روابط طالبان با پاکستان؛ از «دارایی استراتژیک» برای اسلامآباد تا تهدید علیه آن
الحصول على الرابط
Facebook
X
Pinterest
بريد إلكتروني
التطبيقات الأخرى
-
روابط طالبان با پاکستان؛ از «دارایی استراتژیک» برای اسلامآباد تا تهدید علیه آن۸صبح
۲۶ قوس ۱۴۰۱
۸صبح، کابل: حامد میر، روزنامهنگار پاکستانی، گفته است که همان گروههایی که زمانی توسط اسلامآباد بهعنوان «داراییهای استراتژیک» مورد استقبال قرار میگرفت، حالا به تهدید جدیدی در برابر پاکستان بدل شدهاند.
حامد میر در مقالهای زیر عنوان «دوستی پاکستان با طالبان در آستانه فروپاشی قرار دارد» در روزنامه واشنگتنپست که روز پنجشنبه، ۲۴ قوس، نشر شده، گفته است که نخبهگان سیاسی در اسلامآباد زمانی بر این باور بودند که با پرورش نیروهای طرفدار پاکستان در افغانستان «عمق استراتژیک» برای کشورشان ایجاد خواهند کرد.
او افزده است که پاکستان نیاز دارد تا سیاست جدیدی را با طالبان روی دست گیرد؛ سیاستی که مبتنی بر عدم مداخله و تقویت مرزها برای کاهش حملات فرامرزی باشد.
به گفته آقای میر، در غیر این صورت، سال ۲۰۲۳ احتمالاً سال خطرناکی برای روابط پاکستان و افغانستان خواهد بود.
در بخشی از این مقاله آمده است: «زمانی که طالبان سال گذشته کابل را تسخیر کردند، عمران خان، نخستوزیر وقت پاکستان و بسیاری از پاکستانیهای دیگر این رویداد را جشن گرفتند. آن وقت خان اعلام کرد که طالبان زنجیر بردهگی را شکستهاند.»
این روزنامهنگار پاکستانی همچنان افزوده است: «اکنون طالبان آشکارا تلاش میکنند تا با جلب نظر هندیها، پاکستان را تحت فشار قرار دهند.»
به گفته آقای میر، از زمانی که طالبان بر افغانستان مسلط شدهاند، حملات تروریستی در پاکستان ۵۱ درصد افزایش یافته است.
در مقاله آمده است که کشته شدن ایمن الظواهری، رهبر القاعده، در کابل در ماه جولای توسط هواپیمای بدون سرنشین امریکا، روابط تنشآمیز بین طالبان و پاکستان را به وخیمترین حدش رساند؛ زیرا به گفته میر، طالبان اسلامآباد را مسوول قتل ظواهری دانستند.
حامد میر نوشته است که حنا ربانی کهر، وزیر امور خارجه پاکستان، اولین وزیر زن بود که تلاش کرد با طالبان گفتوگو کند؛ اما ملا محمد یعقوب، وزیر دفاع طالبان، از ملاقات با وی خودداری کرد.
او همچنان افزوده است که اعضای طالبان افغانستان با تصور اینکه امریکا را شکست دادهاند، فکر میکنند پاکستان را نیز میتوانند شکست دهند.
میر نوشته است که طالبان نمیتوانند اذعان کنند که براساس دادههای بانک جهانی، افغانستان اکنون یکی از فقیرترین کشورهای جهان است و آنچه را باید این گروه شکست دهند فقر است، نه پاکستان.
