلاش برای قتل خودش خوانده، تعهد کرد که اعتصاب غذایی را در شهر هریداور (Haridwar) در کرانهء دریای گنگ ادامه می دهد.بهاراتیا جاناتا حزب عمدهء اپوزسیون، حملهء پولیس را محکوم کرده، خواستار استعفای حکومت شد.این تظاهرات یک بخش از فشار جامعهء مدنی هند بر حکومت آن کشور می باشد. جامعهء مدنی هند خواستار حسابدهی و شفافیت بعد از رسوایی ها و اتهاماتیست که اخیراً در زمینهء صدور جواز های مخابراتی، غصب غیر قانونی املاک و بی نظمی ها در جریان بازی های کشورهای عضو کامنولت، بر حکومت آن کشور وارد شده است.بابا رامدیف و دیگر فعالان جامعهء مدنی، حکومت را به کوتاهی در مقابل افرادی که پول و ثروت هند را به خارج انتقال می دهند و کم کاری در زمینهء از بین بردن فساد گسترده در آن کشور، متهم می کنند.حزب کانگرس بر سراقتدار در هندوستان در رابطه به رسوایی ها اخیر در زمینهء فروش یک کمپنی تلیفون همراه در سال 2008 و از دست دادن ملیارد ها دالر عایدات، با خشم مردم مواجه است.در اثر این فشار ها وزیر مخابرات هند محبور به استعفا شد و در زندان به سر می برد.همچنان بعد از آنکه محکمهء عالی هند حکم عدم صلاحیت مقامات ارشد ضد فساد هند را صادر کرد، آن ها مجبور شدند که از پست های شان استعفا کنند.

وزیر دفاع ایالات متحده امریکا وارد کابل شد
14.03.1390
در آستانه برگزاری اجلاس وزرای کشورهای عضو ناتو در بروکسل و در میان موجی از انتقاد های حکومت افغانستان در خصوص ادامه تلفات افراد ملکی که عمدتاً به عملیات نیروهای بین المللی در این کشور نسبت داده می شود، وزیر دفاع ایالات متحده امریکا وارد کابل شده است تا روی همین مسایل و برخی موضوعات داغ تر با رییس جمهور کرزی صحبت کرده و با قوماندانان نیروهای امریکایی مستقر در افغانستان دیدار کند.رابرت گیتس در این سفرش که شاید آخرین دیدار وی به عنوان وزیر دفاع امریکا از کابل باشد، ماموریت دشوار قناعت دادن رییس جمهور بر افروخته افغانستان را نیز به عهده دارد که به وی بفهماند، نیروهای امریکایی و سایر قوای بین المللی مستقر در افغانستان تلاش بیشتر خواهند کرد تا غیر نظامیان را هدف قرار ندهند.به روز سه شنبه هفته گذشته، رییس جمهور کرزی با قرار گرفتن در برابر دهها خبرنگار که در ارگ ریاست جمهوری حضور یافته بودند، به ایالات متحده و متحدینش که در افغانستان جنگ زده عسکر دارند، آخرین هشدار را صادر کرد که عملیات خود سرانه شان را به طور کامل پایان بدهند.این هشدار وی پس از آن صادر شد که در نتیجه یک عملیات نیروهای تحت فرمان ناتو در ولسوالی نوزاد ولایت هلمند، چهارده تن از غیرنظامی ها، عمدتاً زنان و کودکان کشته شدند.اما حالا چشم ها همه به طرف عملکرد نیروهای بین المللی و تصامیم بعدی حکومت افغانستان دوخته شده است که اگر بار دیگر اتفاقی بیفتد و ملکی ها کشته و زخمی شوند، چی خواهد شد، زیرا کارشناسان نظامی و قوماندانان جنگ، پایان یافتن تلفات ملکی ها را عمل غیر ممکن می دانند.وزیر دفاع ایالات متحده امریکا پیش از آمدن به کابل، در سینگاپور به مساله ادامه فشار های نظامی بر طالبان مسلح در فغانستان تاکید کرده است. گیتس به این نظر است که فشار بر طالبان می تواند این گروه را وادار به مذاکره واقعی و نزدیک شدن به جریان صلح بسازد.وزیر دفاع ایالات متحده امریکا که قرار است تا کمتر از یک ماه دیگر از سمتش کنار برود، این اظهارات را در حالی ابراز کرده است که موج تازه یی از تمایل برای مذاکره و آشتی دادن طالبان و حزب اسلامی با حکومت هم در داخل افغانستان و هم در بیرون از این کشور به وجود آمده است.در حالی که اداره رییس جمهور ایالات متحده امریکا خود را برای آغاز مرحله خروج نیروهای امریکایی از افغانستان آماده می سازد و کار تدارک لویه جرگه در خصوص بحث روی سند همکاری های استراتیژیک میان افغانستان و امریکا نیز آغاز شده است و از جانب دیگر، وزیر دفاع امریکا رابرت گیتس، همزما با آغاز این تحرکات از سمتش کنار می رود، برای بسیاری از حلقات در داخل افغانستان این مساله سوال بر انگیز است ، فشار های که گیتس از آن سخن می زند، از چی طریقی بر طالبان اعمال خواهد شد در این میان تلاش های صلح با چی سرنوشتی رو به رو می گردد.از سوی دیگر، همتای افغان گیتس، جنرال عبدالرحیم وردک قرار است این هفته در اجلاس وزرای دفاع کشور های عضو ناتو که در بروکسل مرکز بلجیم برگزار می شود، اشتراک کند.انتظار می رود در این اجلاس که به روز های چهارشنبه و پنجشنبه این هفته برگزار می شود، در مورد مسایل عمده از جمله انتقال مسوولیت های امنیتی به نیروهای افغان و تجهیز این نیروها بحث شود، از همین اکنون امیدواری های نیز است که چراغ های سبزی در این زمینه ها نشان داده شود و همچنان مساله حمایت از تلاشهای صلح افغانستان در این اجلاس مورد بررسی بیشتر قرار گیرد، این چیز های است که افغانستان آن را برای رفتن به سوی آینده حیاتی می داند تا درنتیجه صدای تفنگ در این کشور خفه شود.

