تصمیم انسداد مکاتب دختران را ملا هبت‌الله گرفته است

 

پوتزل: رهبران طالبان می‌گویند که تصمیم انسداد مکاتب دختران را ملا هبت‌الله گرفته است

۱ hour ago

مارکس پوتزل، معاون نمایندهٔ ویژهٔ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان امروز ۲۷ سپتمبر (پنجم میزان) در نشست شورای امنیت ملل متحد در مورد وضعیت افغانستان پیرامون موضوعات متعدد از جمله مسدود ماندن مکاتب دختران صحبت کرد.

آقای پوتزل گفت: "در جریان بحث‌های ما با مقامات خود خواندهٔ طالبان، رهبران طالبان گفتند که این تصمیم [مسدود ماندن مکاتب متوسطه و لیسهٔ دختران] توسط ملا هبت‌الله آخندزاده، اتخاذ و حفظ شده است و تندروان نزدیک به او از آن دفاع کرده‌اند."

پوتزل گفت که سایر اعضای این گروه که اگر با این تصمیم مخالفت هم دارند،‌ "یا نمی‌توانند و یا هم نمی‌خواهند این مسیر را تغییر بدهند."

ساعاتی پیش از اظهارات این مقام ملل متحد، شیر محمد عباس ستانکزی، معین وزارت خارجۀ حکومت طالبان با تاکید بر بازگشایی هرچه عاجل مکاتب به روی دختران گفت که هیچ کسی از فرضیت تعلیم انکار نمی‌تواند و به گفتۀ او، همۀ مردم خواستار بازگشایی مکاتب دختران اند.

ستانکزی تاکید کرد که اگر حکومت طالبان می‌خواهد وحدت ملی را مستحکم کند، باید با بازگشایی مکاتب دخترانه زمینۀ آموزش آزادانه را برای همگان فراهم کند.

جامعهٔ بین‌المللی بار بار از حکومت طالبان خواسته است تا مکاتب متوسطه و لیسهٔ دختران را بازگشایی کنند و شماری از کشورها و سازمان‌ها تقاضا کرده اند که این موضوع باید با کمک‌‌هایی که به افغانستان می‌شود، ربط داده شود.

مارکس پوتزل با اشاره به مسدود ماندن مکاتب دختران در افغانستان افزود که این محدودیت نشان می‌دهد که طالبان در مقابل بیش از ۵۰ در صد جمعیت این کشور بی‌تفاوت بوده و مایل اند خطر انزوای بین المللی را بپذیرند.

نقض حقوق بشر

معاون نمایندهٔ ویژهٔ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان با اشاره به درگیری‌ها میان طالبان و نیروهای مخالف این گروه در پنجشیر، بغلان، کاپیسا، تخار و بدخشان گفت: "گزارش‌های آزاردهنده و نیز ویدیوها و عکس‌هایی وجود دارد که نمایانگر احتمال تخطی‌های جدی حقوق بشری در پنجشیر است."

او گفت که ملل متحد از طالبان خواسته است که این موارد را به گونۀ جدی تحقیق کنند، اما به گفتۀ وی با وصف وعدۀ طالبان برای تحقیقات در این زمینه، تا کنون پیشرفت و وضعیت چنین تحقیقی نامعلوم است. او افزود که یوناما این گزارش‌ها و سایر موارد نقض حقوق بشری را محتاطانه نظارت خواهد کرد.

جبهۀ مقاومت و شماری از گروه‌های مدافع حقوق بشر مدعی شده اند که طالبان مرتکب نقض جدی حقوق بشر در پنجشیر شده اند.

چندی پیش ویدیوهایی در شبکه‌های اجتماعی نشر شد که در آن چندین نفر در یک ساحۀ کوهستانی توسط افراد مسلح به گلوله بسته می‌شوند. گفته شده است که کشته شدگان که شمار شان هشت نفر خوانده شده است، اعضای اسیر جبهۀ مقاومت و از باشندگان ولسوالی‌های دره و خنج بودند، که توسط طالبان در کوه‌های درۀ کرامان ولسوالی دره کشته شدند.

به دنبال نشر این ویدیوها و انتقادات گستردۀ بین‌المللی، وزارت دفاع طالبان گفت که در مورد آن تحقیق می‌کند، اما تا کنون نتایج چنین تحقیقی از سوی طالبان نشر نشده است.

افزایش نا امنی‌ها

معاون نمایندهٔ منشی عمومی ملل متحد در افغانستان هشدار داد که شاخهٔ خراسان گروه داعش حملات خود را در افغانستان افزایش داده است.

مارکس پوتزل گفت که طالبان هشدارهای قبلی ملل متحد در رابطه به قابلیت گروه داعش- خراسان را نادیده گرفتند، اما به گفتۀ وی این گروه در چند ماه گذشته نشان داده اند که می‌تواند حملات به شمول ترور شخصیت‌های نزدیک به طالبان، حمله بر دفاتر خارجی، انفجار‌ها و حملات را کتی بر همسایه‌های افغانستان را انجام دهند.

او به گونۀ خاص از حمله بر سفارت روسیه در کابل نامبرد که در آن ده نفر به شمول دپلوماتان روسی کشته شدند.

در بیش از ۱۳ ماه گذشته که طالبان بر افغانستان مسلط شده اند، گروه داعش مسوولیت بیشترین حملات در افغانستان و نیز راکت‌پراگنی به کشورهای همسایۀ شمالی افغانستان را به دوش گرفته است.
مارکس پوتزل همچنان گفت که حضور ایمن الظواهری، رهبر القاعده در افغانستان، تعهد طالبان برای مبارزه با دهشت افگنی را زیر سوال برده است.

جو بایدن، ریيس جمهور ایالات متحده،‌ به تاریخ اول اگست ۲۰۲۲ اعلام کرد که ایمن الظواهری، رهبری شبکهٔ القاعده،‌ در اثر حملهٔ طیارهٔ بی‌سرنشین امریکا در منطقهٔ شیرپور کابل کشته شد.

پوتزل هشدار داد که اگر طالبان از فرصت ایجاد شده توسط جامعهٔ بین‌المللی وارد تعامل سازنده نشوند، واضح نیست که چه اتفاق خواهد افتاد. او گفت که انزوا، فقر، تنش داخلی - این همه چیزهای است که ممکن اتفاق بیافتد و "سبب مهاجرت‌های گسترده و منتج به محیطی خواهد شد که برای سازمان‌های دهشت افگنی مفید خواهد بود و برای مردم افغانستان بیچارگی را به بار خواهد آورد."

با تاکید بر این نکته، آقای پوتزل گفت: "به همین دلیل ما باید تعامل کنیم. هدف تعامل ما ترویج حکومتداری در افغانستان است که به سود مردم افغانستان کار کند و به نورم‌های جامعهٔ جهانی احترام بگذارد."

این مقام ملل متحد افزود که در حالی پیروزی‌ در این خصوص حتمی نیست، ادامه تعامل با طالبان فرصت واقعی برای کسب ناین اهدفا را دارد

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

پنج اقتصاد برگ جهان

با ميوه ها آشنا شويد

مصر پایتخت اداری جدید را با هزینه ۴۵ میلیارد دلار می‌سازد