همكاري در فضاي ترانس پسيف يك بدون مشارت روسيه و چين


14:58

همکاری کشور ها در فضای ترانس پاسیفیک بدون حضور روسیه میسر نیست

همکاری کشور ها در فضای ترانس پاسیفیک بدون حضور روسیه میسر نیست

نبود حضور روسیه در همکاری‌های کشور ها در حوزه فرا اقیانوسی امکان نمی‌دهد که تعامل کشور ها در این فضا مؤثر شود. پوتین رئیس جمهور روسیه اینرا به عمده رسانه‌های چین اظهار کرد.

وی در آستانه بازدید از پکن برای شرکت در دیدار سران آسیا و اقیانوس آرام با آن‌ها مصاحبه کرد و ایجاد مشارکت فرااقیانوسی را تلاش متناوب آمریکا جهت ساخت معماری همکاری اقتصادی سودمند برای خودش خواند
 مبتکران این پروژه زلاند نو، سنگاپور و شیلی بودند و با‌گذشت 5 سال آمریکا علاقمند آن شده و گرفتار ایجاد بلوکی دارای منطقه ممکنه تجارت آزاد شد ولی توافق در باره تاسیس این پیمان هنوز امضا نشده و مذاکرات مربوطه جریان دارد.
 به عقیده پوتین هنوز ارزیابی دستاورد های واقعی در چارچوب این پیمان دشوار است. حرکت دادن این ابتکار در رژیم بسته حتی برای کشور های در حال مذاکره تا چه رسد به دیگر کشور ها انجام می‌شود و در طول 5 سال مذاکرات اعلامیه های ادواری در باره حصول موفقیت گاه بگاه تکذیب می شدند.
 قرار است که استرالیا، برونی، ویتنام، کانادا، مالزی، مکزیک، پرو و ژاپن وارد مشارکت ترانس پاسیفیک شوند. از روسیه و چین دعوت نشده که به مذاکرات در باره مشارکت فرا اقیانوسی بپیوندد. به عقیده آندره وینوگراندف رئیس مرکز تحقیق و تحلیل سیاسی مسکو، آمریکا به این پروژه در درجه اول به منزله یک طرح سیاسی می نگرد. این کارشناس روس گفت:
 تصادفی نیست که این پروژه در دوره ای مطرح شد که چین خود را بعنوان کشور پیشتاز در آسیای شرقی معرفی کرد. مسلماً این پروژه بعنوان وسیله‌ای که بتواند کشور های این منطقه را بدور آمریکا فشرده تر کند برای واشنگتن اهمیت دارد. و این به معنای انزوای چین و مشکل کردن همگرایی آسیای شرقی است که مرکز آن در‌واقع همان چین است.
 در ضمن کل کشور های عضو بالقوه این پیمان حجم تجارتشان با چین بیشتر از آمریکا است و به این خاطر گزینه پیشنهادی آمریکا – یا ما یا چین برایشان اصلاً قابل قبول نیست. بعلاوه در مذاکرات در باره ایجاد این پیمان تجاری هنوز هم اختلافات جدی میان آمریکا و شرکای آن حفظ می شود، در درجه اول در مورد مهلت اعتبار پروانه های دارو و اقدام های مربوط به تشدید حفاظت از مالکیت فکری و صدور منسوجات و فروش خودرو و فراورده های کشاورزی.
 اعضای بالقوه این پیمان می‌گویند که آمریکا حد بسیار بالای آزادی تجارت را می‌طلبد و این حد منافع آن‌ها را در نظر نمی گیرد. به همین علت چین حتی اگر از آن دعوت شود بعید است که وارد مذاکرات با آمریکا شود.
 در تارنمای ویکی لیکس که از انتشار مطالب افشاگرانه مشهور است مدارکی دال بر فشار شدید آمریکا بر شرکای خود منتشر شده. هدف آمریکا مجبور کردن شرکا به بستن قرارداد تحت شرایط سودآور برای خود است. ولی حتی ژاپن زیر بار این فشار نمی رود. آندره اوستروفسکی معاون انستیتوی تحقیق خاور دور بر آن است که آمریکا هر گز از این تاکتیک فشار صرف نظر نخواهد کرد. او گفت:
 تعداد کشور هایی هستند که به ناچار شرایط واشنگتن را قبول خواهند کرد ولی عده‌ دیگری مثلاً ژاپن می‌توانند با تقاضای آمریکا موافقت نکنند. این اختلاف شدید موجود میان کشور های دارای اقتصاد های قدرتمند است. و کشور های دارای سمتگیری تجاری- اقتصادی چینی می‌توانند ساده از این پروژه خارج شوند، زیرا این طرح برایشان سودآور نخواهد بود.
 ولادیمیر پوتین در مصاحبه با رسانه‌های چین علاقمندی روسیه به تعمیق همگرایی منطقه ای را تأیید کرده و در عین حال خاطرنشان کرد که همگرایی منطقه ای باید شفاف باشد و باید میان همه فرایند های مذاکراتی تبادل اطلاع تأمین کند. و خود توافق ها در باره آزادی تجارت نباید جزئی باشند بلکه باید سیستم چندجانبه تجاری را تکمیل کنند. این‌گونه توافقات باید بر پایه اصول شفافیت، برابرحقوقی و با احتساب نیاز های اقتصاد های هر کدام از کشور ها را تدوین کرد.



المشاركات الشائعة من هذه المدونة

پنج اقتصاد برگ جهان

مصر پایتخت اداری جدید را با هزینه ۴۵ میلیارد دلار می‌سازد

آب درمانی" مزایا و مضرات