حكمتيار بايد محاكمه شود
حکمتیار در انتقاد از متهمان به جنایت جنگی و رهبران جهادی افغانستان چه گفت؟ + فیلم
در حالیکه رهبر حزب اسلامی از سوی سازمان دیدبان حقوق بشر به ارتکاب جنایات جنگی متهم شده است اما در دیدارش با رئیس پارلمان افغانستان خواست تا متهمان به ارتکاب جنایتهای جنگی در این کشور محاکمه شوند.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، رهبر حزب اسلامی در دیدارش با رئیس پارلمان افغانستان اعلام کرد که از وزارتهای کشور و دادگستری بطور رسمی درخواست میکند تا افراد مرتکب به جنایت در جنگهای داخلی این کشور را محاکمه کنند.
گلبدین حکمتیار در ماههای گذشته چندین بار توسط دیدهبان حقوق افغانستان به جنایت جنگی متهم شده است.
رهبر حزب اسلامی در دیدار با عبدالرئوف ابراهیمی رئیس پارلمان افغانستان تاکید کرد که انتخابات پارلمانی آینده باید شفاف برگزار شود تا نمایندگان ناکام بار دیگر به پارلمان راه نیابند.
رهبر حزب اسلامی با انتقاد از رهبران جهادی سابق اعلام کرد که برخی از این رهبران از آدرس جهاد امتیازات میگیرند اما برای ملت هیچ کاری نکردهاند.
روز گذشته برخی از رسانهها گزارش دادند که «صبغتالله مجددی» از رهبران سابق جهادی با وجود عضویتش در سنای افغانستان در چند سال گذشته به این مجلس حاضر نشده و حدود چهارصد هزار دلار حقوق دریافت کرده است.
این اظهارات پس از آن صورت گرفت که رهبران جهادی سابق و برخی از جریانهای سیاسی در نشست مشترکی با انتقاد از حکومت وحدت ملی مخالفت خود را با سیاستهای اشرف غنی اعلام کرده بودند.
از سوی دیگر، معاون دوم سنای افغانستان در واکنش به درخواست سازمان دیدبان حقوق بشر و تظاهرات بازماندگان جنگهای داخلی برای محاکمه «گلبدین حکمتیار» رهبر حزب اسلامی به اتهام ارتکاب جرایم جنگی گفت: زمینه محاکمه متهمان جرایم جنگی مساعد نیست.
«سیماسمر» رئیس کمیسیون حقوق بشر افغانستان نیز از حکمتیار خواسته بود تا به دلیل نقش عمده در کشتار و جنگ های داخلی باید از مردم افغانستان معذرت خواهی کند.
به گفته کارشناسان افغان، با وجود اینکه حزب اسلامی یکی از طرفهای اصلی جنگهای داخلی بوده اما حکمتیار همواره از عذر خواهی از مردم افغانستان سرباز زده و هرگز ابراز پشیمانی نکرده است.
نهاد دیدبان حقوق بشر اعلام کرده بود که بازگشت گلبدین حکمتیار، «یادآوری ترسناکی» در این مورد است که چگونه رهبران گروههای جنگی مشغول بدست آوردن قدرت هستند، در حالیکه قربانیان آنها از هر نوع دسترسی به عدالت محروم ماندهاند.
«پاتریشیا گاسمن»، از مسئولین ارشد نهاد دیدبان حقوق بشر برای افغانستان در واکنش به ورود حکمتیار گفته بود: «ه کاروان حکمتیار در حالی وارد کابل شد که خودروهای «اسیووی» مملو از افراد مسلح که با خود نارنجکانداز و مسلسل حمل میکردند، او را شبیه «یک قهرمان» همراهی کردند؛ نه مثل «یک جنگسالار بدنام تبعید شده و متهم به جنایت جنگی که در تلاش احیای قدرت قبلی خود است.»
با این وجود عرصه داخلی افغانستان با حضور حکمتیار بار دیگر آرایش جدید سیاسی به خود گرفته است و به تفاوتهای قومی و جناحی بیشتر دامن زده میشود.
انتهای پیام/.