کمکهای تسلیحاتی آمریکا به اوکراین گفت که این کار مسکو و ناتو را به رویارویی
تهران- ایرنا- یک مقام بلندپایه دولت روسیه با انتقاد از کمکهای تسلیحاتی آمریکا به اوکراین گفت که این کار مسکو و ناتو را به رویارویی مستقیم نزدیک میکند.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری "تاس" روسیه، «کنستانتین ورونتسوف»، معاون اداره منع اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه تأکید کرد که کمکهای تسلیحاتی آمریکا به اوکراین موجب درگیری نظامی مستقیم میان روسیه و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) خواهد شد.
وی که در نشست کمیسیون اول سازمان ملل سخن می گفت، تصریح کرد: آمریکا ارتش اوکراین را به دادههای اطلاعاتی تجهیز میکند، حضور مستقیم نظامیان و مستشاران خود در بحران اوکراین را تضمین می کند، مسأله ای که اقدامات جنگی به تأخیر نخواهد انداخت.
وی افزود: این اقدام آمریکا همچنین نه تنها موجب به جا گذاشتن زخمیهای جدید خواهد شد، بلکه شرایط را به خط خطرناک رویارویی نظامی مستقیم روسیه و ناتو نزدیک می کند.
«ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه چندی پیش اعلام کرد: آمریکا برای کشاندن روسیه به سمت استفاده از سلاح هستهای، هیچ حد و مرزی نمیشناسد و از هر حربهای استفاده میکند. واشنگتن بدون هیچ حد و مرزی تمام حربههای خود را برای وادار کردن مسکو به استفاده از برنامههای هستهای به کار گرفته است.
«دیمیتری مدودوف» رئیس جمهوری سابق و رئیس شورای امنیت روسیه نیز گفت کشورش طبق دکترین هسته ای خود و در صورت نیاز، حق دارد تا از خود با سلاح های هسته ای دفاع کند و در صورتی که تحت فشار زیاد باشد، قطعا این گزینه یک بلوف نخواهد بود.
مدودوف هشدار داد مسکو حق دارد " بدون مشورت بیشتر" و با افزایش تنش ها با غرب درباره همه گیری های برگزار شده در مناطق وسیعی از اوکراین که تحت تسلط روسیه است، واکنشی درخور داشته باشد. روسیه می تواند در پاسخ به حمله به این کشور یا متحدانش با استفاده از سلاح های جنجالی که موجودیت روسیه را تهدید کند، دست به استفاده از سلاح هسته ای بزند.
وی همچنین گفت اگر روسیه در تلافی هرگونه حملات غیرمتعارف از سوی اوکراین، دست به استفاده از سلاح اتمی بزند، ناتو هیچ گونه دخالتی نخواهد کرد و اوکراین هم باید این را بداند. باید این تصور را در ذهن داشت که اگر اقدامات نظامی اوکراین موجودیت دولت روسیه را به خطر بیاندازد، روسیه مجبور به استفاده از سلاح اتمی علیه اوکراین خواهد بود.
پوتین روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد در پنجشنبه ۵ اسفند عملیاتی ویژه نظامی را علیه اوکراین آغاز و روابط پرتنش مسکو با کییف را وارد مرحله رویارویی نظامی کرد که درگیریها در اوکراین و واکنشها به این تصمیم، همچنان ادامه دارد. روسیه هدف از این عملیات را آزادسازی دونباس و پاکسازی اوکراین از وجود نئونازی ها در سازمان های دولتی این کشور اعلام کرده است