مراسم باستانی ازدواج در چین


کلتوری

دراسم باستانی ازدواج در چین

در تمامی اعصار و ممالک ، ازدواج یکی از مهمترین وقایع زندگی یک فرد به شمار میرود. مراسم ازدواج در هر کشور نیز بنا بر سنت های رایج در آن کشور متفاوت است. اما نقطه مشترک تمامی آنها فرخندگی و شادمانی و به جا اوردن تشریفات معمول است.
در کشور چین به دلیل وجود تعداد 56 گروه قومی ، سنتهای محلی متفاوتی اجرا میگردد، به طور مثال در ملیت "بولانگ" (یکی از 56 قوم چین)، در روز عروسی همراهان عروس ، داماد را می ربایند و در زمان طلوع آفتاب وی را به منزل عروس تسلیم می نمایند و همراهان داماد نیز عروس را ربوده به هنگام غروب به منزل داماد تحویل میدهند. در قوم "دای" ، در جشن مناسبتهای مختلف دختران سوپ مرغ بار میگذارند و آن را برای فروش آماده میکنند. چنانچه آن سوپ مورد پسند پسری واقع گردد دختر با فروتنی سر خود را پائین می اندازد و اگر پسر هدیه ای را نیز تقدیم دختر نماید در آن صورت هر دو سوپ را به محل خلوتی می برند و قراری برای ازدواج میگذارند. در ملیت "جوانگ"، دختران در مراسم نمایش آوازهای دسته جمعی، به هنگام آواز خوانی توپهای رنگارنگ و تزئین شده ای را با خود حمل میکنند و آن را به سوی پسر مورد علاقه خود پرتاب میکنند.
در مراسم باستانی ازدواج در چین، پیروی از اصول خاصی شامل رعایت آداب 6 گانه بسیار مورد توجه بوده است. در زمانهای قدیم ازدواج نه بر اساس علاقه دو جوان به یکدیگر بلکه با انتخاب و خواست والدین شکل میگرفت. آئین خواستگاری و ازدواج مرحله به مرحله به پیش میرفت:
خواستگاری: هنگامیکه والدین پسر جفت مناسبی برای فرزند خود می یافتند در جلسه اول یک واسطۀ ازدواج را برای خواستگاری به همراه خود به منزل دختر می بردند. رسم بر آن بود که در اولین دیدار، به دلیل آنکه هنوز موافقت طرفین اعلام نشده بود، خواستگاران با چای پذیرائی نمیشدند. چنانچه خواستگاری به جواب مثبت می انجامید ، هدایا و خوراکیهائی جهت نشان دادن امتنان دو طرف به واسط ازدواج تقدیم میگردید.
طالع بینی روز تولد: خانواده داماد پس از پرسیدن نام کامل و روز تولد دختر، از یک طالع بین درخواست میکردند تا پیشگوئی نماید که آیا این ازدواج خوش یمن خواهد بود یا خیر.
تقدیم هدایای نامزدی: با اعلام خوش یمن بودن وصلت، واسطۀ ازدواج هدایائی را به والدین دختر تقدیم می نمود که به معنای قبول و ادامۀ مراحل ازدواج بود.
تقدیم هدایای عروسی: این مرحله، فرخنده ترین مرحلۀ آداب یک ازدواج سنتی در چین است. هدایای متعددی برای ابراز احترام به خانوادۀ عروس تقدیم می گردید که نشان دهندۀ توانائی داماد در فراهم آوردن یک زندگی راحت و مرفه برای عروس نیز به شمار میرفت.
تعیین تاریخ عروسی: خانوادۀ داماد از یک طالع بین دعوت می نمودند تا بر اساس علم نجوم تاریخ خجسته ای را برای برگزاری مراسم عروسی تعیین کند.
پیش از انجام مراسم عروسی، خانوادۀ دختر، جهیزیۀ عروس را به خانوادۀ داماد ارسال می کردند. جهیزیه نمایانگر توانائی مالی خانوادۀ عروس بوده و اقلام خاصی را نیز شامل می شد، به عنوان مثال یک قیچی پروانه ای شکل که نشانۀ جدائی ناپذیر بودن عروس و داماد است و نیز گلدانهائی به معنای صلح و ثروت در میان جهیزیه دیده می شد.
خانوادۀ داماد نیز با استفاده از میوه های قرمز رنگ و نیز لوبیای سبز و قرمز و انواع شکلات و شیرینی جات، محل اقامت جدید عروس و داماد را تزئین می نمودند و هیچ کس اجازه نداشت تا روز عروسی و پیش از عروس و داماد به اقامتگاه آنان وارد شود.
جشن عروسی: در روز جشن عروسی داماد در منزل عروس با او ملاقات می کرد. پیش از ورود داماد به منزل عروس، یکی از زنان محترم و میانسال فامیل موی عروس را با نوارهای رنگی می آراست. عروس لباس قرمز بر تن می کرد چرا که چینیان بر این باور بودند که رنگ قرمز شادی می پراکند. عروس با مشایعت برادر بزرگتر خود به درون کالسکۀ عروسی هدایت می شد . با ورود کالسکۀ عروس به محل عروسی، با موسیقی سنتی و آتش بازی از آنان استقبال می شد. عروس و داماد بر روی فرش قرمز به محل تعبیه شده برای آنان قدم می گذاشتند و سه مرتبه برای احترام به آسمان، والدین و همسر تعظیم می کردند. پس از جایگیری عروس و داماد در محل مخصوص، از میهمانان پذیرائی می شد.
سنت ازدواج از زمانهای کهن تا زمان حال تغییرات بسیاری داشته است و به مرور زمان ساده تر شده است. برخی از تشریفات باستانی آن حذف شده و مراسم به صورت امروزی تری درآنده است. با این حال، اصول این آداب همچنان باقی است.
صالح: طالبان باید قبل از مصالحه خلع سلاح و منابع تمویل شان در پاکستان قطع شود