موانع تطبیق موافقتنامه ترانزیت میان افغانستان و پاکستان برطرف شد
12.03.1390
وزارت تجارت و صنایع افغانستان در ختم اجلاس دو روزه با هیات وزارت تجارت پاکستان اعلام کرد که مشکلات تخنیکی که در قرارداد جدید تجارت و ترانزیت افغانستان و پاکستان وجود داشت اکنون از میان برداشته شده است.انورالحق احدی وزیر تجارت و صنایع افغانستان به روز پنج شنبه در یک کنفرانس خبری مشترک با هیات وزارت تجارت پاکستان در کابل گفت، به اساس تفاهمات تازه اکنون لاری های افغانستان که اموال تجارتی را انتقال می دهند حق رفت و آمد به همه بنادر تجارتی پاکستان را دارند.آقای احدی در رابطه به برخی تفاهماتی که به تازه گی با وزارت تجارت پاکستان کرده است چنین گفت:«بلاخره موافقه به این شده که ما یک نوع بیمه را برای اموال تجارتی خود بدست می آوریم و برای آنها قابل قبول شد و این خود یک معمول بین المللی هم می باشد و مشکل به وجود آمده حل شد و مشکل دوم ما در قسمت لاری ها بود که روی آن نیز بحث شد.»موافقتنامه جدید تجارتی و ترانیزیتی افغانستان و پاکستان سال گذشته به امضا رسید اما با وجود نهایی شدن، تا کنون این موافقتنامه به مرحله اجرا گذاشته نشده است. وزارت تجارت افغانستان می گوید، قرار است به تاریخ 12 ماه جون عملاً این قراداد تطبیق گردد.در عین حال ظفر محمود معین وزارت تجارت پاکستان که در راس یک هیات پاکستانی وارد کابل گردیده می گوید، این یک آغاز خوب در عرصه تجارت میان افغانستان و پاکستان و همچنان در منطقه است.او ابراز امیداری کرد که تفاهمات تازه باعث از بین رفتن مشکلاتی شود که در عرصه ترانزیت و تجارت میان افغانستان و پاکستان وجود داشت.معین وزارت تجارت پاکستان به ادامه گفت:«این یک آغاز خوب است، این آغاز ارتباطاتی است که من فکر می کنم تعهدات قوی را با خود دارد، افغانستان مرکز وصل منطقه است که یک طرف آن پاکستان و بخش دیگری آن آسیای میانه قرار دارد، این توافقنامه صفحه جدیدی را در عرصه همکاری های تجارتی در منطقه خواهد گشود، من فکر می کنم به خاطر انکشاف تجارت و تنظیم امور تجارتی در منطقه به این گونه سند بسیار نیاز است.»قبل از این معاملات تجارتی و ترانزیتی میان افغانستان و پاکستان به اساس قرادادی صورت می گرفت که در سال 1965 یعنی حدود 46 سال قبل میان دو کشور به امضا رسیده بود. اما در سال های اخیر تاجران افغان و مقامات حکومت این کشور اعلام کردند که این توافقنامه پاسخگوی نیازمندی های امور تجارت نیست و روی آوردن تغییرات تازه در این قرداد تاکید کردند.در این حال تاجران افغان ابراز امیداوری می کنند که تفاهمات تازه در موافقنامه جدید ترانزیت و تجارت میان افغانستان و پاکستان، بتواند مشکلاتی را که فرا روی تاجران افغان وجود داشت از میان بردارد.در عین حال شماری از تاجران و کارشناسان افغان می گویند، در گذشته مشکلات و گشیده گی های سیاسی بیشتر از مشکلاتی که در موافقنامه تجارتی و ترانیزیتی وجود داشت باعث بروز چالش ها در هنگام انتقال اموال شده و خساراتی را به تاجران وارد کرده بود.

