طالبان به دنبال افزایش نفوذ در آسیای مرکزی است؟

 


تهران- ایرنا- پایگاه خبری آمریکایی 1945در گزارشی به جدیدترین تحولات صورت گرفته در افغانستان و تاثیر آن در آسیای مرکزی پرداخته است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری «1945»، این گزارش مدعی شده با تشدید ناآرامی ها در افغانستان، طالبان قصد دارند جنبش خود را به منطقه آسیای مرکزی صادر کنند.

به تازگی، جبهه ملی افغانستان که از سوی احمد مسعود تاسیس شده روز شنبه در گزارشی مدعی شد نشست محرمانه ای میان مقامات طالبان افغانستان و سرکردگان ۱۶ گروه تروریستی خارجی در کابل برگزار شده است.

این رسانه مدعی شده است فساد در سرتاسر آسیای مرکزی در حال گسترده است و روسیه مدتهاست که نقش امنیتی مهمی را در این منطقه ایفا می کند. بنابر ادعای این رسانه آمریکایی، محاسبات اشتباه روسیه در اوکراین سبب شده همه کشورهای جناح جنوبی روسیه در معرض خطر قرار گیرند.

در حال حاضر ترکیه همان کشوری که حمایتش از داعش در عراق و سوریه بسیار مهم بود، به سبب افزایش ناامنی در آسیای مرکزی نگران امنیت مرزهای خود است.

از طرفی دیگر دولت بایدن و همچنین بسیاری از جمهوریخواهان که از خروج آمریکا از افغانستان حمایت می کردند بر این باورند که افغانستان و آسیای مرکزی در زمره نگرانی های آمریکا به شمار نمی آیند.

در این گزارش آمده است این مساله که نبود رسانه های فعال برای پوشش تحولات اخیر در افغانستان را به عنوان سکوت خبری تلقی کنیم، کار بسیار اشتباهی است. در واقع این نشانه ها به این معنی است که آرامش قبل از توفان به سرعت به خاتمه خواهد رسید.

به استناد گزارش های خبری، این ادعا در حالی مطرح می شود که سازمان ملل بر این باور است افغانستان به پناهگاه تروریستها تبدیل شده است و طالبان تاکنون نتواسته است کاری برای امنیت افغانستان انجام دهد.

آیا طالبان به دنبال افزایش نفوذ در آسیای مرکزی است؟

به گزارش پایگاه خبری «فون»، شماری از رهبران تروریستی معروف جهان از جمله «حاجی فورگان» , رئیس جنبش اسلامی ترکستان شرق، «مولوی ابراهیم رهبر گروه 'جماعت انصارالله' (متشکل از شبه نظامیان تاجیکستان) , «شیخ ذاکر» رئیس جنبش اسلامی ازبکستان، «عبدالله اویغور» نماینده القاعده در شمال افغانستان، و شماری دیگری از مقامات تروریستی که اشاره ای به نامشان نشده است در پایان ماه اوت (مرداد-شهریور) به عنوان میهمان حاجی افضل از نمایندگان برجسته شبکه حقانی در ولسوالی وزیر اکبر خان در کابل حضور داشتند.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری آسیا نیوز، طالبان پس از برگزاری این نشست مخفی میهمانان خود را به ولایات شمالی بغلان و کندز و بدخسان فرستاده است

از دیگر سو، درگیری روسیه در اوکراین موجب شد تا آمریکا با توطئه آفرینی جدید به همکاری‌های همه جانبه با کشورهای آسیای میانه روی آورده و تلاش دارد تا با بحران آفرینی آنها را از کنترل مسکو خارج کرده و در صورت امکان آنها را به عضویت پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درآورد

‌آنچه قابل توجه است اینکه سلسله جنایات و خیانت‌های آمریکا علیه یکی از کشورهای آسیا میانه یعنی افغانستان و ملت آن پایانی ندارد و این قدرت فرامنطقه ای این بار با استفاده از هر فرصتی می‌خواهد دیگر کشورهای منطقه را نیز درگیر سیاست های اختلاف افکنانه واشنگتن کند.

آمریکا بعد از دو دهه اشغال افغانستان سال ۱۴۰۰ به یکباره این کشور را ترک کرد و با خروج نیروهای آمریکایی طالبان توانست بر سراسر افغانستان تسلط یابد.

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

پنج اقتصاد برگ جهان

مصر پایتخت اداری جدید را با هزینه ۴۵ میلیارد دلار می‌سازد

آب درمانی" مزایا و مضرات