روابط طالبان با پاکستان؛ از «دارایی استراتژیک» برای اسلامآباد تا تهدید علیه آن
روابط طالبان با پاکستان؛ از «دارایی استراتژیک» برای اسلامآباد تا تهدید علیه آن
۸صبح، کابل: حامد میر، روزنامهنگار پاکستانی، گفته است که همان گروههایی که زمانی توسط اسلامآباد بهعنوان «داراییهای استراتژیک» مورد استقبال قرار میگرفت، حالا به تهدید جدیدی در برابر پاکستان بدل شدهاند.
حامد میر در مقالهای زیر عنوان «دوستی پاکستان با طالبان در آستانه فروپاشی قرار دارد» در روزنامه واشنگتنپست که روز پنجشنبه، ۲۴ قوس، نشر شده، گفته است که نخبهگان سیاسی در اسلامآباد زمانی بر این باور بودند که با پرورش نیروهای طرفدار پاکستان در افغانستان «عمق استراتژیک» برای کشورشان ایجاد خواهند کرد.
او افزده است که پاکستان نیاز دارد تا سیاست جدیدی را با طالبان روی دست گیرد؛ سیاستی که مبتنی بر عدم مداخله و تقویت مرزها برای کاهش حملات فرامرزی باشد.
به گفته آقای میر، در غیر این صورت، سال ۲۰۲۳ احتمالاً سال خطرناکی برای روابط پاکستان و افغانستان خواهد بود.
در بخشی از این مقاله آمده است: «زمانی که طالبان سال گذشته کابل را تسخیر کردند، عمران خان، نخستوزیر وقت پاکستان و بسیاری از پاکستانیهای دیگر این رویداد را جشن گرفتند. آن وقت خان اعلام کرد که طالبان زنجیر بردهگی را شکستهاند.»
این روزنامهنگار پاکستانی همچنان افزوده است: «اکنون طالبان آشکارا تلاش میکنند تا با جلب نظر هندیها، پاکستان را تحت فشار قرار دهند.»
به گفته آقای میر، از زمانی که طالبان بر افغانستان مسلط شدهاند، حملات تروریستی در پاکستان ۵۱ درصد افزایش یافته است.
در مقاله آمده است که کشته شدن ایمن الظواهری، رهبر القاعده، در کابل در ماه جولای توسط هواپیمای بدون سرنشین امریکا، روابط تنشآمیز بین طالبان و پاکستان را به وخیمترین حدش رساند؛ زیرا به گفته میر، طالبان اسلامآباد را مسوول قتل ظواهری دانستند.
حامد میر نوشته است که حنا ربانی کهر، وزیر امور خارجه پاکستان، اولین وزیر زن بود که تلاش کرد با طالبان گفتوگو کند؛ اما ملا محمد یعقوب، وزیر دفاع طالبان، از ملاقات با وی خودداری کرد.
او همچنان افزوده است که اعضای طالبان افغانستان با تصور اینکه امریکا را شکست دادهاند، فکر میکنند پاکستان را نیز میتوانند شکست دهند.
میر نوشته است که طالبان نمیتوانند اذعان کنند که براساس دادههای بانک جهانی، افغانستان اکنون یکی از فقیرترین کشورهای جهان است و آنچه را باید این گروه شکست دهند فقر است، نه پاکستان.
این در حالی است که طی کمتر از ده روز اخیر طالبان و نیروهای مرزی پاکستان دوبار باهم درگیر شدهاند. مورد نخست در ۱۱ دسامبر اتفاق افتاد و در نتیجه آن هفت غیرنظامی پاکستانی و یک جنگجوی طالبان کشته و ۱۰ شهروند غیرنظامی افغانستان زخمی شدند. در مورد دوم نیز که به تاریخ ۱۵ دسامبر رخ داد، دستکم یک غیرنظامی پاکستانی کشته و ۱۵ تن دیگر زخمی شدند