امرالله صالح رییس سابق استخبارات افغانستان
19.09.1389
امرالله صالح رییس سابق استخبارات افغانستان می گوید، گفتگو های صلح با طالبان موجب بدبختی خواهد شد، مگر این که این گروه شورشی در قدم اول خلع سلاح شود. آقای صالح که از سال 2004 میلادی تا اوایل 2010 میلادی ریاست استخبارات افغانستان را به عهده داشت، هم چنین گفته است که قبل از مصالحه با طالبان، اول باید منابع تمویل آنها از پاکستان قطع شود، شورشیان باید خلع سلاح شوند و بعداًً برای شان اجازهء فعالیت سیاسی داده شود. آژانس خبری رویترز به نقل از صالح نوشته است که باید پایگاه های طالبان از زیر زمینی های استخبارات پاکستان نیز بیرون آورده شوند.به گفتهء صالح، بالای طالبان فشار وارد شود تا مطابق به معیار های دیموکراسی عمل کنند. رییس سابق استخبارات افغانستان که در کلپ مطبوعات ملی یا National Press Club در واشنگتن صحبت می کرد، هم چنین گفته است که امریکا باید ضرب الاجل جولای 2011 را برای پاکستان تعیین کند تا شورشیان را در قلمرو آن کشور مورد تعقیب قرار بدهد، در غیر آن این کشور باید تهدید شود که نیرو های امریکایی وارد پاکستان خواهد شد و این وظیفه را انجام خواهد داد. صالح هم چنین افزود، در صورت که منابع تمویل طالبان در پاکستان قطع نه شود، طالبان فقط وانمود خواهند کرد که آنها صلح می خواهند و زمانی که نیرو های ناتو افغانستان را ترک کردند، دوباره قدرت را غصب خواهند کرد. به نوشتهء رویترز، تبصره های رییس سابق استخبارات افغانستان نشان دهندهء اختلاف نظر در جامعهء سیاسی افغانستان است که آیا با طالبان گفتگو های صلح را آغاز کرد و یا جنگ را علیه آنها ادامه داد. انتقادات صالح یک موضوع دیگر را نیز آشکار می کند و آن این که بد گمانی های گسترده در بین نخبه گان افغانستان وجود دارد که کشور های همسایه هنوز هم به گروه های افراطی اجازه می دهند تا در داخل افغانستان، رشد کنند. ولی مقامات امریکایی گفته اند که برای کاهش نیرو های ناتو از افغانستان، گفتگو های صلح با طالبان یک مسالهء مهم می باشد. قرار است در جولای 2011 میلادی، نیرو های افغان روند گرفتن مسوولیت امنیتی را آغاز کنند و تا سال 2014 میلادی، مسوولیت امنیتی را در سراسر کشور به عهده بگیرند. به گفتهء صالح، افزایش نیرو های امریکایی در سال جاری میلادی تاثیرات موقت بالای طالبان داشت و بعضی مناطق از کنترول شورشیان بیرون شد، ولی تغییرات بنیادی به وجود نیامده است. وی می گوید، رهبران طالبان نه دستگیر شده و نه کشته شده اند و در عین حال، شبکهء القاعده تا حال مغلوب نه شده است. رویترز به نقل از صالح نوشته است که بر اساس استراتیژی فعلی، پاکستان حد اقل 50 درصد صادق است، ولی به باور وی، پاکستان به حمایت اش از طالبان ادامه می دهد تا در افغانستان نفوذ داشته باشد. به نوشتهء رویترز، در مناطق که تاجک ها و سایر اقلیت های افغان به سر می برند، مردم هوشدار داده اند، در صورت که حامد کرزی رییس جمهور افغانستان با طالبان معامله کند، این کشور شاهد یک جنگ داخلی دیگر خواهد شد. در جریان صحبت رییس سابق استخبارات افغانستان در کلپ مطبوعات ملی در واشنگتن، تعدادی از مامورین پاکستانی نیز شرکت داشتند. جنرال احسان الحق، یکی از روسای سابق استخبارات پاکستان نیز در این جریان صحبت کرد. به اعتقاد وی، گفتگو های صلح با طالبان یگانه راهی است که می توان این گروه را از شبکهء القاعده جدا کند و آنها به روند سیاسی و حکومت بپیوندند. به بارو احسان الحق، تا زمانی که طالبان و شبکهء القاعده با هم دوست باشند، با وجود اختلافات شان آنها با هم دیگر همکاری خواهند کرد.

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

پنج اقتصاد برگ جهان

با ميوه ها آشنا شويد

مصر پایتخت اداری جدید را با هزینه ۴۵ میلیارد دلار می‌سازد