این در حالی است که طی کمتر از ده روز اخیر طالبان و نیروهای مرزی پاکستان دوبار باهم درگیر شدهاند. مورد نخست در ۱۱ دسامبر اتفاق افتاد و در نتیجه آن هفت غیرنظامی پاکستانی و یک جنگجوی طالبان کشته و ۱۰ شهروند غیرنظامی افغانستان زخمی شدند. در مورد دوم نیز که به تاریخ ۱۵ دسامبر رخ داد، دستکم یک غیرنظامی پاکستانی کشته و ۱۵ تن دیگر زخمی شدند
وزير دفاع طالبان يظهر للمرة الأولى الأربعاء - 27 أكتوبر 2021 د ب أ - إسلام أباد الملا محمد يعقوب A A ظهر وزير الدفاع في حكومة طالبان الملا محمد يعقوب أمام وسائل الإعلام للمرة الأولى في كابول ، حيث تحدث في فعالية لحث رجال الأعمال على الاستثمار في قطاع الصحة بأفغانستان. ويعقوب هو ابن الراحل الملا عمر، المؤسس والقائد الأعلى الأول لحركة طالبان، التي حكمت أفغانستان في الفترة من 1996 حتى2001. وأشار يعقوب، الذي بدا في الثلاثينات من عمره، أثناء حديثه في فعالية بمستشفى ساردار محمد داود خان العسكرية، إلى أن عقود الحرب في أفغانستان انتهت. ودعا رجال الأعمال للاستثمار في أفغانستان، وطالب الأطباء بخدمة المرضى داخل بلادهم، حتى لا يسعى أي أفغان للحصول على العلاج الطبي في الخارج. وزیر دفاع طالبان برای اولین بار ظاهر شد چهارشنبه - 27 اکتبر 2021 DBA - اسلام آباد ملا محمد یعقوب ملا محمد یعقوب وزیر دفاع طالبان برای اولین بار در کابل در مقابل رسانه ها ظاهر شد و در یک مراسم سخنرانی کرد و از تجار خواست تا در بخش صحت افغانستان سرمایه گذاری کنند. یعقوب فرزند...
ح در حالی که تورم در اروپا و ایالات متحده در ماه گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است، روسیه و اعضای کشورهای بریکس نشان دادند که رهبران پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور در میانه "ایجاد یک ارز ذخیره بین المللی" هستند. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، تحلیلگران بر این باورند که ارز ذخیره بریکس برای رقابت با دلار آمریکا و ارز حق برداشت ویژه صندوق بین المللی پول است. ولادیمیر پوتین در چهاردهمین اجلاس بریکس از ایجاد یک ارز ذخیره بینالمللی جدید خبر داد؛ ترکیه، مصر و عربستان سعودی در نظر دارند به بریکس بپیوندند. در طول ماه گذشته، غرب با تورم داغ و افزایش سرسامآور قیمتهای انرژی دست و پنجه نرم کرده است. سیاستمداران در بریتانیا، اروپا و ایالات متحده تلاش کردهاند فاجعه اقتصادی را به گردن تعدادی از موارد مانند جنگ اوکراین و روسیه و پاندمی کرونا بیندازند. دادههای مربوط به قیمتهای مصرفکننده ماه گذشته در آمریکا و اروپا به بالاترین حد خود رسیده است و بسیاری از تحلیلگران میگویند کشورهای غربی در رکود اقتصادی هستند یا در شرف تجربه آن هستند. در همین حال، در پایان ماه ژوئن، اعضای کشورهای ...
توافق هسته ای: جزئیات مهم 'برنامه جامع اقدام مشترک' 15 ژوئیه 2015 - 24 تیر 1394 همرسانی پس از ۲۰ ماه مذاکره، ایران و کشورهای عضو گروه پنج ۱+۵ (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه و آلمان) به توافقی دست پیدا کرده اند که بخش های حساس برنامه هسته ای ایران را در ازای لغو تحریم های شدید بین المللی، محدود می کند. کاخ سفید می گوید در صورت اجرای این توافق، تدابیر سخت و جدید مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته ای خواهد شد. این در حالیست که ایران همواره بر صلح آمیز بودن تمام جوانب برنامه هسته ای خود تاکید داشته است. مسیر غنی سازی اورانیوم ایران دو مرکز غنی سازی اورانیوم دارد: تاسیسات نطنز و سایت زیرزمینی فردو. ایران در مجموع ۲۰ هزار دستگاه غنی سازی (سانتریفیوژ) در این دو مرکز دارد. بر مبنای توافق وین که "برنامه جامع اقدام مشترک" نام گرفته است، ایران می تواند در ظرف ۱۰ سال آینده حداکثر ۵۰۶۰ دستگاه سانتریفیوژ از نوع سانتریفیوژهای نسل اول خود در تاسیسات نطنز نصب کند. ذخیره اورانیوم غنی شده ایران نیز در ظرف ۱۵ سال آینده ۹۸ درصد کاهش خواهد یافت و در حد ۳۰۰ کیلوگرم ...