واشنگتن پست: شبکه حقانی با گروه طالبان همکار است ولی تحت فرمان آن نیست
ترجمه و ترتیب: عبدالواجد عادل - واشنگتن دوشنبه, 30 می 2011
عکس AP
روزنامه واشنگتن پست درشماره ٢٩ ماه می مطلبی درمورد گروه حقانی به نشررسانیده می نویسد که این شبکه یکی از مخاصمین سخت سر درجنگ افغانستان جلوه کرده است.
واشنگتن پست می نویسد، امریکا می داند درکجا این خانواده شورشی مخوف رادرجنگ افغانستان پیدا نماید. به عساکر امریکایی معلوم است که قصری را که جلال الدین حقانی بنا کرده است ویا مسجدی را که اوبا مصرف گزافی ساخته است درکجا موقعیت دارد. پایگاه او به فاصله ٣٢ کیلومتری درخاک پاکستان قراردارد.
به نوشته روزنامه امریکایی ها ازکاروبار ترانسپورتی و باربری او خبردارند. پسران حقانی درحدود سه هزار جنگجویان را درصفوف خویش دارند. آنها درکمپ هایی در آن طرف خط دیورند درمورد ایستادگی دربرابرتحقیق و فیرراکت تربیت می بینند. اما سرکوب کردن گروه حقانی یک مسئله جدا گانه است.
روزنامه به دوام مطلب از قول یکی ازقوماندانان امریکایی درولایت خوست می نویسد که می گوید حقانی یکی از مقاومترین گروهای جنگی درمنطقه می باشد. گروه حقانی نسبت به طالبان نفرات کمتردارد و هم نسبت به القاعده کمتر مشهور می باشد ولی با آنهم برای عساکر امریکایی یک چلنج عمده درزمانی به شمارمی رود که تمرکز جنگ اکنون به طرف سرحدات با پاکستان معطوف گردیده است.
روزنامه می نویسد درحالیکه امریکا سعی می کند به وساطت آلمان با گروه طالبان کنار بیاید ولی هنوز درشرق افغانستان گروه حقانی فعالیت دارد که به هیچ وجه خواهان صلح از طریق مسالمت آمیز نمی باشد.
واشنگتن پست می نویسد که گروه حقانی دربرابربسیاری ازخطرها محفوظ است ولی یگانه خطر به این گروه حملات گاه گاه طیارات بی پیلوت امریکایی می باشد. این گروه از سرحد مشکل و قابل نفوذ استفاده کرده و ازآن درقاچاق و سایر کاروباربهره می برد. نظر به گزارش های در دست نظامیان امریکایی این گروه ازارتباطات قومی استفاده کرده و تحت حمایه "ای اس ای" پاکستان قراردارد. این گروه خواهان پول و اقتدار می باشد و هرگاه ضرورت شود درمذاکرات دست بالا داشته باشد.
واشنگتن پست می نویسد که گروه حقانی گرچه باطالبان همکاری دارد اما به هیچوجه تحت فرمان ملاعمر قرارندارد. حتی بعضی اوقات از طالبان باج نیز می گیرند. گفته می شود که افراد حقانی از راه های صعب العبوربه افغانستان داخل شده بعد از چند هفته جنگ درافغانستان دوباره عازم پاکستان می شوند. آنها برای این که کشف نشوند ازوسایل الکترونیکی و تیلفون استفاده نمی کنند.
روزنامه می نویسد باوجودیکه صدها تن از افراد گروه حقانی درجنگها ازبین می روند ولی درمقابل به صدها تن که درمدارس مذهبی پاکستان مصروف تدریس اند دوباره صفوف گروه حقانی را پرمی نمایند. گرچه حقانی خودش ازصحت خوب برخوردارنیست ولی پسران او فعال اند وپول زیادی را از منابع مختلف بدست آورده و خواهان نوع حاکمیت حکومتی اند ولی ایدیالوژی درکار آنها آن قدردخیل نمی باشد.

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

پنج اقتصاد برگ جهان

مصر پایتخت اداری جدید را با هزینه ۴۵ میلیارد دلار می‌سازد

آب درمانی" مزایا و مضرات