اوباما ، " بوش دوم" است
نارضایتی از سیاست خارجی رئیس جمهور آمریکا باراک اوباما حتی درون این کشور تشدید می شود. سیاست بین المللی که باراک اوباما اجرا می کند ، برای آمریکا فاجعه بار بوده و برای کشور هیچ سود و منفعتی ندارد. رئیس سابق سازمان اطلاعات آمریکا رابرت گیتس چنین نظری دارد. به گفته ی وی ، "جدی ترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا در حال حاضر از دو مایل مربع نشعت می گیرد جایی که کاخ سفید و کاخ کنگره ی آمریکا قرار دارد. "
یکی از بزرگان دیپلماسی آمریکا در قرن بیستم، هنری کسینجر خاطر نشان می کند که تحریم های ضد روسی که واشنگتن شروع کرده است سیستم ارتباطات بین المللی را سست می کند.
به خاطر تقویت ایده آل های دموکراسی واشنگتن ، جنگ های صلیبی را در کل کشورهایی به راه انداخت ، که مردم " گمراه ونادانش " نمی خواهند آینده ی روشن خود را درک کنند. در نتیجه مردم آواره و فقیر می شوند. دکتر علوم سیاسی فئودور وایتالوسکی می گوید :
آنچه که در اکراین اتفاق می افتد به شدت با این موضوع در تضاد است اینکه سیاست مداران آمریکایی یعنی نمایندگان مکتب " رئالیسم سیاسی" چطور منافع ملی آمریکایی را درک می کنند. آنها عادت کرده اند بیاندیشند که منافع کشور در رده های پراگماتیک نرمال قرار دارد. از نقطه نظر منافع امنیت اروپا و آتلانتیک، بحران کنونی اوکراین ، منبع خطرناک بی ثباتی در کل اروپاست. از نقطه نظر ارتباط با روسیه این شکاف طولانی مدت سیستماتیک هم در گفتگوی روسیه – آمریکا و هم در همکاری بین آنهاست. این شکاف ارتباطات متقابل با ناتو و با اتحادیه ی اروپا محسوب می شود. ضمن ورود به چنین سیاست ایدئولوژیکی تهاجمی ، واشنگتن مشکلات سیستماتیکی برای شرکای خود و خود آمریکا برای آینده ای طولانی مدت ایجاد می کند.
ولادیمیر جباروف ، رئیس کمیته شورای فدرال مربوط به امور بین الملل مطمئن است : بی فکریست که از باراک اوباما انتظار داشته باشیم چرخشی در امور بین الملل ایجاد کند.
در واقع فرصت از دست رفته است. بعید است که اوباما تا آخر مدت زمان تعیین شده چیزی را در سیاست خود تغییر دهد. این سیاست سابقا هم محبوب نبود. اما دموکرات ها اکثریت سنا را تشکیل می دادند . اکنون پس از انتخابات ماه نوامبر هم در سنا و هم در مجلس نمایندگان به طور کامل کنترل به دست جمهوری خواهان افتاده است. او دیگر روش خود و بیانات ضد روسی خشن خود را تغییر نمی دهد. سیاست وی نه تنها آمریکایی ها بلکه شرکایش در آمریکا و اروپا را نیز خشمگین کرده است. آنها ضرر و زیان های واقعی را به همراه داشتند.
لازم به ذکر است که در اروپا بحث و بررسی این موضوع را آغاز کرده اند که چه کسی پس از انتخابات سال 2016 به جای اوباما به روی کار می آید؟ روحیه در آمریکا پس از انتخابات چهارم نوامبر ، همانطور که " گاردین" لندنی نوشته است را می توان با چند جمله توصیف کرد : " ریاست جمهوری اوباما تمام شده است ، باید برای ارتباطات جدید برنامه ریزی کرد. " اینکه چه قوانینی را در حال حاضر کنگره ی جمهوری خواه آمریکا نقض خواهد کرد باعث نگرانی اروپا نیست. نه . اوباما در سال 2008 به عنوان پادزهر سیاست شکست خورده ی جرج بوش پسر به مقام رسید. او محبوبیت بالا داشت و امیدهای زیادی به او بسته بودند. اما " بوش دوم " یکبار دیگر زاده شد. تنها با رنگ دیگری. و چه اقتدار اخلاقی خارج از کشور خواهد بود اگر رئیس جمهور آنرا در خانه ی خود از دست داده است؟